ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ (ΝΕΟ)

Ανανεωμένο και μετά τις νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ. Αν μπορεί η ΣΟ να το ανανεώσει και δικηγόροι ή κόσμος να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τις σίγουρες συλλήψεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα που υπάρχει πιο θολή εικόνα.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ


(από 06/12/08 μέχρι 14/01/09)


Συλλήψεις: 273 – Προφυλακίσεις: 67


ΑΘΗΝΑ: 111 Συλλήψεις συνολικά. 50 μετανάστες που συνελήφθησαν το πρώτο τριήμερο της εξέγερσης σίγουρα καταδικάστηκαν σε 18μηνη φυλάκιση σε δίκες δίχως διερμηνείς και πάνε για απέλαση. Επίσης, στις 7/12 έγιναν 7 συλλήψεις για πλημμελήματα [ο ανήλικος θα δικαστεί στις 29/01 και οι 6 ενήλικες στις 26/06], στις 9/12 έγιναν 2 συλλήψεις και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, στις 11/12 προφυλακίστηκαν 5 άτομα [3 έλληνες και 2 μετανάστες] και στις 15/12 προφυλακίστηκαν άλλα 4 άτομα (σύμφωνα με το blog της κατάληψης της ΑΣΟΕΕ και συντρόφους). Στις 18/12 συνελήφθησαν 8 άτομα που κατηγορούνται για κακουργήματα (ο ένας προφυλακίστηκε). Στις 04/01 ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη ένας σύντροφος έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (indymedia). Μέσα σε ένα πνεύμα εκδικητικότητας και για τη δημιουργία εντυπώσεων οι μπάτσοι στις 05/01 συλλαμβάνουν 8 άτομα τα οποία παραπέμπουν για οπλοκατοχή και άλλα γελοία πλημμελήματα (οι ακόμη πιο γελοίοι δικαστές καταδικάζουν κάποιους από αυτούς στην αυτόφωρη διαδικασία). Στις 09/01 στο πανεκπαιδευτικό έγιναν συλλήψεις τουλάχιστον 22 συλλήψεις στην Ασκληπιού, 2 συλλήψεις στη ΓΑΔΑ και 1 σύλληψη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (οι 2 από τους 25 πέρασαν αυτόφωρο και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν σοβαρά τραυματισμένο από τους μπάτσους 18χρονο που κρίθηκε προφυλακιστέος και τον πήγαν στις φυλακές Αυλώνα). [σύμφωνα με συντρόφους].

ΒΟΛΟΣ: 6 Συλλήψεις (οι 5 ανήλικοι και θα δικαστούν στις 26 Φεβρουαρίου – ο ενήλικος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1,000 ευρώ – σύμφωνα με τα media).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 6 Συλλήψεις (5 ανήλικοι που αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους και θα δικαστούν στις 19 Μαρτίου – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους και media).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 22 Συλλήψεις [11 γονείς για παραμέληση ανηλίκου, 7 ανήλικοι (με τους 4 να είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν τον επίτροπο ανηλίκων μια φορά το μήνα), και 4 ενήλικες εκ των οποίων οι 2 με κακουργήματα έχουν περιοριστικούς όρους (1500 ευρώ εγγύηση ο καθένας που με τα παράβολα φτάνει περίπου τα 2200 και υποχρεωτική παρουσία στην αστυνομία δύο φορές το μήνα) – σύμφωνα με συντρόφους).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 22 Συλλήψεις (3 ανήλικοι θα πάνε 13 Φεβρουαρίου 2009 για δικαστήριο – οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι αλλοδαποί, περάσαν ήδη αυτόφωρο, καταδικάστηκαν και κανείς δεν είναι προφυλακισμένος) στις 13/01 συνέλαβαν έναν 25χρονο με κατηγορία για εμπρησμό, (σύμφωνα με συντρόφους).

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 3 Συλλήψεις για επίθεση σε ΑΤ στα Γιάννενα (δε γνωρίζουμε για προφυλάκιση – Indymedia).

ΚΑΒΑΛΑ: 2 Συλλήψεις (μία στις 8/12 και μία στις 10/12 – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 1 Σύλληψη ανηλίκου (του επιβλήθηκε πρόστιμο 4,500 ευρώ για φθορές – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με τα media).

ΚΟΖΑΝΗ: 34 Συλλήψεις (οι 3 ήταν αρχικά προφυλακισμένοι: Ζιάμπρας, Παπαδημητρίου, Μάρκου – υπάρχει και σοβαρά τραυματίας συλληφθέντας από έγκαυμα στη μύτη από δακρυγόνο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Αθήνα – σύμφωνα με δικηγόρους, συντρόφους και το blog της ΑΣΟΕΕ). Τελικά οι 2 προφυλακισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις και μόνο ένας παραμένει στις φυλακές Γρεβενών [σύμφωνα με συντρόφους].

ΛΑΡΙΣΑ: 25 Συλλήψεις (οι 19 διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και οι 6 για κλοπές κτλ – οι 17 από τους 25 συλληφθέντες είναι μαθητές – οι 4 από τους συλληφθέντες είναι ενήλικες προφυλακισμένοι –στον Κορυδαλλό και στην Αυλώνα – σύμφωνα με δικηγόρους και συντρόφους).

ΠΑΤΡΑ: 9 Συλλήψεις (κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 11 Συλλήψεις συνολικά. Οι πρώτες 7 συλλήψεις έγιναν το πρώτο τριήμερο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (σύμφωνα με δικηγόρους και συντρόφους). Στις 05/01 σε άλλη προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα προσήχθη όλος ο κόσμος της προ-συγκέντρωσης – 17 άτομα! Επίσης, έγιναν 4 συλλήψεις συμπαραστεκόμενων στους προσαχθέντες έξω από το ΑΤ Πτολεμαΐδας (2 γονείς που καταδικάστηκαν στο αυτόφωρο για φθορές και αντίσταση, 1 δημοσιογράφος που αθωώθηκε στο αυτόφωρο για εξύβριση και 1 φοιτήτρια που δικάζεται για χασίς (!) στις 04/02 – κανείς δεν είναι προφυλακισμένος) [σύμφωνα με συντρόφους].

ΡΕΘΥΜΝΟ: 1 Σύλληψη (στις 15/12, συνελήφθη ο ανήλικος και ο πατέρας του μηνύθηκε για παραμέληση ανηλίκου – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με τα media).

ΡΟΔΟΣ: 18 Συλλήψεις [οι 7 έγιναν στις 08/12 (ελεύθεροι με ορισμό δικασίμου και εγγυήσεις), οι 10 στις 09/12 (δύο ανήλικοι, τρεις μαθητές, τρεις φοιτητές και δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι με εγγύηση 5.000 ευρώ και 1 φορά το μήνα τμήμα οι ενήλικοι, μια φορά το μήνα στον επιμελητή ανηλίκων οι μικροί )  και την Πέμπτη 10/12 πιάστηκε ένας 17χρονος για τη μολότωφ στο δικαστικό μέγαρο, που κρατήθηκε μέχρι χτες (Τετάρτη 17/10) οπότε απολογήθηκε και αφέθηκε (η σύλληψη έγινε με βάση βίντεο από κινητό μάρτυρα). Μηνύσεις και από το δήμο Ροδίων, κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου και εναντίον των γονιών των ανηλίκων – σύμφωνα με τα media].

ΤΡΙΚΑΛΑ: 7 Συλλήψεις (5 μετανάστες και 2 μαθητές, κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους) 

ΧΑΝΙΑ: 6 Συλλήψεις (κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

 

 

Δεν έγιναν συλλήψεις στις εξής πόλεις όπου έλαβαν χώρα συγκρούσεις, πορείες ή απλές διαμαρτυρίες:

Σέρρες, Χαλκίδα, Βέροια, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη [σύμφωνα με συντρόφους από τις πόλεις αυτές].

Δράμα, Καρδίτσα, Φλώρινα, Χίος, Μυτιλήνη, Κόρινθος, Κεφαλονιά, Λαμία, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Νάουσα, Σύρος, Άμφισσα, Σάμος, Κέρκυρα, Άρτα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Μεσολόγγι, Πύργος, Ηγουμενίτσα, Ικαρία. [σύμφωνα με τα (τοπικά) media και συντρόφους στο indymedia].

Οι προσαγωγές φυσικά ήταν πολλές χιλιάδες και αδύνατον να υπολογιστούν, για αυτό και δεν αναφέρονται.

από . 14/01/2009 3:54 πμ.


posoi apo tous sulif8entes diokontai me ton tromonomo ?

από @@@@@@@ 14/01/2009 4:52 πμ.


Rwthste kai toys syntrofoys ekei gia pio sigoyria.Pantws den isxyei kati tetoio,isws prokeitai gia exakrivwseis..opws shmera se enan asxeto poy ton rwtagane gia kavala-xanthi gia ta super market...ayta k epiteloys as ksekatharisei o arithmos twn profylakisthentwn ipeythina gia exegersi k pogrom .  S.O. perimenoume akrivh arithmo,kathws akolothoun kiniseis allhleggyhs.Mh leme oti nanai.Alhtheia me toys 50 ti ginetai?Isxyei oti einai kathgoroumenoi gia pliatsiko k an nai pou vriskontai?

από (ΑΑ) 14/01/2009 5:36 πμ.


Αν δεν κάνω λάθος 6 ανήλικοι από την Λάρισσα

από @ 14/01/2009 11:31 πμ.


ρε παιδιά, είπαμε μόνο υπεύθυνα μιλάμε και με πηγές!!!

με τρομονόμο διώκονται οι 19 πρώτες συλλήψεις της Λάρισας!

Για αυτό επιλέχτηκε να γίνει πρώτα εκεί μια σημαντική κίνηση - η πανελλαδική πορεία σε 3 μέρες.

από νφ 14/01/2009 12:52 μμ.


εχουν φτιαξει κατι οι αληλλεγγυοι που μπορουμε να ενημερωνομαστε;

Τα 3 παιδια συνελήφθησαν ξημερώματα Κυριακής. Πέρασαν την πέμπτη ανακριτή κατηγορούνται για 3 κακουργήματα και μάλλον και 1 πλημμέλημα. Και οι 3 αφέθησαν ελεύθεροι.

από paidaki.. 21/01/2009 2:08 μμ.


kai epidi ksexname grigora thelo na anafero pos einai kai alla 2 atoma pou sinelifthisan stis 20/12 stin diamartiria mprosta sto xristougeniatiko dentro ...

malon ksexname kai polous allous pou kratithikan i kratounte akoma apo to kratos..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License