22χρονος νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στην Καλιφόρνια

22χρονος άντρας, πιθανότατα με χειροπέδες, πυροβολήθηκε από αστυνομικό σε σταθμό του τρένου

Όλες οι πληροφορίες είναι από τα ΜΜΕ οπότε τις μεταδίδω με κάθε επιφύλαξη στις λεπτομέρειες.

Το βράδυ της πρωτοχρονιάς, στις 2.15πμ ένα τρένο φτάνει στο Oakland της California από το San Francisco. Ο οδηγός έχει πληροφορήσει τον σταθμό πως δυο ομάδες αντρών τσακώνονται μέσα στο τρένο και η αστυνομία του σταθμού τους περιμένει στο σταθμό. Οι δυο παρέες μεταφέρονται στην πλατφόρμα, ακινητοποιούνται και οι αστυνομικοί αρχίζουν να τους περνάνε χειροπέδες, ενώ η ένταση συνεχίζετε. Μέτα από λίγα λεπτά, ο άοπλος 22χρονος Oscar Grant πέφτει στην πλατφόρμα, χτυπημένος από σφαίρα μπάτσου, μεταφέρεται σε νοσοκομείο όπου και ξεψυχεί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως είχαν ήδη περάσει χειροπέδες στον Oscar Grant όταν πυροβολήθηκε, ενώ οι υπεύθυνοι του σταθμού και η αστυνομία υποστηρίζουν το αντίθετο. Τα στοιχεία του μπάτσου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, παρά μόνο ότι είναι στην υπηρεσία 2 χρόνια και πως τέθηκε σε διαθεσιμότητα όσο η υπόθεση ερευνάτε. Ο σταθμός φυσικά έχει κάμερες αλλά οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν πως το συμβάν δεν καταγράφηκε γιατί δεν είχε κασέτα! Οι αστυνομία σε συνέντευξη τύπου ανέφερε πως όντως υπήρξε πυροβολισμός χωρίς όμως να πουν ξεκάθαρα ότι ο νεαρός άντρας πυροβολήθηκε από το μπάτσο!

Περισσότερα: http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2009/01/01/BAB9152I2Q.DTL&tsp=1 και http://cbs5.com/localwire/22.0.html?type=bcn&item=BART-SHOOTING-bagm-


Ενας 22 χρονος Παλαιστίνιος ,ο Arafat Khamage, έπεσε νεκρός ,μετά από πυροβολισμό στη πλάτη από ισραηλινό στρατιώτη,στη διάρκεια διαδήλωσης κατά των σφαγών στη Γάζα,που έγινε στη πόλη Nilin της Δυτ.Οχθης ,το περασμένο Σάββατο.

 

Στην ίδια διαδήλωση πυροβολήθηκε στο κεφάλι,από ισραηλινούς στρατιώτες, ο 20 χρονος Mohammed Khawage ,που υπέκυψε στα τραύματά του χθες αργά το βράδυ σε νοσοκομείο της Δυτ.Οχθης.

 

Σε άλλες διαδηλώσεις πυροβολήθηκαν και βρίσκονται σε κώμα΅

Ο 18χρονος  Hammam Al Asheri ,που πυροβολήθηκε στο κεφάλι με πολλές πλαστικές σφαίρες από ισραηλινούς στρατιώτες ,στη διάρκεια διαδήλωσης στη πόλη Abu Dis,της Δυτ.οχθης.

Ο 17χρονος Myhammed Jaber ,που πυροβολήθηκε στο κεφάλι,από ισραηλινό στρατιώτη στη διάρκεια διαδήλωσης στη πόλη της Χεβρόνας.

Οι πληροφορίες είναι από την ιστοσελίδα www.palsolidarity.org

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License