Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου η ομάδα μας εισέβαλε σε εκτροφείο μινκ έξω από τη Σιάτιστα και απελευθερώσαμε περισσότερα από 1000 μινκ.

 Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το θάνατο όσων ζώων χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα, πέθαναν από πείνα και δίψα, αλληλοσπαράχθηκαν, για τις ζημιές που αυτά προκάλεσαν και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα. Πρώτα όμως θα αναλάβει το σινάφι των γουναράδων την ευθύνη για τη γενοκτονία που διαπράττει καθημερινά, για τη φριχτή εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών κάθε χρόνο, για το γδάρσιμο αθώων πλασμάτων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν ντυμένα με μια όμορφη γούνα, για τις άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας τους. Μέχρι τότε, αναλαμβάνουμε μόνο την ευκαιρία και τη χαρά που δώσαμε στα πλάσματα αυτά να ζήσουν ελεύθερα· κάποια για πολύ, κάποια για λίγο.

 Στα βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο είναι εμφανέστατη η έλλειψη στοιχειωδών υγειονομικών προτύπων στις εγκαταστάσεις των εκτροφείων. Τα περιττώματα των ζώων δεν έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια. Δεν αναγκάζονται μόνο τα φυλακισμένα ζώα να ζουν σε ένα μόνιμα μολυσμένο περιβάλλον, υπάρχει και ζήτημα δημόσιας υγείας. Καλούμε και προκαλούμε την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να αποδείξουν ότι υπάρχουν και να προβούν στη τήρηση της νομοθεσίας αποδίδοντας τις κατάλληλες κυρώσεις.

 Γνωρίζουμε ότι αυτά που συμβαίνουν μέσα στις βιοτεχνίες – κολαστήρια συμβαίνουν νόμιμα. Ή τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε πως συμβαίνουν μόνο τα νόμιμα. Καλούμε και προκαλούμε τους «βιοτέχνες» να δημοσιεύσουν στο κοινό τι συμβαίνει νόμιμα στις «βιοτεχνίες» τους. Αφήστε ένα ρεπόρτερ με μια κάμερα να μπει μέσα και να κάνει ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα με πρωκτικό ηλεκτροσόκ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα σε θαλάμους αερίων. Μοιραστείτε μαζί μας την αποκλειστικότητα που έχετε στις κραυγές αγωνίας. Κάντε το και εμείς την επομένη θα παραδοθούμε στις αρχές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έναντι του νόμου. Τι έχετε να κρύψετε;

Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι της συντήρησης των τοπικών κοινωνιών από το γουνεμπόριο που υποστηρίζουν οι ενασχολούμενοι... Πριν 200 χρόνια τοπικές κοινωνίες και κράτη ολόκληρα στήριζαν την οικονομία τους στην ανθρώπινη δουλεία. Προφανώς είχαν ίδια νοοτροπία με τους «ενασχολούμενους». Ο κόσμος εξελίχθηκε όμως και όσοι δε συμμορφώθηκαν με το καλό, συνετίστηκαν με το ζόρι. Ο κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται και το εμπόριο γούνας γνωρίζει πλέον την παγκόσμια κατακραυγή. Όσοι δε συμμορφωθούν με το καλό, θα συνετιστούν με το ζόρι. Αν θέλετε λεφτά στον τόπο σας ασχοληθείτε με την περιβαλλοντική του ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή το βιός σας στάζει αίμα αθώων ψυχών. Πριν 10 χρόνια κλαιγόσασταν στα μέσα μαζικής εξημέρωσης και λέγατε πως είστε σε ύφεση, πως η γούνα έχει πάρει την κάτω βόλτα, πως θα μεταναστεύσετε και παρόμοιες σαχλαμάρες. Τώρα όμως που γίνατε σφουγγοκωλάριοι των Ρώσων λεφτάδων τα προβλήματα σας λύθηκαν. Ε λοιπόν, τα προβλήματα σας μόλις άρχισαν. Αναθεωρείστε τις επιλογές σας γιατί από εδώ και πέρα θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Όταν 10.000.000 παιδιά πεθαίνουν από την πείνα κάθε χρόνο το niche marketing της γούνας δε χωράει στη λογική μας.

Με αιτία τα παραπάνω και αφορμή την απελευθέρωση στην οποία προβήκαμε καλούμε άπαντες στη συνίδρυση μια πανελλαδικής ομοσπονδίας για την ολική κατάργηση των επιχειρήσεων γούνας στη χώρα μας. Συμβάλετε σε αυτό τον αγώνα με όποιο τρόπο μπορείτε. Δημιουργείστε πυρήνες στην περιοχή σας ή δράστε μόνοι σας. Λειτουργείστε νόμιμα ή παράνομα. Διαδηλώστε ειρηνικά, γράψτε συνθήματα, καταστρέψτε γούνες, σπάστε βιτρίνες καταστημάτων, μπείτε σε εκτροφεία και απελευθερώστε ζώα. Η μόνη προϋπόθεση που θέτουμε είναι η αρχή της μη βίας σε βάρος ανθρώπων και ζώων.

 
ΥΓ1: Προς κάθε ενδιαφερόμενο για την περίφημη επιδότηση της ΕΕ για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και για κάθε ενασχολούμενο με τον κλάδο: Φροντίστε να βρείτε μια καλή ασφαλιστική για να καλύψετε το εγχείρημα σας. Και μη λυπηθείτε τα ασφάλιστρα, θα σας χρειαστούν.

ΥΓ2: Προς κ. Μπουζάλη, κ. Παπαδόπουλο και λοιπούς βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης, καθώς και φορείς των Yπουργείων Ανάπτυξης και Εξωτερικών: To ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της γούνας μας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετους. Ευελπιστούμε πως δε θα ξανακούσουμε από τα στόματα σας τη λέξη «γούνα» μέσα στη Βουλή και πως δε θα σας ξαναδούμε σε εκδήλωση των γουναράδων, θα απογοητευτούμε ιδιαίτερα.

 

Καλή χρονιά με άδεια κλουβιά

                                                                                                       Corvus revengis

από . 14/01/2009 9:56 μμ.


από πού είναι η είδηση. Έχουμε εκτροφείο μινκ στην Ελλάδα;
Αν είναι αλήθεια κι όχι μούφα,

VIVA, HURA, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ!

από @ 15/01/2009 12:16 πμ.


Απομένουν όμως να τεθούν και κάποιες μορφικές και περιεχομενικές ερωτήσεις. Μπράβο στα παιδιά!

από ghil 15/01/2009 12:43 πμ.


Μπράβο παιδιά.Μακάρι αυτές οι δράσεις να εξαπλωθούν σε όλη την Ελλάδα.

από veg 15/01/2009 1:29 πμ.


Αξιέπαινη και γενναία πράξη. Η είδηση πρέπει να φτάσει στα αυτιά όλων.

.

από . 15/01/2009 3:05 πμ.


Ρε παιδία, συγχαρητήρια και μπράβο για την ιδέα και την ευαισθησία σας, αλλά αν είναι να καταστραφεί το περιβάλλον της περιοχής απελευθερώνοντας χιλιάδες ξένους προς το τοπικό οικοσύστημα δολοφόνους (τα συγκεκριμένα μινκ είναι αμερικάνικα, όχι ευρωπαϊκά, είναι μεγαλύτερα και δυνατότερα και γι’ αυτό προτιμούνται από τα περισσότερα εκτροφεία) για να κάνουμε εμείς μια συμβολική δήλωση τότε νομίζω ότι το χάσαμε το νόημα.

 

Την επόμενη φορά ελπίζω να σκεφτείτε καλύτερα τις συνέπειες των πράξεων σας και δεν μιλάω για τις συνέπειες στους ανθρώπους, αλλά για τις συνέπειες στα υπόλοιπα ζώα που ζουν ελεύθερα στη φύση και δεν φταίνε και σε τίποτα, αυτά, φιλικά και συντροφικά.

από Hook ο γατούλης 19/01/2009 9:52 μμ.


Μπράβο στα παιδιά που το έκαναν, θα πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό.
Και βέβαια υπάρχουν εκτροφεία μινκ και είναι ακριβώς έτσι πως τα περιγράφουν στην ανακοίνωσή τους.
Αυτό που πονάει περισσότερο είναι πως οι επιχειρήσεις αυτές επιδοτούνται και από ΕΕ αλλά και από το Υπουργείο - δικά μας λεφτά δηλαδή.
Η πρότασή μας είναι να επιδοτηθούν για να αλλάξουν αντικείμενο, κάτι φιλικό προς το περιβάλλον (ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά, οικοτουρισμός, βιολογικές καλλιέργειες).
Αν κάποιος θέλει να ενημερωθεί σχετικά με το φρικτό εμπόριο της γούνας, http://www.argosgr.org/fur.html , έχει μπει και λινκ για την ανακοίνωση.
Η εκδήλωση που αναφέρεται της 28 Νοεμβρίου θα γίνεται κάθε χρόνο τέλος Νοεμβρίου, όποιος θέλει να συμμετάσχει ας στείλει e-mail (πέρυσι έγιναν σε Θεσ/νίκη, Αθήνα και Βέροια αλλά αν υπάρχει δυνατή ομάδα και σε άλλη πόλη μπορούμε να το οργανώσουμε).

Δελτίο Τύπου (για την εκδήλωση 28/11/08)

Φυλλάδιο

Anti Fur Coalition

Peta TV

Fur Is Dead

skinned alive (video clip)

World Flιchage Video Competition


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License