Συνεχίζει την επίθεση ο Ριζοσπάστης στο indymedia με ψευδή στοιχεία

http://www1.rizospastis.gr/page.do?id=10509&publDate=9%2F1%2F2009&direction=&pageNo=4

"Γιατί άλλαξαν την ώρα;

Γράφαμε χτες ότι περίπου δέκα λεπτά μετά την επίθεση σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ την περασμένη Δευτέρα τα ξημερώματα της Δευτέρας, συγκεκριμένα στις 3.22, σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (ιντιμίντια λέγεται) εμφανίστηκε αναλυτική περιγραφή του γεγονότος, με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τον τόπο του συμβάντος. Δηλαδή ότι στη Ζαΐμη και Νοταρά ακούστηκε πυροβολισμός από αυτόματο. Το περίεργο, γράφαμε, είναι ότι τα έμαθαν, όπως λένε, από τους ασυρμάτους της αστυνομίας. Δεν προκαλεί ερωτήματα το γεγονός; Είναι τυχαίο; Και ότι το έμαθαν αμέσως, και ότι το πέρασαν στο συγκεκριμένο σάιτ (περίεργο αλήθεια) αμέσως, και ότι το έμαθαν από τους ασυρμάτους; Πράγματι στο μήνυμα που είχε περάσει μέσα στην ιστοσελίδα, στο τέλος έλεγε: «από τους ασύρματους των ματάδων που έχουν γεμίσει τον τόπο κάτι άκουσα για άσφαιρα»...

Χτες, ως διά μαγείας, η ώρα του συγκεκριμένου μηνύματος που τη Δευτέρα τα ξημερώματα ήταν 3.22 είχε αλλάξει και είχε γίνει 4.02 π.μ.

Ταυτόχρονα, γράφουν ότι «αυτά που λέει ο Ριζοσπάστης και το κάθε καθεστωτικό μέσο είναι το λιγότερο ψεύδη».

Αν είναι έτσι, ρε παιδιά, δηλαδή ψεύδη γιατί μεταθέσατε την ώρα του μηνύματος; Εκαναν λάθος οι ασύρματοι ή πιαστήκατε στα πράσα και το κάνετε για ξεκάρφωμα;"

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ. Τώρα ανοιχτά πλέον ψεύδεται αναφέρει ότι άλλαξε η ώρα δημοσίευσης ενώ ο καθένας μπορεί να δει ότι παραμένει http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=961490

Μάλιστα πλέον κάνει απεύθυνση στο ίδιο το μέσο χρησιμοποιώντας δεύτερο πληθυντικό βλ. "μεταθέσατε" "πιαστήκατε" "κάνετε", ποντάροντας ότι κάνεις δεν θα μπεί στο κόπο να το διασταυρώσει.

Υ.Γ.Θεωρώ ότι η ΣΟ πρέπει να αναρτήσει κεντρική απάντηση (όχι πάνω από τη σφαγή στη Γάζα, δεν θεωρώ ότι έχει περισσότερο σημασία η απάντηση στους άθλιους ψεύτες του Ριζοσπάστη) .από έλεος, 09/01/2009 9:42 πμ.


Θα ασχολούμαστε με το όργανο του χαφιεδοκόμματος; Έλεος.
Είναι σαν θέλουμε να απαντήσουμε σε όλες τις καθεστωτικές φυλλάδες που μας βρίζουν τόσο καιρό... Θα δίναμε κεντρική απάντηση στον Ελεύθερο Τύπο ή στα Νέα ή στο Έθνος ή και γω δεν ξέρω που αλλού;...
Γιατί δηλαδή αντιμετωπίζουμε τον Ριζοβράστη πιο σοβαρά από τις άλλες καθεστωτικές εφημερίδες, δίνοντας του αξία; Είναι ένα και το αυτό και η απαντησή μας δεν θα (πρέπει να) είναι σε επίπεδο "καταγγελίας" στην κεντρική σελίδα (χρειάζεται κι αυτό πότε-πότε), αλλά θα είναι στο δρόμο με απτές δράσεις. Προφανώς δεν εννοώ δράσεις που θα στρέφονται ενάντια στο ΚΚΕ... Ας μην ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ δεν είναι ο εχθρός μας γενικά κι αόριστα, είναι απλά ένας προ-κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός. Και θα έχει όποτε το ζητάει την απάντηση που πρέπει σε έναν κατασταλτικό μηχανισμό.
Εν ολίγοις, γαμήστε την κωλοφυλλάδα κι ας ασχοληθούμε με πιο σοβαρά ζητήματα...

από Ηayy@m 09/01/2009 10:34 πμ.


Είναι απαραίτητο να γίνουν κεντρικό θέμα οι επιθέσεις του βόθρου που αυτοαποκαλείται ΚΚΕ. Αυτή τη στιγμή η ανώνυμη εταιρία του Περισσού παίρνει ξεκάθαρα "γραμμή" από την Αντιτρομοκρατική και καλά θα κάνει η ΣΟ να το αναδείξει αυτό για την δική της προστασία και για την προστασία των χρηστών του μέσου. Οι παρλαπίπες του τύπου "'Ελα μωρέ με το ΚΚΕ θα ασχολούμαστε" είναι αυτή τη στιγμή άκρως βλακώδεις και επικίνδυνες. Υπάρχει καταφανής ποιοτική διαφορά στις επιθέσης των σταλινικών αποβρασμάτων του Περισσού που έχουν ταυτιστεί απόλυτα με το "βαθύ κράτος". Μην ξεχνάτε ότι τις ημέρες αυτές διάφορες σκουληκαντέρες του κώματος έχουν πει πράγματα που δεν έχει τολμήσει να πει ούτε ο Καρατζαφέρης.


Γι' αυτό είναι επικίνδυνο. Δεν ξέρω πώς αλλά πρέπει η συλλογικότητα διαχείρισης να αντιδράσει.

από m@nager 09/01/2009 11:21 πμ.


Αναρωτήθηκα πού το βρήκαν αυτό το 4:02πμ. Η απάντηση είναι ότι το βρήκαν από εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=961528 που είναι η συζήτηση πάνω στο αρχικό άρθρο. Είναι η ώρα λοιπόν που άνοιξε η συζήτηση στο φόρουμ η συνδεόμενη με το αρχικό άρθρο. Αλλά αυτό δεν τους δικαιολογεί, ίσα ίσα δείχνει πιο έκδηλα την αλητεία και την κουτοπονηριά τους. Διότι αυτός που έβγαλε τα screenshots και των δύο άρθρων (και του αρχικού και της συζήτησης) για να τα αναρτήσει ως φωτογραφίες στο Ριζοσπάστη, αντιπαραθέτοντάς τα συγκριτικά, θα είδε πολύ καλά ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές σελίδες. Και σίγουρα οι δύο φωτογραφίες πάρθηκαν την ίδια στιγμή, ενώ: α) Στη μία από αυτές η μπάρα είναι πράσινη και στην άλλη κεραμυδί. β) Τα σχόλια στην κάθε σελίδα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι τόσο γελοίοι που ξεχνάνε ότι μεγάλο κομμάτι της νέας (κυρίως, αλλά όχι μόνο) γενιάς ασχολείται με το internet και διαθέτει πρόσβαση στις αρχικές πηγές. Αλλά πιθανώς η νέα γενιά να μην τους ενδιαφέρει πλέον αφού τη χάνουν μέρα με τη μέρα. Το κύριό τους target group άλλωστε είναι η ευγενής τάξη των "νοικοκυραίων", καταστηματαρχών, φοβικών που θα αρκεστούν στην έντυπη διαβεβαίωση του έγκυρου και "υπεύθυνου" (δια την τάξιν) ΚΚΕ.

από Πρώην κνίτης 09/01/2009 11:35 πμ.


από την χθεσινή μπαρούφα στην ψευτιά ο Ριζοσπάστης σήμερα
από Πρώην κνίτης 9:12πμ, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009
Σήμερα ο ριζοσπάστης παρουσιάζει δύο διαφοτερικά screenshots. Ένα από την αρχική δημοσίσευση (ώρα 3.22) και ένα από τη σχετική συζήτηση (4.02) και τα παρουσιάζει ως αλλαγή της ώρας του αρχικού! Αν μας έδειχνε έγχρωμα φωτογραφίε θα βλέπαμε ότι ο τίτλοσ στη μια είναι καστανός και στη άλλη πράσινος αλλά βάζει δυο ασπρόμαυρες φωτογραφίες για μα περάσει η εντύπωση ότι το Indymedia άλλαξε την ώρα στην αρχική δημοσίευση!
 

από a/n 09/01/2009 2:29 μμ.


post image
αλλά ας έχουμε εδω ενα μικρό quiz για όσα θύματα κουκουέδες τρέξουν να βρουν αποδείξεις για τα ψέματα που τους δίνει τροφή το κΩμα. (εξάλου είναι τόσο ξεφτίλες που εκτός από ότι θα έπρεπε να έχουν link για να τα αποδεικνύουν ούτε το link του site δεν βάζουν - anyway και το google να χρησιμοποιήσεις το βρισκεις το site)

λοιπόν αμα βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στις 2 φωτογραφίες κερδίζεται ένα ταξίδι στις φυτείες της κούβας με το ΠΑΜΕ.


και επειδή εμείς είμαστε λεφτάδες και παιδιά πλούσιων οικογενειών έχουμε την δυνατότητα για εγχρωμο screenshot απο την(η καλύτερα ΤΙΣ) σελίδα(ες).

λοιπόν γενικά πολύ μου αρέσει η καραϊβική και οι μεγάλες αντίλες -καλά για το άμα θα με αφήσουν να πάω στην Κούβα έχω κάποιες αμφιβολιες -έκλεψα και τα βρήκα μόνος μου τα διαφορετικά σημεία και έτσι κερδίζω εγώ το ταξίδι.


μμμμ όλα καλά με αυτά αλλα τελικά έχασα. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές διαφορές τελικά , δηλαδή δεν βρήκα τι άλλαξαν οι ρεφορμιστές και λασπολόγοι του athens.indymedia.org *, αφού ολόκληρο το screenshot είναι από άλλο άρθρο!!!

Μας την έφεραν πάλι οι γνήσιοι επαναστάτες

Πάντως πέρα από την πλάκα είναι άκρως επικίνδυνο αυτό που συμβένει με τον ριζοσπάστη. Τα στελέχη που τον διαχειρίζονται προφανώς με τις ευλογίες της Κ.Ε έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια όχι μόνο την συκοφαντία (που πάντα μπορεί να χαρακτηριστεί και υποκειμενικα) αλλά και τα ψέματα που σε συνδιασμό με την συγκεκριμένη πολιτικη που ακολουθείται κεντρικά τον εντάσουν σε ένα από τα αντιδραστικότερα μέσα μαζικής εξημέρωσης. Μάλλον πρέπει να κάνουμε και εμείς εξορμήσεις τις Κυριακές να ψειρίζουμε τα κνιτάκια που μοιράζουν ριζους.

*κρατάει από παλιά αυτή η ιστορία http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/7/2002&pageNo=15&direction=1
(σήμερα το βρήκα τυχαία από το google)

Εικόνες:

από Τάκης Φωτόπουλος 09/01/2009 9:11 μμ.


Προς την Διαχειριστική Ομάδα


Μόλις με πληροφόρησαν μέλη του Δίκτυου για την Περιεκτική Δημοκρατία απο την Αθήνα οτι στο παραπάνω θρεντ κάποιοι προσπαθούν κατα Γκεμπελικό τρόπο να συνδέσουν την παλιότερη (και δικαιολογημένη με τα τότε δεδομένα) κριτική μου γα το Ιντιμιντια, που έιχε δημοσιευθεί οχι μόνο στον Ριζοσπάστη αλλά και στο Πριν, με την σημερινή απάράδεκτη στάση του ΚΚΕ για το κίνημα των νέων ('οπως τόνισα στο άρθρο μου στην "Ε" της 20/12):

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=&a=%3F%3F%3F%3F+%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F&id=75741700

Και αυτό, τη στιγμή που έδειξα και έμπρακτα τη συμπαράσταση μου στον αγώνα των νέων μιλώντας ταξιδεύοντας ειδικά γι αυτό στην Ελλάδα, για να μιλήσω στούς καταληψίες της Νομικής και του Δήμου Χαλανδρίου. Η ΔΟ όμως του Ιντιμιντια όταν έγραψα παρόμοιο σχόλιο κάτω απο το λασπολογικό θρεντ εναντίον μου, το έκρυψε. Ελπίζω να έγινε κατά λάθος γιατι διαφορετικά αυτό θα πρόδιδε μια εντελώς σταλινική νοοτροπία καλυμμένη κάτω απο μανδύα "εναλλακτικότητας". Ελπίζω να ανεβάσει το σχόλιο αυτό και κάτω απο το θρεντ 965234 'οπως έχει ηθική --αν μη τι άλλο--υποχέωση.

Τάκης Φωτόπουλος

από Φώκης 04/02/2009 9:22 πμ.


Το γεγονός ότι δημοσιεύεται στο ριζοσπάστη δεν σημαίνει ότι ο συγγραφέας είναι κκε . Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι , απλά ο ριζοσπάστης υιοθετεί τις απόψεις του Φωτόπουλου .

από prwini 04/02/2009 10:02 πμ.


  ti ginetai, exoun pathei ysteria!

από c&p 04/02/2009 10:12 πμ.


EΛΛAΔAHμερομηνία δημοσίευσης: 04-02-09
«Πονοκέφαλος» το indymedia

Λινα Γιανναρου

Διαδικτυακό πυρετό έχει προκαλέσει η διαρροή επιστολής του υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου προς τον πρύτανη του ΕΜΠ κ. Κ. Μουτζούρη, με την οποία του ζητά να εντοπίσει και να «απενεργοποιήσει» τον διακομιστή μέσα στο Πολυτεχνείο μέσω του οποίου εκπέμπει η γνωστή ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Βελόπουλου προς τον υπουργό Παιδείας, στην οποία «αποκαλύπτει» ότι το ΕΜΠ, αλλά και το Πολυτεχνείο Πατρών φιλοξενούν ηλεκτρονικώς στον σέρβερ τους τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα «που ήταν γνωστό τοις πάσι ότι υποδαυλίζει σταθερά τη βία, τους βανδαλισμούς και τη δημιουργία κλίματος αναρχίας» και ζητά τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, ο υφυπουργός κ. Ταλιαδούρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών απάντησε ότι δεν υπάρχει εξυπηρέτηση server στο δίκτυο του Πανεπιστημίου, όπως και ότι σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΜΠ δεν έχει δοθεί καμία σχετική άδεια. «Είναι αληθές -είπε ο υφυπουργός- ότι αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το δίκτυο του Πολυτεχνείου, δεν έχει δοθεί όμως καμία έγκριση από το Ιδρυμα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρύτανη, με ενημέρωσε ότι (...) ήδη κάνουν ενέργειες να εντοπιστεί ή να κοπεί η πρόσβαση, ώστε να παύσει αυτή η εκπομπή που γίνεται χωρίς τη σχετική άδεια.

Θα ήθελα να επισημάνω όμως ότι, όπως ενημερώθηκα, αυτό δεν είναι απλό θέμα, γιατί ο φυσικός εντοπισμός του διακομιστή είναι δύσκολος, καθώς αυτός μπορεί να μεταφέρεται σε διάφορους χώρους. Το βάζει σε μια πρίζα και μετά το βγάζει και φεύγει».

Με τη φράση «κάτω τα χέρια από τα μέσα αντιπληροφόρησης», απάντησαν οι διαχειριστές του σάιτ, κάνοντας λόγο για συντονισμένη προσπάθεια για κλείσιμο του indymedia. Ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Κ. Μουτζούρης αρνήθηκε να σχολιάσει.


Ειναι καιρος να το παρουν χαμπαρι οι σταλινικοι του ΚΚΕ και τα υπολοιπα φασιστοειδη των αλλων κομματων οτι το indymedia δεν προκειται να κλεισει. Τους φοβιζει  η πραγματικα ελευθερη πληροφορηση γιαυτο και επιδιωκουν τη φιμωση της.Μας θελουν ολους προβατα να διαβαζουμε σα προβατακια τις αηδιες που γραφουν στις σκατο-φυλλαδες τους.
Αν καποιος ειναι που υποδαυλιζει τη βια αυτο ειναι το κρατος και οι μηχανισμοι καταστολης του οπως η αστυνομια που σκοτωνει μικρα παιδια και ξυλοκοπει διαδηλωτες,περαστικους και μεταναστες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License