9-1-09 - Η χούντα είναι ακόμα ζωντανή

Την Παρασκευή 9/1,μου δόθηκε έντονα η εντύπωση από τον χειρισμό της ΕΛ.ΑΣΣ. (όπου ΑΣΣ κώλος αγγλιστί) ότι υπήρχε συντονισμένο σχέδιο ώστε να αποκλειστούν οι διαδηλωτές από τα Προπύλαια προς την Ασκληπιού με σκοπό να πάρει το αίμα της πίσω κατά μια έννοια χωρίς να υπολογίσουν παράπλευρες απώλειες και λανθασμένες συλλήψεις. Επίσης αυτό που ήταν πασιφανές, ήταν το ότι ΔΕΝ ήθελαν μάρτυρες σε όλο αυτό το τσίρκο θέαμα όπου οι τσιρκολάνοι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας ετοίμασαν.

post image


Η πορεία ξεκίνησε να κατεβαίνει την Πανεπιστημίου (ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΞΟ),έχοντας ασφυκτική συνοδεία και στις τέσσερις πλευρές της (μπρός, πίσω, δεξιά και αριστερά), όπου υπάρχει μπλε γραμμή είχαν από πριν αποκόψει τα στενά με διμοιρίες οριζόντια στημένες έτοιμες για μπορέσουν να τρέξουν και να επιτεθούν, συνήθως τις βάζουν κάθετα ώστε να κλείνει ο δρόμος τώρα όμως ήταν καθαρά ενέδρα στα στενά με σχηματισμό φάλαγγας κατά άντρα όπως λέγεται.
Έπειτα φτάνοντας στα προπύλαια, η μπροστινή διμοιρία της πορείας έκανε αριστερά και συμπτύχτηκε με την αριστερή ώστε να ανοίξει η πορεία από εμπρός, βέβαια 100 μέτρα εμπρός η πανεπιστημίου ήταν κλειστή από άλλες διμοιρίες επομένως ο κόσμος αναγκαστικά κατευθύνθηκε προς τα προπύλαια όπου και από το πεζοδρόμιο και πέρα είναι άσυλο, με το που το αντιλήφθηκε ο κόσμος άρχισε να αντιδρά λεκτικά νοιώθοντας εγκλωβισμένος ,και πέταξαν 2 άτομα αυγά, αυτό λοιπόν ήταν η αρχή ρίψεως δεκάδων χημικών και όλες οι διμοιρίες όπου ήταν αριστερά και απέναντι από τα προπύλαια. Άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο προς το μωβ αστεράκι μέσω της οδού Ασκληπιού και να οδηγηθεί στην παγίδα, διότι είχαν κλείσει την Ασκληπιού στο ύψος της Ναβαρίνου, σημειωτέον ότι διμοιρίες είχαν κρυφτεί μέσα σε τράπεζες και υπουργεία ώστε να μην φαίνονται ήταν τρομακτικό δεν το έχουν ξανακάνει. Ποδοπατώντας ο κόσμος φτάνοντας στο μωβ σημείο της ενέδρας είχε αποκλειστεί, μεταξύ αυτών υπήρχαν δικηγόροι από γραφεία της εκεί περιοχής, περαστικοί όπου ψώνιζαν, φοιτητές, δάσκαλοι από την ολμε, κάποιοι με κουκούλες όχι πάνω από 20-30 άτομα, δημοσιογράφοι και γυναικόπαιδα αρκετά, ένα σύνολο 200 - 300 ατόμων είχε εγκλωβιστεί στην οδό Ασκληπιού μεταξύ των οδών Σόλωνος από κάτω και Ναβαρίνου από πάνω.

Τότε λοιπόν οι διμοιρίες κλείνουν ως έχει τον κόσμο και αρχίζουν να τους κτυπάνε αδιακρίτως, σκεφτείτε ότι στο τέλος του επεισοδίου υπήρχαν στον δρόμο κάτω παπούτσια, αίματα, τσάντες με ψώνια πατημένες, και άλλα θυμίζοντας την θύρα 7 όταν πατηθήκανε και όχι το κέντρο της Αθήνας. Οι ένοικοι ακούγοντας κραυγές και εκκλήσεις για βοήθεια άνοιγαν τις εξώπορτες τους ώστε ο κόσμος να μπει μέσα και να σωθεί όπως γινόταν στην κατοχή με τους Γερμανούς!!!
Στην συνέχεια μαζεύτηκε κόσμος γύρω από το στενό και έκανε κλοιό έξω από τον κλοιό της αστυνομίας ώστε να μην φύγουν οι κλούβες με τους συλληφθέντες, διότι ένοιωσαν όλοι συμπαράσταση στην άδικη και τραγικά βίαιη συμπεριφορά. Όταν έβαλαν μπρός φώναξα όλοι κάτω, με άκουσαν και όλοι πραγματικά έκατσαν ανεξαρτήτου ηλικίας, τότε λοιπόν οι μπάτσοι μας πάτησαν κάτω, κυριολεκτικά πάταγαν πάνω σε ανθρώπους ώστε να περάσουν δεν το έχω ξαναζήσει αυτό ήταν αληθινά τρομακτικό.
Σημεία όπου θα ήθελα να επικεντρωθώ είναι τα εξής:
1) Δεν άφηναν κανέναν να τραβήξει, ούτε δημοσιογράφους να περάσουν ώστε να μην υπάρχουν μαρτυρίες, φαίνεται ξεκάθαρα σε πολλά σημεία των λήψεων και των Φώτο, επίσης ένας ματατζής μου έκανε κωλόχερα και με έδειχνε ώστε να με ξεχωρίσει από το πλήθος επειδή κατέγραφα!
2) ΌΛΟΙ τους είχαν βγάλει τα διακριτικά τους ώστε να μην υπάρχουν στοιχεία ήταν σαν αποσπάσματα εκτελέσεως ειδικά μια διμοιρία με χακί δεν είχε ούτε το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
3) Μια διμοιρία όπου φορά έντονο μπλε, φορά την παλιά στολή των Μ.Ε.Α. (μονάδες επιτήρησης ασφάλειας) όπου ήταν επί χούντας και καταργήθηκε, αλλά την στολή την είχαν στο σεντούκι!

4) Δεν άφηναν δικηγόρους να περάσουν ούτε με την επίδειξη της δικηγορικής τους ταυτότητας, εάν ερχόταν όμως ο Κούγιας θα άνοιγαν και μπούτια τους.
5) Έστειλαν τουλάχιστον 20 άτομα στο νοσοκομείο σοβαρά και τα μέσα μαζικής εξημέρωσης δεν είπαν τίποτα.
6) Τα επεισόδια δεν τα προκάλεσαν οι διαδηλωτές 1000% γιατί ήμουν μπροστά.
7) Επίσης σε μία φώτο είναι κρυμμένοι μέσα σε είσοδο δημοσίου κτηρίου οι ρουφιάνοι πράγμα απαράδεκτο να στήνουν καρτέρι σαν σε ανταρτοπόλεμο.
8) Οι φώτο με τους ζητάδες τις τράβηξα όταν κάναμε καθιστική έκατσαν γύρω μας ώστε να μην μπορούμε να φύγουμε και να μπορέσουν τα ματ να μας χτυπήσουν.
9) Η φώτο με την διμοιρία που είναι στην Ασκληπιού έξω από την κλινική θα την καταλάβετε από μια γλάστρα πεσμένη ήταν αυτοί όπου χτύπησαν τον τραυματία που βγήκε από την κλινική για δεύτερη φορά φαίνεται καθαρά το μπλε τρίγωνο του κράνους που είναι το διακριτικό της διμοιρίας η φώτο είναι μόλις τον χτύπησαν και έκαναν το σήμα της νίκης με το χέρι και έφευγαν προς την οδό Μασσαλίας τρέχοντας.

10) Τους δύο μαθητές τους έπιασαν και τους έδειραν μόλις έπεσαν τα χημικά και προσπαθούσε να φύγει ο κόσμος να σωθεί και δεν τον άφηναν, και οι δύο αυτοί πέρασαν γύρω από τον πρώτο κλοιό των διμοιριών και τους τσίμπησαν αυτοί όπου ερχόντουσαν από πίσω, τον ένα τον πιο αδύνατο τον έπνιγε ο πραιτοριανός με κεφαλοκλείδωμα αρκετή ώρα και ταυτοχρόνως είχαν ρίξει τον φίλο του κάτω και τον κλώτσαγαν. Μετά τους έψαξαν και βρήκαν μόνο βιβλία οι αλήτες!

11) Όλο αυτό το υλικό και μαζί παλιότερο αρκετά καυστικό το έδωσα στο ALTER όπου ΑΥΤΟΙ μου το ζήτησαν, έδωσα και μία συνέντευξη 10 - 15 λεπτών αντίστοιχα καυστική όσο το υλικό μου αλλά δεν το έβαλαν. Όπως μου είπε ο διευθυντής του αστυνομικού δελτίου Λ.Μ., δέκα λεπτά πριν την προβολή τους, δεν κατάλαβε γιατί του είπαν όχι τελευταία στιγμή...
Έτσι λοιπόν εγώ μαζί με την βοήθεια του φιλαράκου σας τα δείχνουμε από μόνοι μας χωρίς λογοκρισία και προκαταλήψεις με μοναδικό σκοπό να σας βάλουμε να σκεφτείτε ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ???

Φωτογραφίες, βίντεο, κείμενο: PALOUKI LOUK
Φωτογραφία χτυπημένου τραυματία: Indymedia
Συνέντευξη: Ελληνοφρένεια
Μοντάζ, επιμέλεια: GiaNt
Τέλος 2 βίντεο που περιέχουν αποσπάσματα που δημοσιεύθηκαν απο την ομάδα "Κόκκινοι αντι-ρεπορτερ"

Εικόνες:

από 567 13/01/2009 10:18 πμ.


http://www.youtube.com/watch?v=HcVszYTWXgs

από atrocity_exhibition 13/01/2009 1:09 μμ.


Θα πρότεινα να στείλεις το υλικό σου στους καταληψίες της ΕΣΗΕΑ, στην προσπάθεια που ξεκινούν για αντιπληροφόρηση. Στο μπλόγκ τους http://katalipsiesiea.blogspot.com/ θα βρείς ανάρτησή τους με τίτλο 'Αντιπληροφόρηση', οπου αναφέρουν διευθύνσεις mail για να τα στείλεις.


Έχω ένα ακριβώς ίδιο από τα γεγονότα του 90-91 και έχει ημερομηνία λήξης το 1978!!! και μας το είχαν ρίξει το 91!

Αν βλέπω καλά στη φωτο και αυτό γράφει κάτι σαν 197...
Είναι η φωτό από Ασκληπιού? Μου κάνει τεράστια εντύπωση ότι έχουν ακόμα τόσο παλιά δακρυγόνα. Πάνε 30 χρόνια από το 78! Αγοράζουν ληγμένα?

...

από GiaNt 13/01/2009 4:19 μμ.


Απ' ότι μου είπε ο Παλούκις, 76 ή 78 πρέπει να ήταν. Το τελευταίο γράμμα δε φαινόταν καλά.

από GiaNt 13/01/2009 4:24 μμ.


Ο κώδικας για όποιον θέλει να το αναδημοσιεύσει. Για όποιον θέλει να το αναδημοσιεύσει κάπου που δεν μπαίνουν αυτόματα τα linebreaks μπορεί να πάρει τον κώδικα απο εδώ


Την Παρασκευή 9/1,μου δόθηκε έντονα  η εντύπωση από τον χειρισμό της ΕΛ.ΑΣΣ. (όπου ΑΣΣ κώλος αγγλιστί) ότι υπήρχε συντονισμένο σχέδιο ώστε να αποκλειστούν οι διαδηλωτές από τα Προπύλαια προς την Ασκληπιού με σκοπό να πάρει το αίμα της πίσω κατά μια έννοια χωρίς να υπολογίσουν παράπλευρες απώλειες και λανθασμένες συλλήψεις. Επίσης αυτό που ήταν πασιφανές, ήταν το ότι ΔΕΝ ήθελαν μάρτυρες σε όλο αυτό το τσίρκο θέαμα όπου οι τσιρκολάνοι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας ετοίμασαν.
 
Η πορεία ξεκίνησε να κατεβαίνει την Πανεπιστημίου (ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΞΟ),έχοντας ασφυκτική συνοδεία και στις τέσσερις πλευρές της (μπρός, πίσω, δεξιά και αριστερά), όπου υπάρχει μπλε γραμμή είχαν από πριν αποκόψει τα στενά με διμοιρίες οριζόντια στημένες έτοιμες για μπορέσουν  να τρέξουν και να επιτεθούν, συνήθως τις βάζουν κάθετα ώστε να κλείνει ο δρόμος τώρα όμως ήταν καθαρά ενέδρα στα στενά με σχηματισμό φάλαγγας κατά άντρα όπως λέγεται.

Έπειτα φτάνοντας στα προπύλαια, η μπροστινή διμοιρία της πορείας έκανε αριστερά και συμπτύχτηκε με την αριστερή ώστε να ανοίξει η πορεία από εμπρός, βέβαια 100 μέτρα εμπρός η πανεπιστημίου ήταν κλειστή από άλλες διμοιρίες επομένως ο κόσμος αναγκαστικά κατευθύνθηκε προς τα προπύλαια όπου και από το πεζοδρόμιο και πέρα είναι άσυλο, με το που το αντιλήφθηκε ο κόσμος άρχισε να αντιδρά λεκτικά νοιώθοντας εγκλωβισμένος ,και πέταξαν 2 άτομα αυγά, αυτό λοιπόν ήταν η αρχή ρίψεως δεκάδων χημικών και όλες οι διμοιρίες όπου ήταν αριστερά και απέναντι από τα προπύλαια. Άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο προς το μωβ αστεράκι μέσω της οδού Ασκληπιού και να οδηγηθεί στην παγίδα, διότι είχαν κλείσει την Ασκληπιού στο ύψος της Ναβαρίνου, σημειωτέον ότι διμοιρίες είχαν κρυφτεί μέσα σε τράπεζες και υπουργεία ώστε να μην φαίνονται ήταν τρομακτικό δεν το έχουν ξανακάνει. Ποδοπατώντας ο κόσμος φτάνοντας στο μωβ σημείο της ενέδρας είχε αποκλειστεί, μεταξύ αυτών υπήρχαν δικηγόροι από γραφεία της εκεί περιοχής, περαστικοί όπου ψώνιζαν, φοιτητές, δάσκαλοι από την ολμε, κάποιοι με κουκούλες όχι πάνω από 20-30 άτομα, δημοσιογράφοι και γυναικόπαιδα αρκετά, ένα σύνολο 200 -  300 ατόμων είχε εγκλωβιστεί στην οδό Ασκληπιού μεταξύ των οδών Σόλωνος από κάτω και Ναβαρίνου από πάνω. Τότε λοιπόν οι διμοιρίες κλείνουν ως έχει τον κόσμο και αρχίζουν να τους κτυπάνε αδιακρίτως, σκεφτείτε ότι στο τέλος του επεισοδίου υπήρχαν στον δρόμο κάτω παπούτσια, αίματα, τσάντες με ψώνια πατημένες, και άλλα θυμίζοντας την θύρα 7 όταν πατηθήκανε και όχι το κέντρο της Αθήνας. Οι ένοικοι ακούγοντας κραυγές και εκκλήσεις για βοήθεια άνοιγαν τις εξώπορτες τους ώστε ο κόσμος να μπει μέσα και να σωθεί όπως γινόταν στην κατοχή με τους Γερμανούς!!!

Στην συνέχεια μαζεύτηκε κόσμος γύρω από το στενό και έκανε κλοιό έξω από τον κλοιό της αστυνομίας ώστε να μην φύγουν οι κλούβες με τους συλληφθέντες, διότι ένοιωσαν όλοι συμπαράσταση στην άδικη και τραγικά βίαιη συμπεριφορά. Όταν έβαλαν μπρός φώναξα όλοι κάτω, με άκουσαν και όλοι πραγματικά έκατσαν ανεξαρτήτου ηλικίας, τότε λοιπόν οι μπάτσοι μας πάτησαν κάτω, κυριολεκτικά πάταγαν πάνω σε ανθρώπους ώστε να περάσουν δεν το έχω ξαναζήσει αυτό ήταν αληθινά τρομακτικό.

Σημεία όπου θα ήθελα να επικεντρωθώ είναι τα εξής:
1) Δεν άφηναν κανέναν να τραβήξει, ούτε δημοσιογράφους να περάσουν ώστε να μην υπάρχουν μαρτυρίες, φαίνεται ξεκάθαρα σε πολλά σημεία των λήψεων και των Φώτο, επίσης ένας ματατζής μου έκανε κωλόχερα και με έδειχνε ώστε να με ξεχωρίσει από το πλήθος επειδή κατέγραφα!
2) ΌΛΟΙ τους είχαν βγάλει τα διακριτικά τους ώστε να μην υπάρχουν στοιχεία ήταν σαν αποσπάσματα εκτελέσεως ειδικά μια διμοιρία με χακί δεν είχε ούτε το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
3) Μια διμοιρία όπου φορά έντονο μπλε, φορά την παλιά στολή των Μ.Ε.Α. (μονάδες επιτήρησης ασφάλειας) όπου ήταν επί χούντας και καταργήθηκε, αλλά την στολή την είχαν στο σεντούκι!

4) Δεν άφηναν δικηγόρους να περάσουν ούτε με την επίδειξη της δικηγορικής τους ταυτότητας, εάν ερχόταν όμως ο Κούγιας θα άνοιγαν και μπούτια τους.
5) Έστειλαν τουλάχιστον 20 άτομα στο νοσοκομείο σοβαρά και τα μέσα μαζικής εξημέρωσης δεν είπαν τίποτα.
6) Τα επεισόδια δεν τα προκάλεσαν οι διαδηλωτές 1000% γιατί ήμουν μπροστά.
7) Επίσης σε  μία φώτο είναι κρυμμένοι μέσα σε είσοδο δημοσίου κτηρίου οι ρουφιάνοι πράγμα απαράδεκτο να στήνουν καρτέρι σαν σε ανταρτοπόλεμο.
8) Οι φώτο με τους ζητάδες τις τράβηξα όταν κάναμε καθιστική έκατσαν γύρω μας ώστε να μην μπορούμε να φύγουμε και να μπορέσουν τα ματ να μας χτυπήσουν.
9) Η φώτο με την διμοιρία που είναι στην Ασκληπιού έξω από την κλινική θα την καταλάβετε από μια γλάστρα πεσμένη ήταν αυτοί όπου χτύπησαν τον τραυματία που βγήκε από την κλινική για δεύτερη φορά φαίνεται καθαρά το μπλε τρίγωνο του κράνους που είναι το διακριτικό της διμοιρίας η φώτο είναι μόλις τον χτύπησαν και έκαναν το σήμα της νίκης με το χέρι και έφευγαν προς την οδό Μασσαλίας τρέχοντας.

10) Τους δύο μαθητές τους έπιασαν και τους έδειραν μόλις έπεσαν τα χημικά και προσπαθούσε να φύγει ο κόσμος να σωθεί και δεν τον άφηναν, και οι δύο αυτοί πέρασαν γύρω από τον πρώτο κλοιό των διμοιριών και τους τσίμπησαν αυτοί όπου ερχόντουσαν από πίσω, τον ένα τον πιο αδύνατο τον έπνιγε ο πραιτοριανός με κεφαλοκλείδωμα αρκετή ώρα και ταυτοχρόνως είχαν ρίξει τον φίλο του κάτω και τον κλώτσαγαν. Μετά τους έψαξαν και βρήκαν μόνο βιβλία οι αλήτες!

11) Όλο αυτό το υλικό και μαζί παλιότερο αρκετά καυστικό το έδωσα στο ALTER όπου ΑΥΤΟΙ μου το ζήτησαν, έδωσα και μία συνέντευξη 10  - 15 λεπτών αντίστοιχα καυστική όσο το υλικό μου αλλά δεν το έβαλαν.  Όπως μου είπε ο διευθυντής του αστυνομικού δελτίου Λ.Μ., δέκα λεπτά πριν την προβολή τους, δεν κατάλαβε γιατί του είπαν όχι τελευταία στιγμή...  
Έτσι λοιπόν εγώ μαζί με την βοήθεια του φιλαράκου σας τα δείχνουμε από μόνοι μας χωρίς λογοκρισία και προκαταλήψεις με μοναδικό σκοπό  να σας βάλουμε να σκεφτείτε ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ???

Φωτογραφίες, βίντεο, κείμενο: PALOUKI LOUK
Φωτογραφία χτυπημένου τραυματία: Indymedia
Συνέντευξη: Ελληνοφρένεια
Μοντάζ, επιμέλεια: GiaNt

Τέλος 2 βίντεο που περιέχουν αποσπάσματα που δημοσιεύθηκαν απο την ομάδα "Κόκκινοι αντι-ρεπορτερ"

από donkixotis 13/01/2009 4:40 μμ.


ALLILEGGII APO TON BORRA


συγχαρητήρια για τα βίντεο και την περιγραφή- πολύ σημαντική συνεισφορά στην αληθινή πληροφόρηση για τα γεγονότα.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο είναι η στιγμή που οι κλούβες βάζουν μπρος για να φύγουν και ο κόσμος κάθεται κάτω για να τις εμποδίσει.
Εκεί που είμαστε όλοι κάτω με αλυσίδες και φωνάζουμε συνθήματα, όπως "δε θα περάσει", τα ματ κάνουν απρόκλητη επίθεση στον κόσμο, μας ψεκάζουν στα μούτρα ενώ είμαστε καθιστοί και μας προπηλακίζουν.
Αυτό δυστυχώς κόβεται στο βίντεο. Έχεις τη συνέχεια ή μήπως κάποιος άλλος την έχει; Ελπίζω ότι κάποιος-α θα το έχει τραβήξει γιατί ήταν πολύ έντονη σκηνή και η μανία τους σε ανθρώπους που κάθονται και διαμαρτύρονται ανεκδιήγητη.

Πάντως η παρουσία πολύ κόσμου στην Ασκληπιού και από τις δυο μεριές του αστυνομικού κλοιού (Ναυαρίνου και Σόλωνος) και οι αντιδράσεις τους στην προθέσεις της αστυνομίας για μαζικές συλλήψεις ανέτρεψε τα σχέδια τους. Επίσης η δυναμική παρουσία των δικηγόρων που ήταν μάλιστα στις πρώτες σειρές και προστάτεψαν τον κόσμο από συλλήψεις, σήμανε ότι η αστυνομία το μόνο που κατάφερε είναι να προσάγει 18 δικηγόρους και 4 πολίτες, που φυσικά της βγήκε μπούμερανγκ στο τέλος.
Μπράβο επίσης στους περίοικους, στον ιδιοκτήτη του ψιλικατζίδικου και στους κατοίκους της πολυκατοικίας που έδειξαν με την στάση τους ότι η αλληλεγγύη σε διωκόμενους ανθρώπους παραμένει ζωντανή και αφορά όλη την κοινωνία.

Τέλος μπράβο στον κόσμο που είχε εγκλωβιστεί στην πολυκατοικία της Ασκληπιού 14 για την αγωνιστική στάση του και την αυθόρμητη πορεία που ξεκίνησαν προς τη ΓΑΔΑ. Παρότι είχαν χτυπηθεί άσχημα απ'τα γκλομπ των ΜΑΤ και είχαν εισπνεύσει άπειρα χημικά, όταν τελικά απεγκλωβίστηκαν δε ξέχασαν τους συντρόφους και συνοδοιπόρους τους που λίγο πριν είχαν φύγει με τις κλούβες της αστυνομίας και όλοι μαζί ξεκίνησαν για τη ΓΑΔΑ για να απαιτήσουν την απελευθέρωση τους. Εμείς πισω απ'το κλοιό των ματ καθώς δε ξέραμε τι ακριβώς είχε γίνει, νομίζαμε ότι οι κλούβες θα είχαν μαζέψει όλο τον κόσμο και ξαφνικά βλέπουμε πάνω από έκατο άτομα να βγαίνουν απ'την πολυκατοικία και να ανηφορίζουν την Ασκληπιού πιασμένοι όλοι αλυσίδες και φωνάζοντας συνθήματα.. πολύ έντονες στιγμές με μια άγρια συγκινητική ομορφιά.. Πάντα ελεύθεροι...

όπλο μας η αλληλεγγύη

η χούντα δε θα περάσει...


από Αβρωμόπουλος 13/01/2009 6:25 μμ.


μια αναδημοσίευση που κολλάει

Εικόνες:


Η Αστυνομία χρειάζεται επειγόντως ψυχανάλυση

 

Η “Σχολή των μπάτσων” σε …greek edition…

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα, την άνευ λόγου άσκηση τρομοκρατίας στην Πτολεμαϊδα, (ενώ παλιότερα είχαν προηγηθεί μια σειρά γεγονότων, από τη γνωστή ζαρντινιέρα, μέχρι την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού)  φάνηκε ότι ένας τρόπος αντίδρασης είναι το χιούμορ. Θεωρώντας  το σχόλιο του doctor-ος  ιδιατέρως πετυχημένο, το προτείνουμε και σε σας:

“Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας.
Η Αστυνομία χρειάζεται επειγόντως ψυχανάλυση. Κάνει συνέχεια λάθη και έχει αποκοπεί πλήρως από την κοινωνία.


Ακόμη και η Δεξιά, το παραδοσιακό της στήριγμα έχει αποστασιοποιηθεί.
Και δεν μιλάμε για μια αστυνομία σκληρή, άτεγκτη, και με μετεμφυλιακούς όρους ασυδοσίας.
Μιλάμε για μια Αστυνομία που κάνει γκάφες, κοτσάνες, χτυπάει και συλλαμβάνει λάθος ανθρώπους, επιβάλλεται στην… πραγματικότητα (υπόθεση ζαρντινιέρας), κάνει μεταγωγές κρατουμένων χωρίς χειροπέδες και με …ταξί (ας μην τα ξεχνάμε), κλέβει το ψωμί του Σπίλμπεργκ με αποδράσεις με ελικόπτερο μέσα από τον Κορυδαλλό και άλλα πολλά.

Εμένα μου θυμίζει την “Σχολή των μπάτσων” σε …greek edition…”

Μια ανταπόκριση από τα γεγονότα της Ασκληπιού στις 9-1-09
                               
(καλή και…ζωηρή χρονιά επι τη ευκαιρία).
 

Το συλλαλητήριο έχει τελειώσει. Έχω μείνει πίσω να δω το τέλειωμα της πορείας και έχω αποκοπεί από τους δικούς μου. Βρίσκω μια συντρόφισσα που φοβάται, αφού ήδη έχει αρχίσει η ρίψη χημικών και κρότου - λάμψης. Αποφασίζουμε να ανεβούμε από Βουκουρεστίου προς Κολωνάκι κι από κει Σόλωνος. Τηλεφωνούν δύο συναδέλφισσες. Κατεβαίνω γωνία Ασκληπιού και Ακαδημίας πίσω από τα Προπύλαια. Βρισκόμαστε με τις συναδέλφισσες. Χαζεύουμε λίγο τα γεγονότα.
Τίποτα ιδιαίτερο, πετροπόλεμος και μια δυο στάσεις σπασμένες από λίγους θερμόαιμους. Μόνο που στο χθεσινό στρατοκρατούμενο - κυριολεκτικά - κέντρο ήταν βλακώδης αντίδραση.
Συζητάμε να πάμε για καφέ ή κρασί. Ξαφνικά μας επιτίθενται από Ακαδημίας τα ΜΑΤ. Τρέχουμε πανικόβλητοι μαζί με το πλήθος την Ασκληπιού προς την Κεντρική Κλινική. Συνήθως τα ΜΑΤ σταματούν μετά από λίγο, αφού σκοπός τους είναι να απωθήσουν.
Αυτή τη φορά τρέχουν πίσω μας. Πρώτη φορά τους είδα να τρέχουν με τόσο πάθος (τι τους πότισαν, γαμώτο;). Πολλοί στρίβουν στα στενά. Μια ομάδα 60 - 70 ανθρώπων που απλά ήμασταν θεατές στα γεγονότα συνεχίζουμε στην Ασκληπιού ελπίζοντας ότι οι μπάτσοι πίσω μας θα κουραστούν και θα μας αφήσουν.
Αμ δε! Ασκληπιού και Σκουφά εμφανίζονται άλλα στρουμφάκια. Ο κλοιός έχει κλέισει. Στριμοχνώμαστε σε μια εσοχή όπου υπάρχει ένα ψιλικατζίδικο και η είσοδος μιας πολυκατοικίας. Γινόμαστε κουβάρι.
Τα ΜΑΤ χτυπούν στα τυφλά. Δίπλα μου μια κοπέλα κλαίει και βογκάει από τα χτυπήματα. Βάζω τα χέρια στο κεφάλι και σφίγγομαι πάνω στα σώματα που είναι δίπλα μου. Τρώω λίγες σε σχέση με άλλους.Ξαφνικά μια γκλομπιά στο κεφάλι.

Με πιάνει το ποντιακό μου. Γυρίζω στους ΜΑΤάδες και φωνάζω:
“Όχι στο κεφάλι, ρε! Βάρα όπου θες, αλλά όχι στο κεφάλι!”

Ε, δεν θα το πιστέψετε! Δεν έφαγα άλλες!
Κάποια στιγμή ηρεμούν. Κάνουν έναν κλοιό, ενώ κάποιοι από τους παγιδευμένους χτύπησαν τα κουδούνια της πολυκατοικίας και άνοιξαν την εξώπορτα. Οι περισσότεροι βρίσκουν καταφύγιο στις σκάλες. Κάποιοι μένουμε έξω.
Ένας χοντρός επικεφαλής των μπάτσων μας βρίζει:
“Πού είναι η μαγκιά σας τώρα, ρε! Θα σας γαμήσουμε τώρα!”

Ο ψιλικατζής άψογος. Ζητά από τους μπάτσους να μας αφήσουν να φύγουμε και να πάρουν αυτόν. Μπάινει σε μια μικρή κλούβα που έχουν φέρει. Οι μπάτσοι τον πετάνε έξω! Δεν τους κάνει! Εν τω μεταξύ δεν έχουν κλείσει ακόμη την πρόσβαση. Μπορούν να έρθουν άνθρωποι από Σκουφά ή Ναυαρίνου. Να φύγει δεν μπορεί κανείς.
Έρχονται δικηγόροι και η περιβόητη γιαγιά. Γίνονται διαβουλέυσεις. Κλείνουν και οι προσβάσεις προς Σκουφά και Ναυαρίνου, όπου έχει μαζευτεί κόσμος και δημοσιογράφοι.
Βγάζω την κάρτα που έχουμε από το σωματείο μου για ελεύθερη είσοδο στα θέατρα. Ζητάω κάποιον επικεφαλής και φωνάζω: “Είμαι μέλος της… θα έχετε να κάνετε με ένα συνδικάτο 60.000 εργαζόμενων. Αφήστε μας να φύγουμε”
Οι μπάτσοι με κοιτάνε σαν ούφο. Οι δικηγόροι λένε τα δικά τους. Φτάνει η μεγάλη κλούβα. Τα υπόλοιπα τα είδατε στο tvxs.
Μόλις βγαίνουμε από τον κλοιό οι δικοί μου με μαλώνουν γλυκά: Πάλι έμπλεξες; Στην επόμενη πορεία θα σε έχουμε υπό επιτήρηση”
Άντε να τους εξηγήσω, vripoli, ότι τυχαία βρέθηκα εκεί.

Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν ήρωες που δίνουν τον εαυτό τους, απλά άνθρωποι που καταλαβαίνουν ότι σε τέτοιες στιγμές η τύχη τους είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την τύχη όλων όσων βρίσκονται στην ίδια κατάσταση

Από Πόντος και Αριστερά

 

από @ 20/01/2009 10:10 μμ.


Μερικά ακόμα..

http://www.youtube.com/watch?v=1qgMGdEEBqQ&feature=channel_page

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=966569

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License