επίθεση στην Επιθεώρηση Εργασίας,Θεσσαλονίκη

Αλληλεγγύη στην εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα

22/12/08 Αργά το βράδυ, η εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχεται δολοφονική επίθεση με οξύ. Της προκαλεί απώλεια της όρασης και μόνιμες βλάβες σε ζωτικά όργανα. Οι απειλές που εδώ και καιρό δεχόταν, όντας πραγματική αγωνίστρια στο χώρο της δουλειάς της, πραγματοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ, με στόχο την ίδια της τη ζωή.
Οι δράστες; "Αγνωστοι" αποφάνθηκαν όλοι και τα ΜΜΕ κουκούλωσαν άρον-άρον το μαφιόζικο χτύπημα. Οι δράστες "άγνωστοι", οι συνένοχοί τους γνωστοί και μη εξαιρεταίοι. "ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ" δήλωναν τόσο πριν όσο και μετά το συμβάν ο κρατικός μηχανισμός, ο ξεπουλημένος καθεστωτικός συνδικαλισμός, οι επιθεωρήσεις εργασίας και τα ελεγκτικά τους όργανα. Η προκλητική αδιαφορία, συνώνυμη με το ρόλο όλων των προηγούμενων, δίνει το πράσινο φως στην εταιρία "ΟΙΚΟΜΕΤ" του μεγαλοεργολάβου Οικονομάκη - εκεί που δούλευε η Κωνσταντίνα- να διαιωνίζει, πατώντας πάνω σε ζωές πλέον, ένα καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης, εκβιασμού, τρομοκράτησης.
Εμάς, όμως , μας ενδιαφέρει. Και σαν μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα, επιτεθήκαμε σε ένα από τα γραφεία Επιθεώρησης Εργασίας στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Προξένους Κορομηλά, στο κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της Τετάρτης, 7/1/2009.
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
Αναρχικοί - Αντιεξουσιαστές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License