Εξεγερμένο 2009 και στην Πάτρα: Συγκέντρωση στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

πρωτοχρονιάτικη συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας

Εξεγερτικά μπήκε και το 2009 στην Πάτρα, με πρωτοχρονιάτικη συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην βιομηχανική ζώνη της Πάτρας.  Κοντά 50 σύντροφοι/σσες ξεκινήσαμε μετά τις 11 από την Κατάληψη Παραρτήματος πορεία με αυτοκίνητα πρός τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Εκεί φτάσαμε λίγο πριν  την αλλαγή του χρόνου και υποδεχτήκαμε το 2009 με πυροτεχνήματα και συνθήματα. Οι κρατούμενοι απάντησαν επίσης με φωνές ενώ 2-3 φωτιές εμφανίστηκαν σε παράθυρα των φυλακών, παρά τις διαταγές που ακούγονταν από τα μεγάφωνα των φυλακών . Φωνάχτηκαν τα γνωστα συνθήματα για την λευτεριά, την αλληλεγγύη, το μίσος που μεγαλώνει, την δικαιοσύνη που είναι ταξική, το πόσο αξίζει να καεί η φυλακή, ενώ τραγουδήθηκε και το χριστουγεννιάτικο ασμα "Τρίγωνα κάλαντα χρόνια μας πολλά οι μπάτσοι στο κεφάλι τους έχουνε σκατά". Στήθηκε μικροφωνική από την οποία διαβαζόταν το κείμενο της συγκέντρωσης, με τους κρατούμενους να χειροκροτάνε κατά την διάρκεια της ανάγνωσης σε διάφορα σημεία.

Αλλαγή χρονιάς όμως δεν γίνεται χωρίς τους γουρουνίσιους φίλους μας, οι οποίοι είχαν συμπεριφορά 15χρονων που είχαν στραβώσει που δεν τους αφήνουμε να φάνε την βασιλόπιτα τους κανονικά. Ένας μπατσούλης θεωρησε μαγκιά να παίζει με ένα πράσινο λέηζερ (προφανώς είχε δει την γνωστη φώτο από τις συγκρούσεις έξω από το Πολυτεχνείο), ενώ μαζι με τα δικά μας βεγγαλικά οι μπάτσοι πέταξαν και μια κρότου λάμψης. Γενικά ανταλλάχθηκαν αρκετές πρωτοχρονιάτικές ευχές μαζί τους, ενδεικτικές του χριστουγεννιάτικου πνεύματος αγάπης που κυριαρχεί αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Λίγο πριν αποχωρήσουμε φωνάχτηκε το σύνθημα "Αυτό είναι σωστό, αντι για βασιλόπιτα να φάμε χοιρινό".

post image
μετά η βασιλόπιτα από το χοιρινό...

Εικόνες:

από wake up 01/01/2009 6:03 μμ.


post image
Φωτογραφία με τα πυροτεχνήματα τα οποία ενθουσίασαν τους κρατούμενους και αναστάτωσαν τους μπάτσους και τους φύλακες...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License