israilini presvia twra

elate twra kifisias me katexaki

ελατε τωρα κατεχακη με κηφισιας γονια οι μπατσοι ειναι τριπλασιοι απο τους διαδηλοτες και οι διαδηλοτες ειναι μονο αλοδαποι σιγουρα κινδυνεβουν οπιος μπορει ας ερθει αμεσα για υποστηριξη

από zaf 29/12/2008 4:29 μμ.


Ψέκασαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είναι περίπου 350, κυρίως Παλαιστίνιοι. Υπάρχει κλοιός ΜΑΤ γύρω από την Πρεσβεία τον οποίο οι διαδηλωτές πρσπάθησαν να προσπεράσουν από το πλάι και έφαγαν τις φυσουνιές. Η κατάσταση συνεχίζεται και καίγονται ισραηλινές σημαίες, ενω έπεσαν και κάποιες πέτρες.

από zaf 29/12/2008 4:54 μμ.


μπροστά από την πρεσβεία, τώρα πέφτουν κάτι πετραδάκια αλλά γενικά ηρεμία. Πάνττως χρειάζεται κόσμος, όποιος μπορεί ας πάει.

από @cab 29/12/2008 4:59 μμ.


kshlonontai pezodromia...ontws isxuei h plhroforia pws pesane xhmika...opoioi mporoune as kateboune...

από επαρχία 29/12/2008 5:18 μμ.


1 σύλληψη .Σύμφωνα με τηλεοπτικό μμε ο διαδηλωτής έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και κατέβασε την σημαία απο την πρεσβεία

από zaf 29/12/2008 5:19 μμ.


ντου στον κόσμο με χημικά και κρότου λάμψης, τώρα έχουν κάνει κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές, οι οποίοι είναι 600 περίπου, ενω υπάρχουν πολλοί ζηταδες στην Κηφισίας.

από τηλέφωνο 29/12/2008 5:29 μμ.


και από συντρόφους που βρίσκονται εκεί. Πρόκειται για έναν σύριο που πέρασε μέσα από τους μπάτσους και κατέβασε την ισραηλινή σημαία από την πρεσβεία.

από zaf 29/12/2008 6:09 μμ.


ομοβροντια από δακρυγόνα και πάρα πολλές κρότου λάμψης και καταδίωξη από μπλε, πράσινους και ζητάδες! Πολύς κόσμος, πολύ ξύλο και πετρίδι. Χρειάζεται κι άλλος κόσμος, η καταστολή είναι μεγάλη!

από τηλέφωνο 29/12/2008 6:23 μμ.


και επανέρχεται πάλι στο σημείο συγκέντρωσης. Χρειάζονται στήριξη, όποιοι/ες μπορούν ας κατέβουν

από zaf 29/12/2008 7:28 μμ.


3 συλλήψεις Παλαιστινίων, επιβεβαιωμένο.

Τα δακρυγόνα που έπεσαν ήταν νέας κοπής πανίσχυρα. Ο κόσμος όμως δεν έφευγε. Στις 7μμ μπροστά από τα ματα βρίσκονταν εκατοντάδες παλαιστίνιοι, ένα μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ, ένα μπλοκ της ΔΕΑ και διάχυτος κόσμος του συνασπισμού. Στις 7.30 άρχισε να ανεβαίνει ένα μεγάλο μπλοκ του ΚΚΕ.

από zaf 29/12/2008 8:10 μμ.


Πέρασε η (μεγάλη) πορεία του ΚΚΕ, έκανε τη βόλτα της κυριλέ και την έκανε ενώ έχουν μείνει ακόμα συγκεντρωμένοι στο σημείο, ζωσμένοι πάντα από διμοιρίες και ζηταδες.

ένας Σύριος πέρασε τον κλοιό των μπάτσων, σκαρφάλωσε στην πρεσβεία και κατέβασε την σημαία των σιωνιστών από τον ιστό!
Τον έχουν συλλάβει.
Κατά τις 6 έγινε μαζική επίθεση στα ματ από οργισμένους άραβες, κατά κύριο λόγο νεολαίους.
Οι μπάτσοι μας έριξαν πολλά χημικά και σπάσαμε, άλλοι προς Κηφισσίας, άλλοι προς Κατεχάκη. Επειτα ο κόσμος συγκροτήθηκε ξανά και στάθηκε μπροστά στην πρεσβεία..

από Αναγνώστης... 29/12/2008 8:52 μμ.[ 29.12.2008 ]
Ανταπόκριση από τη Γάζα, Κυριακή 29/12

από μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα που βρίσκεται στη Γάζα


Xθες οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν σποραδικά όλη τη μέρα. Μετά το βομβαρδισμό της φαρμακαποθήκης στα 100 μέτρα από εκεί που κοιμόμουν, κι ενός σιδηρουργείου στον ίδιο δρόμο, χτυπήθηκαν κι άλλοι στόχοι, μεταξύ των οποίων και το παλιό κυβερνείο. Λίγο πριν τη δύση του ήλιου έγιναν απανωτά χτυπήματα. Ανεβήκαμε στην ταράτσα και βλέπαμε την περιοχή των συνόρων με τα τούνελ να βομβαρδίζεται με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Τραβηξα ένα βίντεο, θα προσπαθήσω να το στείλω.
 
Φύγαμε για εκεί, παρόλο που προσωπικά θεωρούσα ότι είναι πολύ επικίνδυνο γιατί τα τούνελ είναι χιλιάδες και θα συνεχίζονταν οι βομβαρδισμοί. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος αντί να προσπαθεί να απομακρυνθεί, πλησίαζε. Κόσμος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι φρουροί είχαν εξαφανιστεί και να σπάσει το τείχος και να περάσει στην Αίγυπτο. Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί. Οι Αιγύπτιοι είχαν ανοίξει πυρ. Οι Παλαιστίνιοι εξοργισμένοι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον τους. Αργότερα καθώς η νύχτα έπεσε οι πυροβολισμοί πύκνωσαν. Κάποια στιγμή ακούστηκε έκρηξη, ίσως από παλαιστίνιους που μπορεί να ανατίναξαν μέρος του τείχους τον συνόρων.
 
Για πολλή ώρα το βράδυ ακούγονταν πυροβολισμοί, υπήρχαν και τροχιοδεικτικά πυρά από πλευράς Αιγυπτίων. Οι Αιγύπτιοι κρατάνε τα σύνορα κλειστά. Οι Ισραηλινοί προσπαθούν να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού, πριν εισβάλλουν. Όχι μόνο γραμμές ανεφοδιασμού της αντίστασης (της Χαμάς και όχι μόνον) αλλά και τις γραμμές ανεφοδιασμού στα αναγκαία αγαθά για την επιβίωση 1,5 εκατομμυρίου Παλαιστινίων, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΙ.
 
Κάποια στιγμή ξανάρχισαν οι βομβαρδισμοί. Όλη τη νύχτα πεταγόμασταν από τους πυραύλους που έσκαγαν σε διάφορα σημεία. Τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα πετάνε συνεχώς κάνοντας έναν χαρακτηριστικό ήχο. Σε κάποιες στιγμές ακούγεται ένας άλλος ήχος, από αεροπλάνο. Αν και δεν μοιάζει, είναι μάλλον τα F16 που πλησιάζουν. Τότε πρέπει να προφυλαχτείς. Τα τζαμιά πρέπει να είναι μισάνοιχτα για να μην σπάσουν από το ωστικό κύμα. Αυτό σημαίνει ότι ξεπαγιάζουμε από το κρύο, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια της θέρμανσης.
 
Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται. Τη νύχτα πρέπει να χτυπήθηκε μάλλον και το διμαρχείο. Αλλά και πάλι η περιοχή των συνόρων.
Παρά τους ανελέητους βομβαρδισμούς πολύς κόσμος διατηρεί την ψυχραιμια του. Οι δρόμοι δεν είναι άδειοι όπως θα νόμιζε κάποιος. Μόλις γίνεται κάποιο χτύπημα όλοι τρέχουν να βοηθήσουν .Εχω δει και ενόπλους, να είναι απόλυτα ψύχραιμοι, παρά το γεγονός ότι είναι στόχος και ότι όταν θα γινει η εισβολή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πεθάνουν. Πάντως οι Ισραηλινοί θα συναντήσουν αντίσταση. Για αυτό και δεν έχουν κάνει ακόμα την εισβολή. Προσπαθούν να σκοτώσουν και να τρομοκρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, εκ του ασφαλούς, με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
 
Το βράδυ ένας φίλος άκουγε ραδιόφωνο. Κάποιος έβγαζε έναν φλογερό λόγο. Μου είπαν ότι ήταν ο Νασραλα της Χεζμπολα από το Λίβανο...
 
Μου λένε τώρα ότι βομβάρδισαν και το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο. Βομβαρδίζουν σπίτια με ολόκληρες οικογένειες, τζαμιά όπου ο κόσμος πάει να προσευχηθεί. Βομβάρδισαν την πρώτη μέρα αιφνιδιαστικά μέρα μεσημέρι, όταν όλοι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με χιλιάδες πιτσιρίκια που άλλαζαν βάρδια στο σχολείο. Προσπαθούν να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες, ώστε να σοκαριστεί ο κόσμος, αλλά να φαίνεται προς τα έξω ότι χτυπάνε μόνο τη Χαμάς.
-----------------------
Κάντε κάτι. Αντιδράστε. Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος από τις αραβικές χώρες. Περιμένει υποστήριξη από εμάς. Αντιδράστε. Κατεβείτε ολοι/ες στη σημερινοί διαδήλωση. Πετάξτε και τίποτα... Μην είναι η διαδήλωση κηδεία. Εδώ οι Ισραηλινοί πετάνε πύραυλους συνεχώς. Πετάξτε και καμιά πέτρα ρε γαμώτο! Εδώ ο κόσμος όταν έβλεπε τι γινόταν στην Ελλάδα έλεγε: μπράβο! αλλά όλα αυτά για ένα μόνο νεκρό παιδί. Εμείς εδώ έχουμε χιλιάδες...»
www.intifada.gr  
 
από but 30/12/2008 12:39 πμ.


ki alles..

Εικόνες:

από but 30/12/2008 3:01 πμ.


fotografies apo ti sugkentrosh diamarturias stin presveia tou israhl

(29-12-08) metaksu 6.30-8

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License