Ενημέρωση από την συγκέντρωση στα εξάρχεια

Φωτογραφίες από την πορεία και την συγκέντρωση στα εξάρχεια

Η πορεία ήταν ήρεμη, κάτι βρισίδια πέσανε στους μπάτσους αλλά μέχρι εκεί. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία στι 1 και μετά από μισή ώρα φύγανε οι μπάτσοι που είχαν κάτσει έξω από το Νοσότρος. Ο κόσμος ήταν γύρω στους 400. Συνεχίστηκε πορεία προς την Τζαβέλα όπου είχαν φύγει οι μπάτσοι και μετά από εκεί Ζ. Πηγής, πλατεία, Μπουμπουλίνας όπου περάσαμε δίπλα από τους μπάτσους και τέλος πλατεία όπου και ο κόσμος διαλύθηκε.

από 06/01/2009 3:29 μμ.


 

Ι

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΑΤΟΜΑ


 

από κάποιος που ήταν παρών 06/01/2009 4:08 μμ.


H παραπληροφόρηση δημιουργεί αναξιοπιστία. Να μη φουσκώνουμε τα πράματα. Ήταν μία παραδειγματική πρωτοβουλία, αξιοπρεπέστατη πορεία, αλλά δεν ήταν 1000 άτομα. 400 άτομα περίπου υπολόγισα εγώ. Η πορεία ξεκίνησε απότην πλατεία πήγε στο σημείο της δολοφονείας του Αλέξη συνέχισε στους δρόμους των εξαρχείων, πέρασε απ' το σημείο απ' όπου πυροβολήθηκαν τα ματ, φώναξε συνθήματα εναντίον των μπάτσων και κατέληξε στην πλατεία.

από eleytheriakos 06/01/2009 5:24 μμ.


H ΠΟΡΕΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400 ΑΤΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΝΑΜΕ 1000. ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΑΠΟ Ζ.ΠΗΓΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΠΠΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 2000.

 

ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ.

από pos 06/01/2009 5:57 μμ.


prepi na imaste ke to bradi sto topo tis dolofonias.

Το κάλεσμα και η σημερινή πορεία ήταν πολύ πετυχημένα. Συγχαρητήρια στην επιτροπή κατοίκων Εξαρχείων για την πρωτοβουλία τους.
Πολλοί κάτοικοι βρέθηκαν από νωρίς το μεσιμέρι στην πλατεία για να δείξουν την αντίθεση τους στην αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων απ'την αστυνομία και να επανοικειοποιήσουν τη γειτονιά τους.
Οι διμοιρίες χακί που βρίσκονταν στην πλατεία απομακρύνθηκαν όταν είδαν τον κόσμο να πληθαίνει και τα Εξάρχεια "απελευθερώθηκαν" για μια άλλη φορά απ'τους κατοίκους τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας με τα παιδιά τους, τα σκυλιά τους, νεολαίοι, κόσμος από στέκια και συλλογικότητες της περιοχής, ενεργοί πολίτες και αλληλέγγυοι κάτοικοι από γειτονικές περιοχές πορεύθηκαν στις γειτονιές των Εξαρχείων σε μια όμορφη πορεία αψηφόντας στο δρόμο τον τρόμο και την τρομο-υστερία των δυνάμεων καταστολής και των ΜΜΕ. Χαρακτηριστική σκηνή κόσμος από παραπλήσιο μπαλκόνι με τις πυτζάμες να παίρνει πρέφα την πορεία και να κατεβαίνει για να συμμετάσχει. Είχε απ'ολα αριστερούς, ροκάδες, προοδευτικούς, δημοκράτες, απολιτικ, και φυσικά πολλούς αντιεξουσιαστές και αναρχικούς, που όλοι τους έχουν κοινό ότι συμβιώνουν σε μια γειτονιά με ιδιαίτερη ιστορία, αναπνέουν τα ίδια δακρυγόνα και βιώνουν την ίδια καταστολή.

Η συγκέντρωση και πορεία πέτυχε το στόχο της.
Τα ΜΑΤ έφυγαν πλεόν απ'τα Εξάρχεια και γυρίσαν ξανά στα καβούκια τους να φυλάνε τα γνώριμα λημέρια τους (ΠΑΣΟΚ, Α.Τ. Εξαρχείων και Υπ.Πολ.) όπως γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια.

Συγχαρητήρια σε όλους-ες μας που κατέβηκαμε στο δρόμο και απαντήσαμε στην τρομο-υστερία και τον στρατό κατοχής

Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω τα ματ από τη συνοικία


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License