Επίθεση στα γραφεία της ΟΙΚΟΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη 9-1-2009

9-1-2009 σπάσιμο των γραφείων των τραμπούκων εργοδοτών της Κ. Κούνεβα στη Θεσσαλονίκη

post image

Το πρωί της 9ης Ιανουαρίου 2009 σπάστηκαν τα γραφεία της ΟΙΚΟΜΕΤ (των μαφιόζων εργοδοτών της Κ. Κούνεβα), στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη ως ελάχιστη απάντηση στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η μετανάστρια - συνδικαλίστρια Κ. Κούνεβα απο τραμπούκους της εργοδοσίας.

Δε μας φοβίζουν - μας εξοργίζουν
Μίσος ταξικό - Λαϊκή οργή - το χέρι των τραμπούκων να κοπεί
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Χαιρετίζουμε την επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα αλληλέγγυων συντρόφων την ίδια μέρα στα γραφεία μιας άλλης γνωστής και παρόμοιας εταιρίας επινοικίασης εργαζομένων (= σύγχρονού δουλεμπορίου) της Adecco.

Εικόνες:

από ΜΠΡΑΒΟ! 10/01/2009 2:30 μμ.


ΜΠΡΑΒΟ!

από mages 10/01/2009 2:51 μμ.


ας είναι μόνο η αρχή αυτό

από έν@ς από αθήνα 10/01/2009 2:59 μμ.


Το σπάσιμο της γιάφκας της τρομοκρατικής δράκας των αφεντικών στη Θεσσαλονίκη και παντού είναι το ελάχιστο. Οσοι πιστεύουν ότι το μόνο που θα είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν νομικίστικες διαδικασίες φτιαγμένες για να ξεγλιστρούν με άνεση όποτε τρομοκρατούν τους εργάτες διαψεύστηκαν. Μας βρίσκουν και θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους!
Είμαστε η εξεγερμένη αξιοπρέπεια των κολασμένων της γής "κύριοι", χαρήκαμε για τη γνωριμία!

από pou8ena 10/01/2009 3:53 μμ.


Mprabo!!!!
Mhn stamatate..

Η «ΟΙΚΟΜΕΤ», μια πανελλαδική εταιρεία καθαρισμού και υπενοικίασης εργατών, ιδιοκτησίας Νικήτα Οικονομάκη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που απασχολεί «επίσημα» 800 εργαζόμενους (οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν τουλάχιστον για διπλάσιους ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχουν περάσει πάνω από 3000), η εργοδοτική παρανομία αποτελεί καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, οι οποίες δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια τους. Δουλεύουν 6 ώρες και πληρώνονται για 4,5 (μισθός και ένσημα) για να μην ξεπερνούν τις 30 ώρες ώστε να γλιτώνει το αφεντικό την ένταξή τους στα βαρέα. Τρομοκρατούνται, μετατίθενται δυσμενώς, απολύονται και εκβιάζονται με οικειοθελή αποχώρηση (εργαζόμενη απειλήθηκε από την εργοδοσία, κρατούμενη για 4 ώρες σε χώρο της εταιρείας μέχρι να υπογράψει την παραίτησή της). Το αφεντικό στήνει εργοδοτικό σωματείο για να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους ενώ απολύει και προσλαμβάνει κατά βούληση μη αφήνοντας κανένα περιθώριο εργασιακής επικοινωνίας και συλλογικής δράσης. Τι σχέση έχει όμως η ΟΙΚΟΜΕΤ με τον ΗΣΑΠ; Η ΟΙΚΟΜΕΤ έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα του ΗΣΑΠ (αλλά και άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων) επειδή μπορεί και «προσφέρει» το φτηνότερο πακέτο με τους μέγιστους όρους εκμετάλλευσης και υποτίμησης της εργασίας. Ένα τέτοιο καθεστώς «προσφοράς και ζήτησης» έχει οργανωθεί βάσει δημόσιων οργανισμών ένας από τους οποίους είναι και ο ΗΣΑΠ. Ο ΗΣΑΠ είναι συνένοχος στη διατήρηση αυτού του καθεστώτος άγριας εκμετάλλευσης παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που είχαν γίνει από την πλευρά του σωματείου. από: http://katalipsihsap.wordpress.com/

Αλλα και σε εταιρεια σεκιουριτη του Οικονομακη.
Δειτε εδω : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=991583

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License