Αρχίδια εξέγερση σύντροφοι….

....σεξιστικό επεισόδιο...

Στο τελευταίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του Δεκεμβρίου που πέρασε             σκότωσε

πριν οι φοιτητικοί σύλλογοι αποσυρθούν στα ενδότερα                                  το θείο Βρέφος

για την περίοδο των χριστουγέννων, είχαμε ακόμη ένα περιστατικό          που έχεις μέσα σου

σεξιστικής βίας, μέσα στα μπλοκ της διαδήλωσης

Και συγκεκριμένα σε αυτό του πολυτεχνείου.

 

Η αντίδραση αρκετών συντροφισσών απέναντι στο σύνθημα « μπάτσοι-μουνιά σκοτώνετε παιδιά», έβγαλε τους αρχι-εαακίτες που το φώναζαν περήφανα από την ντουντούκα έξω από τα ρούχα τους.

 

Όσες ήμασταν εκεί υποστηρίζαμε ότι το σύνθημα είναι τελείως αντιδραστικό και μισογύνικο, και ότι αυτό που λέμε απέναντι στους μπάτσους, δεν είναι ότι είναι μουνιά, αδερφές ή καθυστερημένοι, αλλά ότι είναι ένα μάτσο εθνικιστών στρατόκαυλων, που επιβάλλουν τον Νόμο και την Τάξη, συμμετέχοντας υποτακτικά στο κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους, σε αυτό το εγκληματικό σώμα που λέγεται αστυνομία

 

Η ποιότητα του επιχειρήματος μάλλον υπερβαίνει τις διανοητικές δυνατότητες των αρχι-συνδικαλιστών του πολυτεχνείου. Άλλωστε αυτοί είναι οι ούνοι του μάη και του ιούνη(sic)

Οι οποίοι ανδρώθηκαν μέσα στον παραταξιοκεντρικό και βρώμικο συνδικαλισμό των καταλήψεων για το Άρθρο 16.

 

Εμπνευσμένος από το ιστορικά κατοχυρωμένο ρεύμα του πρωτόγονου αριστερίστικου σεξισμού, ο επιφανείς φοιτητοπατέρας Δ.Γ , επιτέθηκε στην πιο εξοργισμένη συντρόφισσα εκείνη τη στιγμή λέγοντας της επί λέξει «πρέπει να μάθεις να το βουλώνεις, και αν δεν ξέρεις πώς θα στο βουλώσουμε εμείς», κάνοντας ταυτόχρονα την χαρακτηριστική χειρονομία-τσόντα που υπονοούσε πως θα της το βουλώσει με το πουλάκι του (?).

 

Οι συντρόφισσες άρχισαν τους γελοιοποιούν και να φωνάζουν πιο δυνατά κι αυτό ήταν που έκανε το παρεάκι των 5 τσουτσουνοφόρων του πολυτεχνείου να ξεχειλίσει ανδρισμό. Φούσκωσαν τα στήθια τους-πρακτική που πάντα ενισχύει την παράσταση νίκης- και κινήθηκαν απειλητική με τις αγριοφωνάρες τους έναντι των γυναικών που τους ενοχλούσαν περισσότερο, σε μια προσπάθεια να επιβληθούν με τον όγκο και την δύναμη τους.

Η τρομοκρατία τους δεν πέρασε όμως.

Αφενός γιατί η μάχη σώμα με σώμα δεν είναι κάτι καινούριο για τις συντρόφισσες. Οι πρακτικές σωματικής βίας μας είναι γνωστές. Με αυτές προσπαθούν να μας εκπαιδεύσουν

εδώ και καιρό οι πατεράδες, οι καθηγητές, οι γκόμενοι, τα αφεντικά και οι μπατσοι, χωρίς να μπορούμε να ξεχάσουμε τα «ληγούρια», τους «πέφτουλες», και τους «πορνόγερους» στο δρόμο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αφετέρου το σκηνικό βίας, που τόσο πηγαία έστησαν οι «εξεγερμένοι» του πολυτεχνείου, δεν θα εξελισσόταν σε κλωτσομπουνίδια, μιας και είναι τόσο βαθιά σεξιστές που δεν θα πιάνονταν ποτέ στα χέρια με μια γυναίκα.

 

Η αντίδραση μεγάλου μέρους του μπλοκ και κυρίως κόσμου που βρισκόταν στα πλάγια της διαδήλωσης ήταν έντονη μετά από αυτό, και έτσι το περιστατικό έληξε. Αλλά το θέμα «σεξισμός μέσα στο κίνημα» δεν έχει κλείσει παρά τις πυροσβεστικές προσπάθειες άλλων επιφανών στελεχών της ΕΑΑΚ να μας ηρεμήσουν με το σταλινικό παραμυθάκι περί πρωτεύουσας, δευτερεύουσας και τριτεύουσας αντίθεσης του συστήματος κυριαρχίας και να μας πείσουν «πολιτισμένα» το άστοχο της φεμινιστικής παρέμβασης και το άκαιρο της αντί-σεξιστικής δράσης μέσα στις γραμμές του κινήματος.

 

Η παρουσία τέτοιων σεξιστών στον δρόμο είναι θλιβερή και ο αναβαθμισμένος ρόλος τους στο κίνημα παραπάνω από εξοργιστικός. Αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την αντίφαση του να αντιπαρατίθεσαι με τους μπάτσους, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την Ε.Ε, το νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και δε ξέρω γω ποιόν άλλο, και την ίδια στιγμή, να ενσωματώνεις όλη την εξουσιαστική κουλτούρα, την αυταρχικότητα και τη βία που επιφυλλάσει η πατριαρχική κοινωνία για τους Άνδρες και τα αρσενικά.

 

Καθόλου αντιφατικό βέβαια το περιστατικό με την δράση των εν λόγω φοιτητοπατέρων μέσα στο κίνημα. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι στα έντυπα ων οργανώσεων του βερμπαλίζουν ασύστολα για την Κοινωνική εξέγερση ενώ στην καθημερινή τους δράση λειτουργούν στοχοπροσηλωμένοι στο να διατηρούν την ηγεμονία της πολιτικής τους στα περιεχόμενα του φοιτητικού κινήματος και της πολιτικής της ηγεμονίας στις δομές του.

 

Είναι οι ίδιοι-και δεν είναι οι μόνοι- που «κλειδώνουν» την συζήτηση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων στο αξιοθρήνητο επίπεδο της ανάγνωσης πλαισίων.

Αυτοί που μαζί με άλλους καλοθελητές εκφυλίζουν την συνέλευση σε τελετουργική επανάληψη πολιτικών χρησμών και κούφιων αιτημάτων, συντηρώντας το status quo, αντί να ενισχύουν το φοιτητικό κίνημα αφήνοντας να αναπτυχθεί η εσωτερική του δυναμική, να απελευθερωθούν η επινοητικότητα της αντίστασης και η δημιουργικότητα της αλληλεγγύης.

 

Τους φαλλοκράτες των ΕΑΑΚ τους ξέραμε από καιρό.                                     ΕΛΛΑΣ

Ελπίζαμε πως η εξέγερση του Δεκέμβρη                                                                  ΕΛΛΗΝΩΝ

θα τους άνοιγε λίγο τα μάτια, αλλά δυστυχώς κάναμε λάθος.                                         ΣΕΞΙΣΤΩΝ

Η σεξιστική κουλτούρα της πατρίδας,                                                    ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ

της θρησκείας, της οικογένειας και της TV καλά κρατεί                                                 

ακόμα και μέσα στο φοιτητικό κίνημα…πίσω γορίλες!                                 ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

 

 

σεξιστικές επιθέσεις?

                       είναι δίκαιο να εξεγειρόμαστε.

 

 

 

 

-ανοιχτές συνελεύσεις_συζητήσεις για τον σεξισμό στο κίνημα και τον πατερναλισμό των παρατάξεων εδώ και τώρα

 

 

Riot girls

Αθήνα 09-01-09

από Φιλοζωϊκή Εταιρία Εξαρχείων 14/01/2009 7:23 μμ.


Πέραν του εμετικού συνθήματος περί μπάτσων-αιδείων φωνάξανε και το άλλο που προσβάλλει όλο το ζωικό βασίλειο γενικότερα αλλά τους χοίρους ειδικότερα.
Ναι μιλάω για το κατάπτυστο σύνθημα Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι.
Λες και τους πείραξε ποτέ κανένα γουρουνάκι. Τα μεγαλώνετε φυλακισμένα, τα σφάζετε, τα τρώτε και μετά από όλα αυτά τα χρησιμοποιείται και για να περιγράψετε τον "βρώμικο" μπάτσο.
Πότε επιτέλους θα ακούσουμε συνθήματα non tested on animals;

                                                                                                        Εξεργεμένος Χοίρος

από αρχίδια_κείμενο_σύντροφοι 14/01/2009 7:25 μμ.


ΚΑΤΑΠΤΕΣΤΟ, κείμενο... 2-3 κοριτσάκια με σεξουαλικές ανησυχίες, πως τολμάνε να κάνουν κριτική στα συνθήματα του κινήματος. Το αυθόρμητο στοιχείο έτσι λειτουργεί "σύντροφοι" (για να μην μπω εμπαθής συφερτός κοριτσακίων) υιοθετεί υβριστικά συνθήματα γιατί έτσι εκφράζει την οργή του. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, το ότι καταγγέλει κάποιος αριστεριστές με αυτόν τον τρόπο είναι χυδαίο, συμφωνώ δεν συμφωνώ μαζί τους. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ! ΕΛΕΟΣ! Δεν πρέπει στο πιο αντιεξουσιαστικό, αντικαπιταλιστικό και αντικαταλτικό κίνημα των τελευταίων ετών να κάνουμε τέτοιου τύπου κριτική.  ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟ "ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ"....

από ### 14/01/2009 8:04 μμ.


I KOPELES EXOUN DIKIO!ELPIZO K ALLES KOPELES NA TO PAROUN XAMPARI KAPIA STIGMY.

από κοπέλα με σακίδιο 14/01/2009 8:22 μμ.


έχω ξεκινήσει και τάε κβο ντο. ΒΙΑ στην ΒΙΑ της ΣΕΞΙΣΜΟΥ ( γιατί εξουσιαστικός είναι ο σεξιστικός λόγος των μισογύνηδων και ομοφοβικών ελλήνων : και είναι σαφώς μισογύνης όποιος ηδονίζεται να χαρακτηρίζει μουνί κάτι απεχθές όπως ο "εθνικιστικός στρατόκαυλος κατασταλτικός μηχανισμός" = και είναι σαφώς εξουσιαστής όποιος σου λεει να το βουλώσεις κλπκλπ)

από μία 14/01/2009 8:24 μμ.


Το κείμενα καταδεικνύει όλη την αντιεξουσιαστική δηθενιά των αντρών που συμμετέχουν στα κινήματα. Μπράβο στα κόρίτσια και σε όσους συντάσσονται μαζί τους.
Προφανώς τα συνθήματα ήταν μόνο οι αφορμή. Απόδειξη ότι οι πολλά βαρείς υπεραμύνθηκαν του δικαίωματός τους να είναι οι "Γαμάω" της υπόθεσης, χωρίς καμία διάθεση συζήτησης.
Μπουχτήσαμε με το είδος σας και σύντομα θα είστε παρελθόν, ο κόσμος ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ (άντρες και γυναίκες και όποιος δεν χωράει σ' αυτές τις ταυτότητες) .

Άιντε σε κάνα γήπεδο ή σε κάνα λάος, εκεί τουλάχιστον υπάρχει και ιδεολογική συνέχεια.

από η ίδια 14/01/2009 8:27 μμ.


...εκεί τουλάχιστον υπάρχει ιδεολογική συνέπεια

(διορθώνω την τελευταία πρόταση παραπάνω)

από bravo riot girls 14/01/2009 8:30 μμ.


Όσοι θέλουν να γαμάνε μουνιά, στα συνθήματα ή στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία θέση σε αριστερούς, αντιεξουσιαστικούς, αναρχικούς χώρους. Τέλος.

από κοριτσακι 14/01/2009 8:37 μμ.


Κατακριτέες είναι τέτοιου είδους συμπεριφορές. Τι φταίμε εμείς, να λουζόμαστε τα κόμπλεξ του κάθε κανακάρη, που αδυνατεί να αποβάλει τα ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ κατάλοιπα της πατριαρχικής ανατροφής του! Από συντρόφους περιμένουμε έστω τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντί μας, όχι όταν τα βρίσκουν σκούρα να καταφεύγουν στην «ανδρική υπεροχή», που αυτή η κοινωνία τόσο απλόχερα τους χάρισε...
Δε μιλάω για το σύνθημα, αλλά για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι γυναίκες σύντροφοι από τους συγκεκριμένους άντρες «συντρόφους».

από μουνής 14/01/2009 8:38 μμ.


Καλα δε λεω δίκιο εχουν τα κοριτσια που ενοχλήθηκαν απο το σύνθημα , εγω το ένιωσα καποια στιγμη που φωναζοντας "μπάτσοι - μουνια" τους μπατσους ειχα μερικές γυναικες να με κοιτουν με εκπληξη , την ωρα που καιγοταν ο κοσμος. Βεβαια θα μπορουσε καποιος να τους λέει και αρχίδες οποτε τοτε θα βγαιναμε τα riot boys να τον καταγγειλουμε (αστειευομαι).

Πισω αρχιδια

Εμπρος μουνια

Κοριτσια σας λατρευω !!!!!!!!!!!

από *** 14/01/2009 9:40 μμ.


twra anakalypsate ton seksismo twn eaak?

mallon exete kairo na pate apo syneleysh foithtikou syllogou kai na 8aymasete thn "andropeph" tous stash .

από που 14/01/2009 10:07 μμ.


απεχθάνομαι το σεξισμό και θέλω να ακούω και να λέω πολιτικά συνθήματα, λέω και τη βλακεία άμα θέλω να χαλαρώσω ΄΄το πιο ωραίο φρούτο είναι το πεπόνι μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι'' κλπ, αλλά μέχρι εκεί. Μουνιά και αρχίδια, δε λέω. Λέω όμως το ιστορικό μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, που για την ιστορία, το έλεγαν οι αναρχικοί, στη μεταπολίτευση, ως σύνθημα επίθεσης και μόνο. Ηταν οι στιγμή που έκαναν το ντου. Με τα χρόνια λέγεται απλά συνεχώς, έχει χάσει δηλαδή έναν τελετουργικό χαρακτήρα. Πάντως το κείμενο καταγγελία δεν με έπεισε ούτε για την πολιτικό βάρος του, ούτε για την ευστοχία του να συνδέσει το θέμα της εξέγερσης με το θέμα του σεξισμού. Για το γράψα δε ξέρω, πιθανό μου φαίνεται, έχει μαλάκες με τη σέσουλα, μη τα τσουβαλιάζουμε όμως, γιατί θα τσουβαλιαστούμε και εμείς... φιλάκια από συναγωνίστρια!  

από Αλχημιστής 14/01/2009 10:42 μμ.


Αν είναι έτσι τότε δεν πρέπει να ξαναπούμε μαλάκες τους μπάτσους γιατί είναι ρατσιστικό ώς προς τους αυνάνες... Ο αυνάνισμός για κάποιους είναι μια στάση ζωής και δεν πρέπει να τη συγκρίνουμε με τους μπάτσους σε καμία περίπτωση εφόσον είνα κατώτεροι...
Επιπλέον πρέπει να ξεχάσουμε την έκφραση Πούστη μπάτσε καθώς είναι προσβλητικό προς τους ομοφυλόφιλους..
Τέλος οφείλουμε να μην ξαναχαρακτηρίσουμε τους μπάτσους ούτε καν βλάκες (και όλα τα παράγωγα) καθώς είναι ρατσιστικό προς τα άτομα με διανοητική στέρηση...

Αν τα παραπάνω επιχειρήματα σας φαίνονται αστείο τότε και το αρχικό κείμενο είναι αστείο...

Έχουμε ένα κίνημα σε εξέλιξη και κάποιοι ασχολούνται με τέτοια θέματα... Ξυπνήστε λίγο...

από αν και δεν το κανω θεμα 14/01/2009 10:56 μμ.


να πω ότι το ακούγα μπροστά από τη βουλή από κάτι 15χρονα και 14χρονα κοριτσάκια και μάλιστα με ιδιαίτερο πάθος που μου προκαλούσε απορία

(ρε που μπλέξαμε με τον καημό του καθενός και καθεμιας εδώ περα)

από pandou 14/01/2009 11:33 μμ.


Οκ μλκ να φωνάζουν "μπάτσοι μουνιά"(ειδικά κοριτάκια 15χρονα...) αλλά νομίζω ότι όλο το κείμενο είναι λίγο υπερβολικό...έχω ακούσει πολύ χειρότερα από τους συντρόφους ("ευχαριστώ τον  μαρξισμό που με έχει κάνει αριστερό, ευχαριστώ την εργατιά που με έχει κάνει πουτσαρά, γαμώ ΠΑΣΟΚ και δεξιά"....ΕΛΕΟΣ...και να ήταν κι εργάτες πάει κι έρχεται....). Πιστεύω ότι σε μια νεαρή ηλικία είναι εύκολο να παρασυρθείς και να βριζεις χυδαία τους πάντες που αντιλαμβάνεσαι σαν εχθρούς αλλά και να ενθουσιάζεσαι υπερβολικά.(θυμηθείτε τις καταμετρήσεις στις εκλογές για κουκιά που, όπως είδαμε και στο Μάη-Ιούνητου '06 δε σημαίναν και τρομερά πράγματα...).  Μες στις βρισιές θα αναφερθείς και με όρους φυλικούς (λογικό είναι και θέλει μεγάλη παιδεία να αλλάξεις).  Νομίζω όμως ότι είναι άλλο πράγμα ένας δεξιός που εκχυδαίζει και ξεφτιλίζει τη γυναίκα με καθε τρόπο(στη δουλεια, στη διασκέδαση, στην παρέα, στην οικογένεια, κτλ) κι άλλο ένας αριστερός που πάνω στα νεύρα του θα πει κι ένα "θα μας κλάσουν τα αρχίδια οι μπάτσοι" αλλά σε όλες τις άλλες στιγμές εργάζεται και δρα και για την απαελευθέρωσή της. Είναι τυχαίο που στην αριστερά(και ειδικά στα ΕΑΑΚ αλλά και στην ΚΝΕ) υπάρχουν στελέχη-γυναίκες; Έχετε δει πολλά στελέχη-γυναίκες στη ΔΑΠ;

 Καλά κάνουν τα παιδιά που το επισημαίνουν όλο αυτό το φαουλ αλλά έχω την εντύπωση ότι απλά ήθελαν να την πούνε στους ΕΑΑΚίτες κι ότι ψάχναν μια αφορμή. Καλό είναι ναμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι όταν βγάζουμε ανακοινώσεις. Πιστεύω έτσι θαναι και πιο αποτελεσματικές, παιδιά, και θαχετε μικροτερο κινδυνο να γραφικοποιηθείτε. Επίσης, ένα τελευταίο για τα συντροφάκια ΕΑΑΚίτες: και το κόμμα μας καμιά φορά κάνει λάθος κι οι άνθρωποι που είναι μέσα σε αυτό. Δεν είναι κακό να το παραδεχόμαστε ούτε όποιος κάνει κριτική είναι κι αυτομάτως εχθρός. Κανείς δεν περισσεύει στο κίνημα, ακόμη κι αυτοί που έχουν εσφαλμένες απόψεις για κάποια θέματα προς το παρόν και λάθος ιεραρχήσεις.

Τέλος, έτσι για πλάκα να ρωτήσω: μπορεί κανείς να φανταστεί τον  Λένιν ή τον Τσε να φωνάζει "Ευχαριστώ την εργατιά που με έχει κάνει πουτσαρά";;;....Μέχρι  το "θα τους γαμήσουμε τους καριόληδες τους αστούς" θα λέγανε και αυτό με επιφύλαξη....

από κοπέλα με σακίδιο 15/01/2009 12:15 πμ.


Μόλις , μου αφηγήθηκε φίλος σύντροφος ότι σε κάποια εκ των διαδηλώσεων , μαθητές και μαθήτριες φώναζαν “ μπάτσοι μουνιά - σκοτώνετε παιδιά ” – μία κυρία , επίσης διαδηλώτρια , τους εξήγησε ότι δεν είναι σωστό ( δεν ξέρω τι τους είπε , υποθέτω: ότι είναι σεξιστικό κλπκλπ) . Τα παιδιά την άκουσαν , σαν να προβληματίστηκαν για λίγο και μετά τα κορίτσια ξεκίνησαν να φωνάζουν (στον ρυθμό του επίμαχου συνθήματος) “μουνιά, μουνιά- μουνιά, μουνιά, μουνιά!” . Εμένα αυτό μου φάνηκε ενδιαφέρον και υπέροχο για τους εξής λόγους : α) διότι από το σύνθημα είχαν αφαιρέσει τα απεχθή “συνώνυμα” (μπάτσοι .δολοφόνοι) , κι επομένως, ( εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον, αν όχι από πρόθεση ) είχε καθαρθεί απο την ένδειξη μισογυνισμού β) διότι αντέδρασαν με χιούμορ και γενναιοδωρία (γέμισαν τον αέρα με μουνιά ) στην διδακτική υπόδειξη της αυθεντίας του μεγαλύτερου και γ) γιατί η εικόνα που προκαλεί η ρυθμική επανάληψη της λέξης είναι σουρεαλιστικής ομορφιάς : αντί για τις ματσό πατριαρχικές στριγγές ντουντούκες που ηγούνται των μπλοκ (όπως ο κωπηλάτης στους σκλάβους της γαλέρας ) , η λέξη “μουνιά” πολλαπλασιασμένη σε ρυθμική επανάληψη κυριαρχεί , και είναι σαν ένα σμήνος ιπτάμενων όμορφων μουνιών να οδηγεί την πορεία . Ενδεχομένως τα περισσότερα κορίτσια των δεκατεσσάρων και δεκαπέντε χρόνων να μπορούν να είναι γενναιόδωρα και να παίζουν με την βιολογική τους διαφορά , ίσως γιατί ακόμη είναι εκτός “αγοράς”, κι επομένως δεν έχουν την εμπειρία του τραύματος που οδηγεί και στην συγκρότηση ταυτότητας . Ενδεχομένως να είναι απλώς αυτά τα “άλλα παιδιά με μάτια λεήζερ και μαλλιά τυρκουάζ” και να σαμποτάρουν ακόμη και τις δικές μας πεποιθήσεις . Οπως και να χει πάντως, προτείνω πολύ σοβαρά, γυναίκες και κορίτσια και όποιος άλλος θέλει , να υιοθετήσουμε αυτό το σύνθημα και να το χρησιμοποιούμε κατά κόρον . Αν μη τι άλλο , το αιδοίο ως φανερό σημείο διαφοροποίησης του φύλου , είναι ένα αφετηριακό, θεμελιακό, πρωταρχικό σημείο ( πάνω σε αυτό κατασκευάζεται κοινωνικά το φύλο μας ) . Κι αν κάποια ψάχνει κοινωνικό/πολιτικό αίτημα στην παραπάνω πρόταση να πω να μην ψάχνει άδικα - δεν υπάρχει αίτημα : αντιεξουσιαστική πολιτική δεν κάνεις με αιτήματα γιατί τα αιτήματα προϋποθέτουν πάντα κάποια εξουσία που θα τα ικανοποιήσει , και την οποία βεβαίως εσύ θα είσαι πάντα υποχρεωμένη να αναγνωρίζεις.

από @@@@@ 15/01/2009 12:18 πμ.


ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΤΕ.

από [A] 8etikon 15/01/2009 12:57 πμ.


ή το σωστότερο,
για να καταστήσω την αταξία,
προτείνω το: "μπάτσοι - κούγια, σκοτώνετε αγγελούδια"
οι μεν πριν, ο δε μετά θάνατον.

Re

από Plaka me do? 15/01/2009 1:14 πμ.


o titlos tou thematos einai "arxidia eksegersi"

ti exete me ta arxidia seksistries? ypovathmizete to andriko genetiko organo, ton andrismo ousiastika, anaferomenes s'ayto ws kati to miero, to kako. NTROPH KAI PALI NTROPH!

από na telionoume 15/01/2009 1:33 πμ.


kapia stigmi me aftes tis malakies.
oute mounia, oute gourounia.
batsi, fasistes, dolofoni...
opios protimai na tous xaraktirizi mounia i gourounia anti gia fasistes ine to ligotero ilithios.

από Blind 15/01/2009 1:36 πμ.


Αυτό που απέφυγαν οι περισσότεροι να καταλάβουν είναι ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη ΠΟΛΙΤΙΚΗ τοποθέτηση αυτή των riot girls, τελεία και παύλα. Και οφείλουν όλοι να την σεβαστούν όσο "σέβονται" τον καθένα που εκστομίζει "αυθόρμητα" ότι του έρχεται στο μυαλό πάνω στον οίστρο της επαναστατικότητας. Το ζήτημα του σεξισμού είναι πρωτεύον στο βαθμό που αναφαίρεται σε πραγματικές συνθήκες καθημερινότητας τις οποίες άλλοι βιώνουν από την πλευρά εκείνου που δέχεται αυτές τις επιθέσεις ενώ άλλοι εκείνου που τις πράττει χωρίς καμμία κρίση συνείδησης. Δηλαδή πότε θα πρέπει να κουβεντιάζονται αυτά τα πράγματα αν όχι τώρα που πραγματοποιείται ένας αγώνα για μία ριζική κοινωνική αναμόρφωση; Όταν θα έχει γίνει η επανάσταση σύντροφοι αυτά τα θέματα θα πρέπει να τα έχουμε λήξει. Τουλάχιστον μεταξύ μας και να μη γελιόμαστε, τέτοια ζητήματα καθορίζουν αυτό το "μας". Και μόνο ότι ακριβώς μια τέτοιου είδους φρασεολογία χρησιμοποιείται από την πληθώρα των απολίτικων ατόμων αλλά και των μπάτσων με κάνει να θέλω να μην έχω πραγματικά καμμία σχέση με αυτή. Λυπάμαι που έχω πιάσει και τον εαυτό μου να χρησιμοποιεί αποσπασματικά λέξεις ή φράσεις αυτού του τύπου, έστω και πίσω από μια στοιχειώδη απαξίωση τους. Θα πρέπει να τα σκεφτούμε σοβαρά αν θέλουμε να λεγόμαστε αγωνιστές ή ότι άλλο έχει λίγη τσίπα μέσα του.

από καταπιεσμένος φαλλοκράτης... 15/01/2009 1:53 πμ.


"Αρχίδια εξέγερση σύντροφοι"...

από #@# 15/01/2009 6:06 πμ.


Akou na deis mporo na po pos brhsko to keimeno ayto os epihkos aparadekto gia to periexomeno toy......
arxika na ksekathariso oti kai ego aniko se sxhma ths eaak, ostoso an ontos ipirkse ayth h athlia simperifora apo merika atoma an brhskomoun ekei pistep[se me tha eimoun apo tous protous pou tha eimoun me to meros sas.....

pera apo ayto tha ithela na katalabo thn xrhsimothta toy na postareis ena tetio keimeno to opio se ena megalo meros toy den milaei kan gia to peristatiko.... ALLA gia to poso malakes syndikalistes einai oi eaakites ( les kai den iparxoun eaakitises syntrofises ) mas theteis enantia stis Genikes syneleyseis, les pos exoume anabathmismeno rolo sto kinima, kai pos xrhsimopoioume fasistika mesa entos toy kinimatos.....

ayta einai liga pou epeleksa oxi epidh thelo na analiso ta osa les alla epidh thelo na sou ipodikso pos to perisotero meros ths katagelias ( o alax na thn kanei..... gia emena perisotero politikh parembash mou kanei..... ) prospathei na dosei thn idea EAAAK = MALAKES......

kai tha ithela na sou kano merikes erothseis pou an thes apantas legontas sou pos ego toylaxiston prosvlithika me tous xaraxthrismous pou edoses....

Kata poso probokatorikh brhskeis mia tetia stash se periodo kinimatos....?

Blepo thn Ypografh Riot Girls kai ipotheto pos den anaferete se kapia parataksh ... an einai etsi esy entasese se kapia parataksh entos ths sxolhs?

To thema ths katagelias einai oxi ston seksismo h oxi sta sxhmata ths eaak?

ayta ta liga eyxaristo.....

από nationally queer 15/01/2009 7:20 πμ.


Το ένα είναι η συμπεριφορά των "ηγετών" του μπλοκ που περιγράφεται στο κείμενο, δηλαδή το πώς αντέδρασαν στην ένσταση των κοριτσιών, η οποία πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι σεξιστική και αυταρχική.
Το δεύτερο έχει να κάνει με το ίδιο το περιεχόμενο της ένστασης.
Επ' αυτού δεν έχω καταληγμένη άποψη, ή μάλλον όχι εγώ, αλλά το ίδιο το σύνθημα δεν είναι καταληγμένο διότι το νόημα αυτών που λέμε κάθε φορά δεν είναι κάτι που ενυπάρχει ουσιοκρατικά στις λέξεις, αλλά συναρτάται με το τι νόημα βγάζει κάθε φορά αυτή που το ακούει.
Αν το σκεφτούμε, ιστορικά σε όλες τις κοινωνίες τα γεννητικά όργανα συνδέονταν (και) με σημασίες αρνητικές, δηλ. με σημασίες "μιαρότητας", απέχθειας, και έτσι ευλόγως χρησιμοποιούνταν από τους ανθρώπους για να εκφράσουν την απέχθειά τους σε άλλους ανθρώπους. Όχι μόνο τα γυναικεία, αλλά και των δύο (ή περισσότερων) φύλων. Όπως σωστά αναφέρθηκε από αρκετούς, π.χ. στα ελληνικά και η λέξη "αρχίδι" χρησιμοποιείται ως μειωτικός χαρακτηρισμός χωρίς να εγείρει ενστάσεις σεξισμού εις βάρος των ανδρών. Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες.
Πάντως καλά έκαναν και το έθεσαν οι κοπέλες αυτό ώστε να συζητηθεί και να το έχει υπόψη του κάποιος κόσμος, ότι υπάρχει και αυτό το ζήτημα, είναι σοβαρό και δεν είναι μια "δευτερεύουσα αντίθεση" μπροστά στον "υπέρτερο σκοπό".

b

από b 15/01/2009 8:12 πμ.


sexismos iparxi, an kai to oti idame ti eksegersi egine de to blepis mono apo ton sexismo.. iparxoun POLLA akoma pragmata...

Oute to ksilo ta bounidia kai i ekpedeysi se ayta tha pei kati. Oute fisika kai oi diaforoi sexistes traboukoi. (tora de kserw poso sexistiko einai na mi thes na baresis genikotera kai malista kapoia kopela, iparxoun epixirimata apo ayto)

Telos panton, i stasi ton opion foititopateron kai allon "pateradon" kala kanei kai apokaliptete, alla as ta bgaloume ola sti fora (kai as bgaloume kai tou xwrou pragmata si fora). Eksegersi den egine kai ixe kai ena swro katalipa (se entono bathmo blepe kai ta sexistika).

Telos mia poli simantiki simiwsi, (ekseroume tis ekfrasis pou polis kosmos tis leei ,xoris na tis enoei, de leo oti einia kalo, alla ores ores einai san to "malakas", pou simeni apo filos mexri ilithios, kai milame gia tin allagi tis glossas mesa ston xrono.), polles fores akougonte pragmata pou o kosmos de ta ennoei (exoun fisika kai mia dosi katalipou apo tin koinwnia- pou afenos einai logiko ,afeterou ayto ginete xoris gnosi...kai ksefeygi apo ta oria tis aplis xrisis leksewn),ALLA de mporw episis na akouw kai ton opiodipote pou me to pou akousi mia leksi, (de leo gia to sigekrimeno peristatiko) amesos krazei. Oso sexistis einai aytos pou leei px prosblitika ti leksi "mouni", allo toso sexistis einai kai aytos pou akouei "mouni" kai de to leei pote kai amesos krazei. Kai na po ton pio aplo logo giati einai sexistis (kai isws kolimenos), giati apla otan akouei i leei ayti ti leksi, anti na ti xrisimopoiei (sebomenos tis opies idiomorfies kai diaforetikotita) ksefeygi kai i ta isopedonei ola, i ta iper sigekrimenopoiei.... Mporoume na sizitame ORES gia ayto...Alla skeftite posi mi sexistes einai katousia sexistes epidi mporei na mi milan ibristika alla ousiastika pragmatonoun ton diaxorismo logo filou (meso ton diaforon po uthetoun) i ton isopedonoun (les kai den iparxoun, les kai px einai to idio kai niwthei to idio leme tora otan kapoia kopela px einai se "meres" mesa sto mina... kai me ton antra pou den tha ixe tetio thema na antimetopisi)...

που ας πουμε σας 'τραμπουκισαν", τι σημαινει αυτο; Πώς εσεις που μισειτε θανασιμα τον σεξισμο, τον ρατσισμο και καθε ειδους διακρισεις (και καλα κανετε) στο ονομα καποιων "τραμπουκων" μας χαρακτηριζετε ολους τους εαακιτες ως σεξιστες ή τραμπουκους; Και αν λαβουμε υποψη και  τις τελευταιες φρασεις του κειμενου σας, που δεν εχουν καμια σχεση με το περιστατικο, αλλα κανουν πολιτικη κριτικη (λασπολογιας) για τα ΕΑΑΚ, μπορω να καταλαβω και τα εξ αρχης πολιτικα κινητρα γραφης του κειμενου. Εδω περασαν τρεις βδομαδες μετα απο αυτο το "επεισοδιο" και τα πραγματα εχουν προχωρησει. Πως το θυμηθηκατε τωρα;
Οσο για καθαυτο το συνθημα, εγω δε τα το ελεγα σεξιστικο, αλλωστε μια λεξη δεν κουβαλα παντα την κυριολεκτικη της σημασια, αλλα χηρισμοποιειται απλα ως βρισια (με την ιδια εννοια που χρησιμοποιουνται το "αρχιδι", "πουστης", "μαλακας", "ζωα").

Εγω λοιπον θα το ελεγα απολιτικο το συνθημα. Το ιδιο απολιτικο με το καταγγελτικο  "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι". Και γενικοτερα θα ελεγα η απλη λεκτικη προσβολη με χυδαιες εκφρασεις δεν προσφερει τιποτα ουσιαστικο περα απο την εκτονωση του μισους και της οργης. Εγω θα προτιμουσα αυτη την πρωτη υλη της οργης να την μετατρεψουμε σε κατι ανωτερο. Πολιτικη παλη συνολικης ανατροπης.

από βρήκατε θέμα κι εσείς τώρα να πιαστείτε 15/01/2009 9:06 πμ.


"μπάτσοι αρχίδια" δε θα έπρεπε να αντιδράσουμε εμείς τα αγόρια; Μην αρπάζεστε με τα αυθόρμητα και οργισμένα συνθήματα ρε σεις. Ακόμα και γηπεδικά κι αν είναι, εκείνη τη στιγμή σαν εκδήλωση οργής ενάντια στους μπάτσους καλώς φωνάχτηκαν. Το "μουνι" σαν βρισιά δεν το χρησιμοποιώ (γενικά αποφεύγω να βρίζω), αλλά χρησιμοποιώ καμιά φορά το "μουνόπανο". Ποτέ με σεξιστική έννοια όμως...

μόνο που δεν απαντάντε ως αντισεξιστές αλλά ως θιγμένα γκρουπόσκυλα που είπαν κακό για το μαντρί. ετεροκαθοριστείτε μια φορά σε περιστατικό σαν το παραπάνω για να μην γενικεύουμε. η σιωπή είναι συνενοχή

το "μπάτσοι μουνιά" σαφώς και είναι σεξιστικό και γηπεδικό και δείχνει το πολιτικό επίπεδο όποιου το φωνάζει. καλά από απολίτικα πιτσιρίκια που κατέβηκαν το Δεκέμβρη για πρώτη φορά στο δρόμο το καταλαβαίνω, έχουν όλο το καιρό μπροστά τους αλλά από τους εγολάβους επανασταταράδες των ΕΑΑΚ δε περίμενα τόση κατάντια.

να σημειωθεί ότι ο γράφων ήταν αντίθετος με το ξυλοφόρτωμα εαακίτη σε προηγούμενο πανεκπαιδευτικό και ας μην ήταν μπροστά. αλλά στο παραπάνω μάλλον τις θέλατε τις μάπες σας.

από queer-ίτσι 15/01/2009 9:36 πμ.


Ακόμα κι από το "χιούμορ" που προσπαθούν να κάνουνε, φαίνεται πόσο έχει ενοχλήσει τους κάθε είδους αριστερούς σεξιστές η όλη ανακίνηση του θέματος. Πολλά από τα υβριστικά ποστ που προηγήθηκαν είναι νομίζω χαρακτηριστικά. Δείτε και εδώ ( http://sparilas.blogspot.com/2009/01/blog-post.html ) με πόση χυδαιότητα τοποθετούνται ορισμένοι. Μπράβο στα κορίτσια που δείχνουν πια ότι δεν μασάνε.

από σ 15/01/2009 10:34 πμ.


Απαράδεκτο από μέρους των Riot girs να χαρακτηρίσουν τους μπάτσους 'στρατό-καυλους'. Η καύλα είναι δικαίωμα μας και δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν!

από λαθραναγνωστης 15/01/2009 10:58 πμ.


Οι μπάτσοι είναι δολοφόνοι όχι «μουνιά»

Φύλλο: 848Οι διαδηλώσεις που συγκλόνισαν όλες τις πόλεις για όλο το Δεκέμβρη με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου δεν έχουν προηγούμενο, ούτε σε μαζικότητα, ούτε σε διάρκεια. Χιλιάδες νέοι και μεγαλύτεροι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση που δολοφονεί μαθητές, μετανάστες, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του κάθε εργαζόμενου του κάθε νεολαίου, προσπαθώντας να φορτώσει τα βάρη της κρίσης πάνω στους απλούς ανθρώπους αυτής της κοινωνίας.

Η οργή του κόσμου εκφράστηκε με οποιοδήποτε τρόπο. Από τα γήπεδα μέχρι τα πανεπιστήμια και από τους δρόμους μέχρι τις εξέδρες. Εκφράστηκε οργανωμένα αλλά και αυθόρμητα. Όπως κάθε μεγάλο κίνημα έτσι και το σημερινό συγκεντρώνει κομμάτια που δεν έχουν την εμπειρία της συμμετοχής σε οποιασδήποτε μορφής πολιτική δράση το προηγούμενο διάστημα. Στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και στις μεγάλες απεργίες συμμετείχαν μαθητές και εργαζόμενοι που πιθανά η μόνη τους προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής σε μία συλλογική διαδικασία ήταν η εξέδρα των γηπέδων.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει τη δυναμική των πραγμάτων. Δείχνει ότι γύρω από την οργανωμένη πολιτική δράση των γενικών συνελεύσεων, των συντονιστικών, της Αριστεράς, φτάνουν σήμερα να συγκεντρώνονται πολλά και διαφορετικά κομμάτια της κοινωνίας. Ετσι γεννιέται η προοπτική της δημιουργίας μίας νέας γενιάς πολιτικοποίησης, αποφασισμένη να συγκρουστεί με την αδικία, την φτώχεια, την κάθε μορφής καταπίεση που γεννά ο καπιταλισμός.

Ο κόσμος που αρχίζει για πρώτη φορά να συσπειρώνεται στην οργανωμένη δράση, συνειδητοποιεί την δύναμή του και ταυτόχρονα ριζοσπαστικοποιεί τις ιδέες που προσπαθεί να του επιβάλει ο καπιταλισμός. Όμως κουβαλά ταυτόχρονα το παλιό και το καινούργιο. Ανακαλύπτει καινούργια συνθήματα καινούργιες ιδέες αλλά συνηθίζει να χρησιμοποιεί και τα συνθήματα της εξέδρας. Ετσι δίπλα στο σύνθημα «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», που τώρα πια περιγράφει την πραγματικότητα για την αστυνομία του Καραμανλή, εμφανίστηκε και το σύνθημα «μπάτσοι μουνιά, σκοτώνεται παιδιά».

Αν θέλουμε αυτό το νέο και πρωτόγνωρο κίνημα να γκρεμίσει όχι μόνο την κυβέρνηση που δολοφονεί αλλά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βάλει τέρμα σε κάθε μορφής καταπίεση που γεννά αυτό το σύστημα, χρειάζεται να απαλλαγούμε από τα ιδεολογικά βαρίδια που μας γυρίζουν πίσω. Το οργανωμένο κομμάτι των φοιτητών, των μαθητών, των οργανώσεων, των φορέων που πρωτοστάτησε στο να γίνει η αργή κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση, χρειάζεται να δώσει και τη μάχη των ιδεών που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Ετσι μπορεί να ανοίξει η προοπτική να βάλουμε τέρμα όχι μόνο στην αστυνομία, στην ταξική Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ που λασπολογούν, αλλά και στο ρατσισμό που δολοφονεί μετανάστες και στο σεξισμό που οδηγεί το μισό της εργατικής τάξης τις γυναίκες, στην καταπίεση. Γιατί μόνο ενότητα της τάξης μας σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να ανοίξει την προοπτική να χτίσουμε μία κοινωνία χωρίς τράπεζες και μπάτσους, χωρίς καπιταλισμό.

από ξεκάθαρα 15/01/2009 11:14 πμ.


Το πρόβλημα μας είναι πολύ βαθύ αγαπητοί...
Ο σεξισμός/σεξουαλικός συντηρητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μοναδικής μας ελληνικής/βαλκανικής κουλτούρας. Οι σεξιστικές συμπεριφορές  είναι ενσωματωμένες στα πρότυπα της κοινωνικής συμπεριφοράς των ελλήνων, αποτελούν προθέσεις ιδιοτελών αποφάσεων και δράσεων και χρησιμοποιούνται ευρέως από άνδρες και γυναίκες ως όπλα λεκτικής πολεμικής.
Από την τρυφερή μας κι όλας ηλικία γινόμαστε θύματα σεξισμού, μαθαίνοντας έτσι από νωρίς ότι ο μόνος τρόπος άμυνας από αδύναμε θέση προς την σεξιστική επίθεση είναι αυτός που δείχνει στον αντίπαλό μας, τόσο ότι δε μας πληγώνουν τα όπλα του όσο κι ότι δεν μας περιορίζει κανενας ηθικός φραγμός στο να ρίξουμε το επίπεδο και να επιτιθούμε εξίσου σεξιστικά, μιας και η μόνη εναλλακτική επιλογή είναι η αδιαφορία και άρα η υποχώρηση από την επίθεση (πράγμα που φαινομενικά, μπορεί να δείχνει παραδοχή ήττας. Παράλληλα όμως δείχνει και ανωτερότητα, κάτι που εξοργίζει τους σεξιστές και τους κάνει να ξαναχτυπάνε).
Με την οικειοποίηση της χρήσης σεξιστικών συμπεριφορών μάθαμε να ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, τον χρησιμοποιούμε δηλαδή για να αισθανθούμε οικειότητα αλλά και ...συντροφικότητα με το πλήθος.
Η λύση που προτείνω δε, είναι μια καλή πενταετή κοινωνικοπολιτιστική ψυχανάλυση με τους καλύτερους ψυχιάτρους του κλάδου.από ένας κάποιος αντεξουσιαστής 15/01/2009 11:34 πμ.


...ότι ο λόγος που οι συντρόφισσες αντιδρούν τόσο έντονα σε αυτές τις λέξεις δεν είναι οι λέξεις ούτε το σημαινόμενό τους.

ο λόγος που αντιδρούν οι συντρόφισσες είναι διότι έχουν, όπως όλοι μας, μεγαλώσει σε μία από τις πλέον κομπλεξικές σεξουαλικά κοινωνίες, την ελλάδα. Η ελλάδα βρισκόμενη στα γεωγραφικά και πολιτισμικά όρια μεταξύ ανατολής και δύσης, παρουσιάζει το φαινόμενο του σεξισμού και της φαλλοκρατίας πιο συγκαλυμμένα απ' ότι στις γειτονικές μουσουλμανικές χώρες, αλλά σχεδόν εξίσου έντονα.

Αυτή η "συγκάλυψη" είναι που εξοργίζει τις συντρόφισσες, και αυτή τους η οργή εκδηλώνεται με αφορμές στις λέξεις.

Ασ μην κολλάμε λοιπόν στις λέξεις. Ας κολλήσουμε στο γεγονός ότι η γυναίκα, μέσα στους κοινωνικούς της αγώνες για ελευθερία, έχει ένα επιπλέον ανοιχτό μέτωπο να αντιμετωπίσει. Έχει να αντιμετωπίσει μια, διαφορετική αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα, ακόμα κι από τους ίδιους της τους συντρόφους μερικές φορές.

Κι όλο αυτό είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία μας (λόγω επαναλαμβανόμενων παραστάσεων από το οικογενειακό περιβάλλον κυρίως) που όταν κάποιος δέχεται επίπληξη για κάτι που ενοχλεί στη συμπεριφορά του αρχικά εκπλήσσεται ("Εγώ σεξιστής;") και στη συνέχεια εξοργίζεται, γιατί αφενός δεν έχει αντιληφθεί μέσα του τα βαριά κατάλοιπα της ελληνικής ανατροφής, και αφετέρου υποσυνείδητα εξακολουθεί να θεωρεί απαράδεκτη τη φραστική επίθεση από μία γυναίκα (θεωρεί υποσυνείδητα ότι η γυναίκα λειτουργεί κανονικά ως τέτοια όταν τον προσεγγίζει με γλυκύτητα, ή νάζι, ή γοητεία, όπως δηλαδή έκανε η μάνα του ή η πρώην του κλπ...).

Ας ξεπεράσουμε λοιπόν την έκπληξη ("εγώ σεξιστής;") κι ας δει ο καθένας μας βαθιά μέσα του τι σκατά κουβαλάμε στο σεξουαλικό (άντρες και γυναίκες).

Τέλος θεωρώ άκυρη και εμπαθή την "πολιτικού τύπου" επίθεση στα ΕΑΑΚ με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό γιατί... απλά δεν κολλάει. Αν θέλετε να τα χώσετε στα ΕΑΑΚ ανοίξτε ένα άλλο thread με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση...
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΓ:ο άνθρωπος κατά βάση είναι άνα άφυλο ον που ζει εμπειρία πολικότητας μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Το θυλικό και το αρσενικό στοιχείο ενυπάρχουν μέσα στον κάθε άνθρωπο σε διάφορες αναλογίες. Όσο πιο ισορροπημένες είναι αυτές οι αναλογίες τόσο πιο εξελιγμένη είναι η "ολότητα" του συγκεκριμένου ανθρώπινου όντος... 

από #@# 15/01/2009 12:12 μμ.


--------------------------
μόνο που δεν απαντάντε ως αντισεξιστές αλλά ως θιγμένα γκρουπόσκυλα που είπαν κακό για το μαντρί. ετεροκαθοριστείτε μια φορά σε περιστατικό σαν το παραπάνω για να μην γενικεύουμε. η σιωπή είναι συνενοχή

το "μπάτσοι μουνιά" σαφώς και είναι σεξιστικό και γηπεδικό και δείχνει το πολιτικό επίπεδο όποιου το φωνάζει. καλά από απολίτικα πιτσιρίκια που κατέβηκαν το Δεκέμβρη για πρώτη φορά στο δρόμο το καταλαβαίνω, έχουν όλο το καιρό μπροστά τους αλλά από τους εγολάβους επανασταταράδες των ΕΑΑΚ δε περίμενα τόση κατάντια.

να σημειωθεί ότι ο γράφων ήταν αντίθετος με το ξυλοφόρτωμα εαακίτη σε προηγούμενο πανεκπαιδευτικό και ας μην ήταν μπροστά. αλλά στο παραπάνω μάλλον τις θέλατε τις μάπες σας.
--------------------------------

Apo thn mia athliothta sthn allh.....
Ekthesh 3lykiou:
Genikeysh basiko stixio mh orthou logou:


O giorgos eipe thn maria mouni
ara o giorgos einai seksisths
o giorgos anikei sthn eaak
ara oi eakites einai seksistes kai malakes syndikalisstes.....

peite mou re paidia kai kapios pou den einai eaakiths exo dikio se ayto to paradeigma?
gia mou thn spaei pou me leei mantroskylo.... xoris logo....

από aporia 15/01/2009 12:32 μμ.


b, ti ennoeis otan les " eksegersi den egine , kai eixe ki ena soro katalipa"? mporeis, se parakalw na to eksigiseis ?

από α/α 15/01/2009 2:01 μμ.


Αν ήθελαν να ασκήσουν πολιτική κριτική μπορούσαν να το κάνουν αλλού και όχι με αυτή την αφορμή. Ήταν άκυρο.

από fadgdsf 15/01/2009 2:42 μμ.


Το επιχείρημα ότι η λέξη μουνιά έχει σεξιστική σημασία σώνει και καλά είναι τόσο αδύναμο όσο και το να πάρει στα σοβαρά κανείς το ειρωνικό σχόλιο ότι το "αρχίδια" στον τίτλο της συζήτησης έχει σεξιστική σημασία. Η λέξη έχει επιλεγεί επειδή κάνει ομοιοκαταληξία με το "παιδιά" και όχι επειδή κάποιος ήθελε να τους δώσει έναν υποτιμητικά θυληπρεπή χαρακτηρισμό και δε χρειάζεται να αναλύσουμε τον αυθόρμητο χαρακτήρα των συνθημάτων. Για να γίνει πιο σαφές, η λέξη έχει σίγουρα σεξιστικό χαρακτήρα όταν τη λέει κανείς σε γυναίκα αλλά αυτός που τη χρησιμοποιεί απέναντι σε άντρες δεν έχει συνείδηση του αρχικού χαρακτήρα της.
Κινδυνεύοντας να φάω την ταμπέλκα του σεξιστή θα έλεγα ότι η αντίδραση ήταν υπερβολική και υπέρμετρα πολιτικά ορθή. αν έκρινα αλλιώς δε θα αδιαφορούσα, θα φώναζα μαζί με τις γυναίκες. και σίγουρα η αντίδραση του "φοιτητοπατέρα" είναι κάργα σεξιστική και απαράδεκτη ακόμα κι αν θεώρησε την κατηγορία ανόητη. η λίγο υπερβολική ευαισθησία καμιά φορά μας κάνει να εμμένουμε σε ανούσιες πολιτικές ορθότητες και τότε να δίνουμε τη σημασία που δε θέλαμε να έχουμε στα πράγματα (πχ η λέξη "νέγρος" απέκτησε σώνει και καλά ρατσιστική σημασία όταν τονίστηκε το ότι μόνο τέτοια μπορεί να την έχει, πιο πριν η χρήση της δεν υποδήλωνε ντε και καλά ρατσιστική σημασία). καταλαβαίνω ότι είναι λογικό να μιλάμε για σεξισμό μόνο σε περιπτώσεις γυναικών αφού αυτές είναι θύματά τους αλλά το να αντιδρας στη χρήση της λέξης "μουνιά" θεωρώντας ότι μόνο σεξιστής θα τη χρησιμοποιούσε είναι σα να λες ότι κάθε φορά που θα αποκαλέσεις κάποιον "αρχίδι" συνειδητά θέλεις να προσβάλλεις το φύλο του και όχι απλά να τον βρίσεις.

από *** 15/01/2009 3:03 μμ.


Σημασία δεν έχουν οι λέξεις, αλλά η πρόθεση.

Βέβαια, όταν χρησιμοποιούμε άκριτα λέξεις όπως μουνί και αρχίδι, δεν είμαστε σώνει και ντε σεξιστές, αλλά σίγουρα αναπαράγουμε εντελώς ασυνείδητα την κυρίαρχη σεξιστική φρασεολογία.

Εγώ για παράδειγμα, όταν κάνω έρωτα χρησιμοποιώ κάργα και τη λέξη "μουνί" και "πούτσα" και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, γιατί μου αρέσει και το βλέπω θετικά.

Όταν όμως βρίζω κάποιον με αυτές τις λέξεις (πόσο μάλλον μπάτσο) αναπαράγω ασυνείδητα μια αρνητική έννοια για το σεξ.

Είναι μια κομπλεξική νοοτροπία που έχει τις ρίζες της στην ενοχοποίηση του έρωτα και του σεξ από παπάδες, πουριτανούς και γενικώς κομπλεξικούς σεξουαλικά εξουσιαστές...

από Γορίλας 15/01/2009 3:05 μμ.


Το κείμενο σου προσβάλλει τους γοριλες
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βάζεις τους γορίλες μαζί με τα ΜΜΕ
Επείσης γράφεις " Με αυτές προσπαθούν να μας εκπαιδεύσουν

εδώ και καιρό οι πατεράδες, οι καθηγητές, οι γκόμενοι, τα αφεντικά και οι μπατσοι"κτλ κτλ...

Ως άντρας το βρίσκω πολύ χυδαίο

Έτσι δεν το σκέφτεστε ρε βλάκες σεξιστές??

Α,και συγνώμη αμα προσβαλα τυχών ατομα με προβλήματα με τη χρήση της λέξης -βλάκα-

Αντε ξυπνηστε ρε πρόβατα

(και ένα ακόμη συγγνώμη προς κάθε αμνό που προσβαλα)


...

από ... 15/01/2009 5:32 μμ.


"Όσοι θέλουν να γαμάνε μουνιά, στα συνθήματα ή στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία θέση σε αριστερούς, αντιεξουσιαστικούς, αναρχικούς χώρους. Τέλος."

Εσύ να υποθέσω είσαι κατά του sex έτσι;

από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 15/01/2009 5:37 μμ.


τωρα ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο η λεξη μουνι επρεπε να χαρακτηριζει μοναχα το γυναικειο αιδοιο...κανονικα οι φεμινιστριες θα πρεπε να απαιτουν λοιπον να χρησιμοποιει ο κοσμος μονο τη λεξη αιδοιο και οχι μουνι...

το βρισκω απολυτα κομπλεξικο και εντελως ηλιθιο οι χαζογκομενες και οι υποτιθεμενοι αντισεξιστες που μαλλον δεν εχουνε και πολλα προβληματα στο κεφαλι τους να τρωγονται για λεξεις τοσο διφορουμενες..

δηλαδη ελεος ρε παιδια ημαρτον! σιγα τα αυγα..οι βρισιες ειναι βρισιες διαβαστε κανα βιβλιο Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ ας πουμε..

τελικα δεν εχουνε αδικο οι ελληνες που δεν γουσταρουν οι σκοπιανοι να χρησιμοποιουνε το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ..

από αρχίδι 15/01/2009 5:41 μμ.


το να αποκαλείται υποτιμητικά ο μπάτσος με το όνομα του γυναικείου μορίου είναι σεξισμός
ενώ
το να αποκαλείται υποτιμητικά η εξέγερση με το όνομα του ανδρικού μορίου είναι αντισεξισμός;
μόνο εγώ δεν το καταλαβαίνω;

από grnik 15/01/2009 6:40 μμ.


έχετε συντρόφισσες. Ο σεξισμός στην ελληνική κοινωνία είναι σε απίστευτα υψηλά επίπεδα. Εξέγερση, πρόοδος, ανατροπή δεν έρχονται με την κατάλυση της εξουσίας ή την αλλαγή συγκεκριμένων μόνο κατασταλτικών και καταπιεστικών δυνάμεων. Η αλλαγή πρέπει να είναι ολική και πρωτίστως εσωτερική. Εάν ανατρέψουμε την εξουσία για να έχουμε ελευθεριακούς και "προοδευτικούς" σεξιστές να ορίζουν τις τύχες μας, τότε δεν έχουμε κάνει τίποτε. Προσπαθήστε να ευαισθητοποιήσετε πρώτα πρώτα τους δικούς σας και κοντινούς σας άρρενες.

από ΚΕΙΜΕΝΟ 15/01/2009 7:48 μμ.


το κειμενο ειναι απλα απαραδεκτο.Ο τιτλος του καταρχην ειναι εντελως παραπλανητικος.
Αλλα και στην ουσια του δεν αποτελει κανενος ειδους αναλυση.Η μονη λεξη που μου ερχεται διαβαζοντας το ειναι μια.:ΚΟΜΠΛΕΞ.Και θα εξηγησω παρακατω για αυτο.Η υπογραφη σας και μονο λεει αρκετα.
Ολοι μας ξερουμε την γλωσσα των νεων, και ολοι μας καταλαβαινουμε οτι οταν βριζεις καποιον και τον αποκαλεις "μουνι-μουνακι-μουνοπανο" ή "αρχιδι-αρχιδακι-αρχιδα" προφανως και δεν εχει να κανει σε τιποτα με τα γεννητικα οργανα των φυλων,ή με τα φυλα αυτα καθεαυτα.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ χρησιμοποιουνται ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ με εντελως διαφορετικο νοημα("μουναρα" κτ.λ.)Επομενως ειναι απλα αστειο να τιθεται θεμα σωβινισμου-σεξισμου,ειδικα με αφορμη ενα συνθημα τοσο αυθορμητο και πηγαιο που δημιουργηθηκε απο τους πιτσιρικαδες για να εκφραστουν...Ειναι απλα ΑΡΓΚΟ.Ειναι η αργκο που μιλανε οι νεοι μεταξυ τους,η αργκο που μαθαμε και εμεις,η αργκο που μιλανε πανω-κατω σε ολον τον κοσμο.(To "dickface" που λενε οι αμερικανοι τι σας λεει?)
Αληθεια γιατι δεν λετε τιποτα οταν ενας μπατσος αποκαλειται αρχιδι?Και αν η ριμα μουνια-παιδια δεν ταιριαζε και ταιριαζε το αρχιδια-παιδια θα ειχατε προβλημα?Οχι βεβαια....Για αυτο μιλαω για κοπλεξισμο και τιποτα παραπανω.

Εκτος αν το προβλημα σας ειναι προσωπικο με καποιους ΕΑΑΚιτες για αλλους λογους(για το σκηνικο τραμπουκισμου που αναφερετε σε μια πορεια) και θελατε να το καταγγειλετε εδω,πετωντας μια γελοια "φεμινιστικη" κοτσανα και βαζοντας αυτον τον αθλιο τιτλο.
Πετρος ο αρχιδης.
 

από ... 15/01/2009 7:50 μμ.


δηλαδη αμα το συνθημα πηγαινε μπατσοι αρχιδια κλαστε μας τα φρυδια η δεν ξερω γω τι,κατι τελος παντων να εχει μεσα τη λεξη αρχιδια αυτοματως γινεται σεξιστικο για τους αντρες.
χαλαρωστε λιγο καποιοι με το φεμινισμο και κοιταχτε να ασχοληθειτε με τιποτα σοβαροτερο...σαν τους γερμανους συντροφους θα καταντησετε

...

από ... 15/01/2009 9 μμ.


Φωνάχτηκε ένα σύνθημα με τη λέξη "μουνί" <-- γεγονός

Γράφτηκε ένα κείμενο για τη λέξη "μουνί" στο συγκεκριμένο σύνθημα <-- γεγονός

Αν η λέξη "αρχίδι" ρίμαρε καλύτερα, οι κομπλεξικές που γράψαν το σύνθημα θα το είχαν αποσιωπήσει <-- εικασία

Σε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν διάλογο και όχι να μας πουν τις αστρολογικές τους προβλέψεις ή άλλα μεταφυσικά επιχειρήματα, προτείνω να περιορίσουμε την κουβέντα πάνω στα γεγονότα.

Ο λόγος, η μορφή, η επιχειρηματολογία του κειμένου, με έπεισε για ένα μόνο πράγμα. Για το ότι κάποιες, αυθόρμητα, γράψαν ένα κείμενο με κάποιες σκέψεις τους. Έχω την εξής απορία: γιατί αυτοί που παρήγαγαν το σύνθημα είναι απλά κάποιοι "αυθόρμητοι", ενώ αυτοί που αντιτίθενται σε αυτό (αυτές, στην περίπτωσή μας) δεν είναι; Α, ναι, ξέχασα. Έχουμε εξέγερση. Όποιος κάνει κριτική -όσο αδόμητα και αν την κάνει, παραμένει κριτική- είναι εναντίον της εξέγερσης.

Μήπως τελικά αυτό που ζήσαμε (μακάρι να το ζούμε ακόμη) ήταν το ξέσπασμα της οργής του κάθε καταπιεσμένου με χιλιάδες διαφορετικές αιτίες/αφετηρίες; Όσο βίαια ή αψυχολόγητα και αν λειτούργησε κανείς, δεν πάψαμε να τον θεωρούμε κομμάτι αυτής της εξέγερσης. Εδώ τι έγινες ρε παιδιά; Γιατί τέτοιος ελιτισμός ξαφνικά;

Όταν η οργή κάποιον δεν είναι εξωλεκτική (δεν σπάει τζαμαρίες, για παράδειγμα), είναι δύσκολο να φτιάξουμε τις δικές μας βολικές ερμηνείες για τους λόγους που συμμετείχε σε όλο αυτό. Συνεπώς, κάθε μπαχαλάκιας δικός μας, η φεμινίστρια μακριά. Φυσικά! Στον κακόμοιρο το μπαχαλάκια που δεν κάθισε να μας γράψει κείμενο, μπορούμε να φορτώσουμε τα "σωστά" κίνητρα και τους "σωστούς" συμβολισμούς για την πράξη του. Με αυτές τώρα τι θα κάνουμε;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκαθαρίσει κανείς τι ακριβώς έχει στο μυαλό του και σε μας τους υπόλοιπους όταν χρησιμοποιεί τη λέξη;  Γιατί όσες ερμηνείες διάβασα για τη λέξη μουνί, σε αυτή την κουβέντα, άλλες τόσες "εξεγέρσεις" είδα να κρύβονται από πίσω. Μόνο βία έχει αυτή η εξέγερση, βρε παιδιά;

Όταν, σε περιόδους κοινωνικής ειρήνης, προκύπτουν ζητήματα από αυτά που πολλές φορές τα αποκαλούμε "επιμέρους", η απάντηση των διάφορων "στρατευμένων" είναι ότι αυτά θα λυθούν κάποια άλλη στιγμή, δεν είναι η ώρα τώρα (συνήθως αναβάλλεται για κάπου κοντά ή μετά την περιβόητη επανάσταση). 

Κορίτσια, στην επανάσταση σας είπαμε θα μας τα πείτε, όχι στην εξέγερση. Γυρίστε στις κουζίνες σας ως τότε, και θα έρθουμε να σας απελευθερώρσουμε μόλις πάρουμε τα ανάκτορα.

 

 

από κοπελ@ 15/01/2009 9:09 μμ.


κοριτσια αλλα το κειμενο σας ειναι υπερβολικο και δε μας τιμαει...

από John Fistikis 15/01/2009 9:16 μμ.


Αλλα ο ορος στρατοκαυλος δεν ειναι ευθεως σεξιστικος χαρακτηρισμος? Μηπως να χαλαρωσουμε λιγο λεω τωρα και να επικεντρωθουμε στα ουσιωδη? Εκτος και αν η ουσια της ολης φασης ειναι να δειξουμε τα επαναστατικα μας αρχιδια(σεξισμος) και να αλληλοσπαραχτουμε! Ημαρτον και ελεος!

από grnik 15/01/2009 9:33 μμ.


Kαι λοιποί,
δίκιο έχετε κι εσείς, κι αυτό υποδεικνύει αυτό που έλεγα παραπανω. Μπορεί να αγωνιζόμαστε μαζί για μια δίκαιη κοινωνία αλλά ταυτοχρόνως τα στερεότυπά μας, τον σεξισμό μας και τον ρατσισμό μας τον κρατάμε βαθιά μέσα μας. Ας κοιτάξουμε προς τα μέσα μας λιγάκι.

από αναρχικός τίγκα στην τεστοστερονη μα ιππότης 15/01/2009 11:38 μμ.Το σύνθημα είναι χυδαίο και μισογύνικο και έχει άμεση σχέση με την εξέγερση.

Ένα γνωστό σύνθημα σύνθημα λέει : "..στο δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις.." αλλά όπως λένε και τα κορίτσια στο κείμενό τους  "ελπίζαμε πως η εξέγερση του Δεκέμβρη θα τους άνοιγε λίγο τα μάτια"..

Οι εξεγέρσεις σύντροφοι και φίλοι φορτίζονται από το λόγο του εξεγερμένου.. Το χαρακτήρα της εξέγερσης, την ταυτότητά της δε θα τη δώσει κανένας αστός κοινωνιολόγος, κανένας προοδευτικός διανοούμενος.. θα τη δώσουμε εμείς οι ίδιοι που συμμετέχουμε και διαμορφώνουμε την εξέγερση με τον πολιτικό μας λόγο. Και πολιτικός λόγος είναι και το σύνθημα που φωνάζουμε στην πορεία. Τα κορίτσια με το να αρνούνται να δεχτούν αυτό το σύνθημα από συντρόφους τους, συμμετέχουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της εξέγερσης. Αυτή είναι η ουσία του ξεσηκωμού, στην αναγωγή του στην ευρύτερη πολιτική σφαίρα.

Ποιοί είναι αυτοί που θα καθορίσουν αν καλώς ακούγεται ένα σύνθημα χωρίς κριτική; Έχει περισσότερη βαρύτητα ο λόγος τους από τους άλλους; Η συντρόφικότητα τί συμαίνει γι αυτούς;

Επιτέλους τέτοια στοιχεία (ηλίθια και χυδαια συνθήματα/εκφράσεις) πρέπει να τα απαλείψουμε συνειδητά και στοχευμένα, με κριτική όπου τα εντοπίζουμε.

Και μιά παρατήρηση προς τις κοπέλες που συντάξαν το κείμενο, ειλικρινά χωρίς σκοπτική διάθεση. Το ύφος του κειμένου έχει μια μιζέρια. Δηλαδή εκφράσεις τύπου "τσουτσουνοφόροι" και τα αντίστοιχα δείχνει εμπάθεια και ρεβανσισμό και πιστεύω αν έλειπαν θα αναδείκνυαν την ουσία του λόγου σας καλύτερα. Το λόγο μας πρέπει να τον διακρίνει περηφάνεια και μεγαλοψυχία. Αν το κείμενό σας είχε ήχο αυτός θα ήταν τσιρίδα. Δεν είσται γεροντοκόρες αστές φεμινίστριες από κάποια αγγλοσαξονική χώρα, γι'αυτό χρωματίστε το λόγο σας και μην αναπαράγεται ηλίθια κλισέ.

Συντροφικά.

από ena paneri 16/01/2009 12:44 πμ.


την επομενη φορα που θα βρεθουμε στους δρομους να ραινω με λουλουδακια καθε μπατσο. αχ, ξεχασα κ το βελουδινο γαντι για την μεταξενια επανασταση...

από politically incorrect 16/01/2009 1 πμ.


1. Γιατί ηλίθιο και απολίτικο το σύνθημα; Για όσες/όσους δεν πάσχουν από την αγκύλωση του πολιτικώς ορθού, είναι ένα σύνθημα καταγγελίας της κρατικής καταστολής. Ούτε κι εμένα μου αρέσει και δεν το φωνάζω, από την άποψη οτι η υποτιμιτική ένοια της λέξης μουνί προέρχεται από τις αντιδραστικές αντιλήψεις της σεξιστικής κοινωνίας που ζούμε και που -θέλουμε δε θέλουμε- μας καθορίζει. Αυτό όμως σηκώνει  κριτική σε άλλο επίπεδο... Η ουσία όμως του συνθήματος δεν είναι σεξιστική. Μη μπερδεύουμε την πούτσα με τη βούρτσα :)

2. Γιατί τα σχόλια επικεντρώνουν στο σύνθημα και όχι στο καταγγελλόμενο γεγονός; Η αντίδραση των συγκεκριμένων ΕΑΑΚιτών -στο βαθμό που αληθεύει- δεν είναι απλώς σεξιστική, είναι μια συμπεριφορά που ταιριάζει σε πασπιτοδαπίτες και καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν τέτοιοι τύποι με την αριστερά. Αν είναι αλήθεια, τα ΕΑΑΚ οφείλουν να τοποθετηθούν, κυρίως επειδή έχουν ξαναϋπάρξει καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν. Μην εθελοτυφλείτε, εφόσον δεν είναι "μεμωνομένη μαλακία ενός μαλάκα" και εξακολουθείτε να τα ανέχεστε, είναι αναπόφευκτο να σας χαρακτηρίσουν συνολικά. Εκτός και αν είναι συκοφαντίες με άλλη πολιτική στόχευση οπότε βγείτε και κράξτε τους...

3. Στο κείμενο γράφει: "Αφετέρου το σκηνικό βίας, που τόσο πηγαία έστησαν οι «εξεγερμένοι» του πολυτεχνείου, δεν θα εξελισσόταν σε κλωτσομπουνίδια, μιας και είναι τόσο βαθιά σεξιστές που δεν θα πιάνονταν ποτέ στα χέρια με μια γυναίκα." Εκεί κρίνεται ο σεξισμός/αντισεξισμός; Πάω στοίχημα οτι αν έπεφταν κλωτσομπουνίδια, πάλι θα φωνάζατε για "σεξιστές που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βία απέναντι σε γυναίκες για να επιβληθούν". Κάτι τέτοια "επιχειρήματα", σε συνδυασμό με το γεγονός οτι η κατηγορία για σεξισμό χρησιμοποιείται κατά σύστημα για να καλύψει άλλες κόντρες, κοντεύουν να καταστήσουν γελοία την όλη συζήτηση περί σεξισμού κι αυτό βλάπτει σοβαρά την ουσία του ζητήματος.

4. "Αρχίδια εξέγερση"; Γιατί; Επειδή δεν άλλαξαν εν μία νυκτί οι συνεισδήσεις και οι φαλοκράτες παραμένουν φαλοκράτες, οι οπαδοί παραμένουν οπαδοί και οι θρήσκοι παραμένουν θρήσκοι; Θέλω να πιστεύω οτι δεν το εννοείτε...

από Ηγουμένη Κόντι 16/01/2009 1:13 πμ.


  μουνόπλακα ( για να χρησιμοποιήσω κι εγώ την αργκό των νέων) . Με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις , τι απίστευτοι/ες είναι οι υπόλοιποι ( και δυστυχώς περισσότεροι ) : κακομοίρηδες , έτοιμοι να παροπλίσουν ως κομπλεξική ή χαζογκόμενα (ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο) όποια λέει κάτι που τους ενοχλεί . Αυτοί κορίτσια είναι ικανοί να σας προτείνουν και λοβοτομή ώστε να μην τους ζαλίζετε τα αρχίδια ( ουπς , αι ντιντ αγκαιν!) . Τι να πω , χαρά στο κουράγιο σας που τους ανέχεστε. Αγίες είστε χρυσές μου, αγίες . υσ: προς τον ανωτέρω ιππότη κλπ κλπ : το κείμενο έχω την εντύπωση ότι από πρόθεση υιοθέτησε έναν συμμετρικά μίζερο λόγο προς τον μίζερο λόγο του σεξισμού . Αλλωστε αν οι σύντροφοι σου είναι δυστυχείς και μίζέροι γίνεσαι κι εσύ διότι με αυτους σχετίζεσαι . Και πάντως , η φιλοπαίγμων νηφάλια συντροφική φωνή των κοριτσιών νομίζω ότι βρισκόταν στα συνθήματα που ήσαν στο περιθώριο του κειμένου : "σκότωσε το θείο βρέφος μέσα σου " κλπ κλπ .

den

από milate 16/01/2009 4:12 πμ.


polu sovara koritsia e? auto to synthima vghke aythormita apo xiliades efhvous pou vghkan stous dromous kai eksefrase thn orgh tous. htan synthhma kathara synaisthimatiko. ektos kai an thelete na tous kathodiighsete gia to ti tha fwnazoun. lete gia peftoules sto keimeno. apagoreuetai na flertaroume mhpws? e tote na arxisoume na aunanizomaste kai ta 2 fyla gia na pername wraia. trexoun tosa themata kai asxoloumaste me pitoura.prepei na yparxei isotimia metaksy 2 fylwn. idioi den eimaste o enas exei arxidia h allh mouni. auto to diaforetiko omws kanei kai thn zwh wraia kai mporei kai synexizetai h diaiwnish tous eidous.

ug. syntrofisses sas agapame....

από russ@@@ 16/01/2009 10:06 πμ.


αν ειναι δυνατον να βγαινουν οι μισοι εδω μεσα  και να λενε "εδω ο κοσμος καιγεται ... ...."
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ
ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΑ ΦΩΝΑΧΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
-ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΘΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ (ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ) ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ(ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ) ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
-ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ "ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ"
-ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ-Α ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ MEGA ΚΑΙ ΛΕΓΩΝΤΑΣ "ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ 30(Η 200) ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ" ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΔ  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ(ΑΝΑ)ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΜΕ-ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΤΛΠ
-ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ / ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΣΑ Κ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ!!!

για αυτο ας μην δινουμε απλοικες απαντησεις στο κειμενο αυτο του τυπου "οκ σιγα ασχοληθειτε με κτ πιο σοβαρο"

ΕΙΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Α/Α ΧΩΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΦΥΛΑ

από Γουρουνοφιλος 16/01/2009 10:34 πμ.


Το γουρούνι (χοίρος) είναι απ τα πιο αδικημένα ζωντανά.

Πέρα απο τον ισλαμικά φονταμενταλισμό, δέχεται την άγρια επίθεση των και καλά ελευθεριακών, αναρχικών, κ δε ξερω κ εγώ τι άλλο...

Στη λογοτέχνεια (φάρμα των ζωων) ταυτίζεται με ότι χΟιρότερο.

Ποιον ενόχλησε? Να καταργηθει το Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι ωσ αντιφιλοζωικο, αντιοικολογικο και ρατσιστικο απέναντι στα ζωα.

οινκ οινκ οινκ

από Ηγουμένη Κόντι 16/01/2009 11:24 πμ.


μια χαρά φέρεται ο ισλαμικός φονταμενταλισμός στα γουρουνάκια : δεν τα τρώει . Αντιθέτως, στα κορίτσια δεν φέρεται με την ίδια αβρότητα και σεβασμό . Παραδείγματος χάριν: http://www.femnetsalonica.gr/enet3-12-08.htm Ισως θα ήταν καλύτερα να αφήνατε τα βιτριολικά αστειάκια και να αποδεχόσαστε αυτό το κείμενο σαν πρόσκληση σε μια δημιουργική αυτοκαταστροφή . Ολες/οι θα βγούμε κερδιμένοι από αυτό. Αλλιώς θα μείνουμε όλες/όλοι/όλα με την μιζέρια στο χέρι.

από Γουρουνόφιλος 16/01/2009 11:49 πμ.


Δεν τα τρώνε - άρα τα σνομπάρουν - άρα ρατσισμός κτλ...

Στα σοβαρά, το να βάζεις στην ίδια μοίρα την καταπίεση στη δουλεια (που είναι υποχρεωτικη) με την καταπίεση απο τον γκόμενο (που είναι κ θέμα επιλογής) είναι τουλάχιστον στο πνεύμα του ποστ με τα γουρούνια και ειδικά σ ένα συλλαλητήριο...

Και στην τελική μήπως να κάψουμε τους δίσκους της Σαμίου (όχι τησ μουναρας της αντζυ) επειδη λέει το μουνί - Γιώτα?

από .... 16/01/2009 11:55 πμ.


enohtai oti tetoia zitimata dhen prepei na menoyn stin siopi,pano apo ola i eksegerseis otan ginontai einai koinonikes dhen ginontai mono gia ena thema,einai oi katapiezmenoi poy briskoyn tin foni tous stoys dhromoys., kai ena simatiko komati gia tis ginekes einai to i ginaikia katapiesi.
Afto to sinthima to akoysa tis imeres toy dhemvri dhio tries fores se poreies, tin proti fora enas filos mou apantise kai eipe "exeis dhei moynia na dholofonoun?"
tin dhefteri fora to akousa apo mia kopela na to leei kai to omorfo itan oti akoysa apantisi apo ena paidi na leei, ase ta mounia afta einai panemorfa min ta sxetizeis me toys trabukus.
I bia basizetai stin somatiki isxi kai tin iperoxi tou peous,mexri afto na anatrapei enoeitai oti oi trabouki, mpatsi  alla kai matso toy kinhmatos tha einai arxidhia.

από ΟΙ RIOT GIRLS 16/01/2009 3 μμ.


Οι Riot Girls προφανώς μεγαλώσαν σε κολλεκτίβες ή στα φλανστήρια του Φουριέ και δεν έχουν επηρρεαστεί καθόλου απ'ο το αστικό συστημα και την ηθική που επιβάλλει, Γι αυτό άλλωστε και μισούν τους πορνόγερους και όχι την πορνεία. Γι αυτό θέλουν να εξαφανίσουν τους σεξιστές (όλο τον απλό κοσμάκη που βρίζει σεξιστικά, κοιτάζει σεξιστικά κλπκλπ) και όχι το σεξισμό!

Ξέρουμε ότι έτσι γεννιέται η οργή απέναντι στους λαούς που εξαπατά το σύστημα (με το σχολείο, τα μμε, τη θρησκεία κλπ) και όχι το ίδιο το σύστημα.

από ένας κάποιος αντεξουσιαστής 16/01/2009 3:49 μμ.


...ο άνθρωπος κατά βάση είναι άνα άφυλο ον που ζει εμπειρία πολικότητας μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Το θυλικό και το αρσενικό στοιχείο ενυπάρχουν μέσα στον κάθε άνθρωπο σε διάφορες αναλογίες. Όσο πιο ισορροπημένες είναι αυτές οι αναλογίες τόσο πιο εξελιγμένη είναι η "ολότητα" του συγκεκριμένου ανθρώπινου όντος... 

Η ισορροπία του γιν και του γιανγκ εντός του κάθε ανθρώπινου όντος καθορίζουν εκφάνσεις της συμπεριφοράς, αντιληπτικά πλαίσια, σεξουαλικές επιλογές, αισθητική και πολλά άλλα.

Ένας άνθρωπος που αυτοπροσδιορίζεται έντονα από το φύλο του σώματός του "είναι πολύ άντρας" ή "είναι πολύ γυναίκα" βρίσκεται σε ένα πρώιμο εξελικτικό πνευματικό στάδιο.

Γι' αυτό και συναντάμε πολύ συχνά καρικατούρες "κόκοράκια" και "τσόλια" σε ανθρώπους με χαμηλό επίπεδο υπαρξιακής και κοινωνικής συνειδητοποίησης. Διότι οι πλέον αδαείς πολώνονται έντονα γύρω από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά (κοινωνικά και ενστικτωδη) του σωματικού τους φύλου. Άρα σωματοποιούνται έντονα και κοινωνικοποιούνται αντιστοίχως "σεξιστικά".

Χοντροκομμένη λίγο η ανάλυση αλλά είναι πολλά για να τα γράψω εδώ...

από είναι απο τον 16/01/2009 4:03 μμ.


αναρχικό τίγκα στην τεστοστερονη μα ιππότη!

 

Ωραία συζήτηση! Να βάλω και εγώ το σχόλιο μου λοιπόν…

 

Είναι προφανές πως οι συντρόφισσες έχουν δίκιο 100%. Όλα τα άλλα είναι για να ξεχνιόμαστε…

 

Αυτό που μου κάνει όμως εντύπωση σε όλη αυτήν την συζήτηση είναι η επιμονή με την οποία διάφοροι αλληλέγγυοι των σεξιστών συνδικαλιστών μας (κορώνα στο κεφάλι μας τα ‘παλικάρια’, ε?) τραβάνε την κουβέντα στην καφρίλα –μήπως και σώσουν τίποτα…

 

Όποιος δεν κατάλαβε πως το σύνθημα είναι γηπεδικό και άρα δεν έχει σχέση με πολιτικά μπλόκ διαδηλώσων, όποιος δεν κατάλαβε πως είναι βαθία σεξιστικό, όποιος προβληματίζεται για την σημασιολογία των λέξεων μουνί και αρχίδι μέσα στο πολιτικό λόγο της αριστεράς, όποιος δεν καταλαβάινει (ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει) τι σημαίνει το ‘μπάτσοι-γουρόυνια-δολοφόνοι (ενδιαφέρουσα μεταξύ άλλων η εξήγηση από προηγούμενο σχόλιο και ακόμη πιο σωστή η διόρθωση σε μπάτσοι-φασίστες-δολοφόνοι) τότε απλώς και μόνο διασκεδάζει (με τρόπο φτωχό βέβαια) τις εντυπώσεις θα έπρεπε τουλάχιστον να καταλάβει πως ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να απαντήσουν οι ‘συνδικαλιστές’ είναι βαθιά προσβλητικός, σεξιστικός.

 

ΝΤΡΟΠΗ!

(να θυμηθώ από τα παλιά: με αυτήν την αριστερά είμαστε?)

 

Συντρόφισσες συνεχίστε έτσι. Καταγγελία στην καταγγελία μέχρι να βάλουμε μυαλό!

 

Αν και δεν χρειάζεται να επισημάνω εγώ την θετική ανταπόκριση που το κείμενο έλαβε εδώ μέσα (πέρα από τους διάφορους χούλινγκαν που βγήκαν να υπερασπιστούν την τιμή τους και με τρόπο απολίτικο την τιμή -?- του πολιτικού τους φορέα) να προσθέσω μόνο το πόσο κουραστικό είναι να διαβάζουμε από αυτούς που υπερασπίζονται αυτές τις ανοησίες (για μουνιά και αρχίδια) πως κείμενα σαν αυτά είναι απολίτικά.

 

(γνώριμο μότο για την απαξίωση της κριτικής…)

 

ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ !

 

από μια του δρόμου 16/01/2009 8:54 μμ.


Είναι φανερό πως οι συντρόφισσες δεν πρέπει να ήταν στο δρόμο τη  Δευτέρα 8 Δεκέμβρη, γιατί εκεί δεν θα μπορούσαν να την πουν σε 50.000 ανθρώπους που φώναζαν αυτό το γηπεδικό πράγματι σύνθημα....και δεν ακουγόταν καθόλου σεξιστικά. Ηταν η οργή που ξεχείλιζε και θα ήταν έξω από τη πραγματικότητα αν κάποια γυναίκα εκείνη την ώρα σκεφτόταν πως είναι σεξιστικό...θα ήταν σχεδόν παράλογο. Υπερβολική ευαισθησία, παπαριές θα μπορούσε να πει κανείς για αυτή την δήθεν "ανατριχίλα"  που πιάνει ορισμενους και κανουν ολόκληρες αναλύσεις σχετικά με τη ψυχοσύνθεση όσων επιλέγουν να εκφραστούν έτσι, αποκλείεται 50.000 κόσμος να είναι σεξιστής συτνρόφισσες...δεν χρειάζεται πια και τόση μεμψιμοιρία...

από ta 16/01/2009 9:31 μμ.


leei h teleutaia syntrofissa. to 99.5 tois ekato exei vrisei vrizei kai tha vrizei. emeis oi pefwtismenoi tous theloume apenanti autous? den einai ikanoi gia thn epanastash aytoi? oi thewries einai wraies alla apo thn praksh apexoun eth fwtos. phgainte na deite se kana xwro ergasias pws vrizoun oi ergazomenoi-es apo thn katapiesh. ektos kai an proteinete na ftiaksoume ena vivlio index pou na perilambanei tis apagoreumenes lekseis.

από άλλη μία του δρόμου 16/01/2009 9:35 μμ.


ότι δεν διάβασες τι γράφουν οι συντρόφισσες , ούτε και οι "σελίδες των αναλύσεων" που ακολούθησαν . Είναι τόσο ευχάριστο που όλα είναι τόσο φανερά, τόσο εύκολα, τόσο απλά : είναι απλό : άμα το κάνανε 50.000 κόσμος αυθορμήτως τον Δεκέμβριο , γιατί να μην το φωνάζουν από επιλογή και συνειδητά και οι (υποτίθεται ) πολιτικοί σου σύντροφοι τον Ιανουάριο ? γιατί επίσης όταν εσύ φέρεις αντίρρηση , να μην σου πουν οι ίδιοι άνθρωποι , ( όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει να κάνουνε κι αυτοί και άλλοι ) "βούλωστο για να μην στο βουλώσω εγώ " ? διότι είναι φανερό ότι θα έχει δίκιο να στο πει , επειδή είσαι άστοχη ,ανόητη , υπερβολική , εγωϊστρια , υστερική φεμινίστρια: διότι αν δεν ήσουν όλα αυτά θα το βούλωνες και δεν θα τους ενοχλούσες την ώρα που επιτελούν το δύσκολο ανδρικό έργο της επανάστασης . Ναι, είναι βέβαια είναι φανερό πόσο μαλάκες είμαστε, κι εσύ κι εγώ αγαπητή "σύμμια του δρόμου".

re

από paidia 16/01/2009 9:46 μμ.


einai kako na flrertareis?

από Ζιντάν 16/01/2009 9:56 μμ.


τι κακό έχει το γήπεδο;
Εγώ θα υπακούσω στην προτροπή "Άντε στο γήπεδο" και θα πάω στο γήπεδο, και δεν βλέπω γιατί να θεωρείται ειρωνική - απαξιωτική αυτή η προτροπή.

mia

από xara 16/01/2009 10 μμ.


einai to ghpedo zintan. aplws kapoioi elitistes to thewroun miaro xwro.

από Νασράλα 16/01/2009 10:30 μμ.


Γενικα: Η χρήση της λεξης μουνι ως βρισια ειναι καθαρα σεξιστική, αντιθετα το "αρχιδι" ειναι απλα υβριστικο για τον πολυ απλο λογο οτι ρατσισμος αρα και σεξισμος(ως ρατσιστικο φαινομενο) υφυσταται μονο εναντια στους αδυναμους και εκμμεταλευομενους. Και αναμεσα στα δυο φυλα εκμεταλευομενο σιγουρα δεν ειναι το ανδρικο.

Ειναι π.χ. η εκφραση "Αλβανος" ρατσιστικη διοτι στην ελληνικη κοινωνια ο Αλβανος θεωρηται κατωτερος, ενω το "Αγγλος" ειναι τιμητικο διοτι θεωρηται ανωτερος(ευρωπαιος γαρ).

Τα επιχειρηματα λοιπον οτι θα επρεπε να θηχτουμε και οι ανδρες απο το "αρχιδια εξεγερση" και να χτυπησουμε τον σεξισμο εναντιον των ανδρων ειναι αποτο, πολυ απλα διοτι ζουμε σε μια φαλοκρατικη,ανδροκρατουμενη και πατερναλιστικη κοινωνια.

Ειδικά. περα απο την χρονικη στιγμη της καταγγελειας και την γενικευση του σεξισμου σε ολα τα ΕΑΑΚ που μου "ξυνιζουν" και εμενα, η ουσια πιστευω βρισκεται στο εξης:

στην σταση των συντροφων(με ή χωρις εισαγωγικα θα δειξει) μετα την κριτικη που δεχτηκαν που περα απο σεξιστικη(αν αληθευουν τα οσα γραφονται) δεν ειναι σε καμια περιπτωση αριστερης και ουτε κατα διανοια κομμουνιστικη, αλλα μαλλον ΚΝιτικη.

το αν γενικα υπαρχει περισσοτερος σεξισμος στα ΕΑΑΚ απο οτι στις αλλες αριστερες παραταξεις δεν εχει τοσο να κανει με την αποψη των ΕΑΑΚ για τον σεξισμο αλλα με την γενικοτερη περιχαρακωση της "επαναστατικης" αριστερας στον φοιτητικο χωρο και ιδιως του πολυτεχνιου οπου ειναι γνωστο οτι πολλες φορες τα μουσκουλα και τα "καρκαλια" μετρανε  πιο πολυ απο την πολιτικη αποψη και γραμμη.

Καλα ρε, σε ποια χρονια ζειτε; Ελεος πια με αυτο το στερεοτυπο ΕΑΑΚ-ΕΜΠ-τραμπουκοι-σεξιστες-βορειοπροαστειωτες. Αντιστοιχα, ΝΑΡ-Δελαστικ-φοιτητιστες-μεταλλαγμενοι κνιτες. Πολυ Τατιανα βλεπετε και επηρεαζεστε! Ή μαλλον, υπαρχει και αυτου του ειδους η διακριση (ή ταμπελοποίηση) που δε βλεπουν οι αντισεξιστες! Μαλλον αδυνατειτε να αντιπαρατεθειτε πολιτικα και πιανεστε απο τα παραπολιτικα!

από Νασράλα 16/01/2009 11:36 μμ.


ρε φιλε, πρωτα απο ολα νομιζω πως ταχθηκα ξεκαθαρα ΥΠΕΡ των ΕΑΑΚ οσο αφορα την συλλογικη ευθυνη που πηγε να περασει το κειμενο.

 

τωρα για το που υπαρχουν ΕΑΑΚ. προφανως δεν υπαρχουν μονο στο πολυτεχνειο αλλα δυστυχως ή ευτυχως υπαρχουν ΚΥΡΙΩΣ στο πολυτεχνειο και μαλιστα σε αθηνα-πατρα-χανια και διακατεχονται απο την αποκλειστικη φοιτητικιστικη λογικη των "καστρων". με  μυθοποιηση των παραπανω κοινωνικων χωρων. να μην μιλησω για την κατασταση τους στα ΤΕΙ...

 

από αλλη αλλη μια 17/01/2009 8:26 πμ.


αλλα δεν φαινεται κανεις να καταλαβαινει τις συνθηκες κατω απο τις οποιεσ συνεβη το περιστατικο. Δεν εχω την διαθεση να υπερασπιστω προσωπα ουτε βεβαια υπαρχει αυτη η αναγκη αλλα αυτο που περιγραφεται συνεβη σε μια πορεια στην οποια υπηρχε απειρη αστυνομια και κυριως ενα διαχυτο κλιμα φοβου. Συμφωνω πως δεν ηταν το συγκεκριμενο συνθημα το πιο σωστο, απο οποιαδηποτε αποψη, αλλα ηταν οσο επιθετικο οσο χρειαζοταν στην συγκεκριμενη περιπτωση. Φυσικα δεν ηταν το μονο που εβριζε τους μπατσους αλλα και αυτο ακουστηκε απο μαζικα μπλοκ αρα και απο παρα πολυ κοσμο. Το γεγονος οτι καποιες συντροφισες θεωρησαν απαραιτητο εν μεσω πορειας οχι μονο να δηλωσουν τη αντιθεση τους αλλα να δημιουργησουν σκηνη και σε εξαλλη κατασταση να φωναζουν σε συγκεκριμενο ατομο ηταν ακαιρο. Μιλαμε για την ιδια πορεια στην οποια απαντησαν με κροτου λαμψης στα νερατζια και στα αυγα, την ιδια πορεια μετα απο την οποια επιτεθηκαν σε φοιτητες, ηλικιωμενους και δημοσιογραφους, που συνελαβαν αναιτια, απροκλιτα ακομα και δικηγορους.

Ο τροπος που αντεδρασε το συγκεκριμενο ατομο ηταν χυδαιος και ναι υπαρχουν ολα αυτα τα καταλειπα στα οποια αναφερεστε και φυσικα και τιθεται θεμα καταπολεμισης και αλλαγης (γι'αυτο αλλωστε μιλαμε για μια αλλη παιδεια, αλλη κοινωνια). Γιατι ομως ο συγκεκριμενος να δεχτει επιθεση για ενα συνθημα που φωναχτηκε μαζικα; Γιατι η αρχικη δημοσιευση επιτιθεται συνολικα στον κοσμο των ΕΑΑΚ αλλα και στα ΕΑΑΚ σαν πολιτικο χωρο; Εδω θα ερθω να συμφωνησω πως αν θελετε να επιτεθειτε σε εναν πολιτικο χωρο καντε το ανοιχτα και οχι με προσχηματα και αφορμες που πατανε πανω σε γενικοτερες φημες και ανακριβιες που κυκλοφορουν για αυτον.

Αυτα προς το παρον.

από o malakas poy kathise na to diabasei... 19/01/2009 4:11 πμ.


Mia athliothta. ...... tipota perisotero tipota ligotero!
ena kathara probokatoriko keimeno.....
mia katagelia sthn E.A.A.K. (mallon mono toy EMP logo mikropolitikon symferonton...) kai oxi katagelia enantia ston seksismo
kai MERIKA PSARIA POY KATHONTAI KAI TSIMPANE APANTONTAS.... (symperilambanomenou kai emou)

AISXOS KAI PALI ESXOS!!!!!!!!!!

yg : TON TITLO THA TON AFHSO ASXOLIASTO APLA MONO NA PO STOYS DIAXEIRISTES POS KATA THN DIKH MOU GNOMH TOYLAXISTON O TITLOS THA EPREPE NA EIXE METATRAPEI.... emena prosopika me prosbalei !

από Αναρχικός κομμουνιστής 19/01/2009 5:11 πμ.


Γιατί η ελληνική κοινωνία είναι πέρα ώς πέρα σεξιστική και αυτό έχει ειδράσει ακόμα και σε επαναστάτες (και αυτούς με και αυτούς χωρίς εισαγωγικά), κάτι που αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο σύνθημα (και σε άλλα παρόμοια που φωνάζονται εδώ και χρόνια) που αντλεί την καταγωγή του κατευθείαν από το γήπεδο (άλλωστε, οι περισσότεροι "φίλαθλοι" έχουν τόσο ταυτιστεί ψυχολογικά και όπως αλλιώς θέλετε με την μπάλλα και το τέρμα που σχεδόν όλοι βλέπουν την μπάλλα ως πέος και το τέρμα ως αιδοίο που πρέπει να παραβιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο). Οπότε τέτοιου είδους συνθήματα δεν είναι καν πολιτικά, απλώς απηχούν χουλιγκάνικες και σεξιστικές απόψεις. Αλλά πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν ένα μεγάλο μέρος του (κατ' ευφημισμόν) α/α "χώρου" όχι μόνο εμφορούνται από ένα συνονθύλευμα ιδεών και απόψεων (ή και καθόλου ιδεών), αλλά ούτε καν έχουν εντάξει στο όποιο πρόγραμμά τους (αν έχουν), στην όποια προοπτική τους (αν έχουν) την ολική και ριζική αντίσταση στην κοινωνία που θέλουμε να καταστρέψουμε και την ενασχόληση με αυτές τις αρχές που θέλουμε να την αντικαταστήσουν. Κι επειδή μερικοί μιλούν τόσο εύκολα και αβασάνιστα για επανάσταση, επανάσταση δεν είναι οι υπό τύπον ξεκαβλώματος αυθόρμητες πράξεις και δράσεις, αλλά η ριζική αμφισβήτηση του παρόντος συστήματος και μέσα από την άμεση και συνεχή παρέμβαση στους εργατικούς χώρους, τις γειτονιές, τους χώρους εκπαίδευσης και διασκέασης όπου μέσα από την προώθηση των επιμέρους ζητημάτων να θίγονται ταυτόχρονα και να προωθούνται όλα αυτά τα ζητήματα. Το σεξιστικό δεν είναι αξεχώριστο από την οικονομική και γενικότερη κοινωνική εκμετάλλευση, είναι μέρος του. Οι αναρχικοί, λοιπόν, έχουν χρέος να ενοποιούν τους επιμέρους αγώνες και τα ζητήματα σε ένα μαζικό κίνημα εναντια στην εξουσία. Απόα υτη την άποψη, τάσσομαι αλληλέγγυος προς τις συντρόφισσες που έθεσαν το ζήτημα.

από μη καταπιεσμενη 23/01/2009 3:15 μμ.


ρε παιδια οκ μαλακια εγινε...αλλα ρε κοριτσια κι εσεις λιγο πριν πεσουν δακρυγονα, ξυλο, ασφυξιογονα καθεστε και ανοιγετε θεμα για τον αντισεξιστικο χαρακτηρα που πρεπει να παρει το κινημα???γιατι κι ο αλλος ειτε ειναι σεξιστης ειτε δεν ειναι, θα τα παρει στο κρανιο οταν εχει δεξια του μπατσους κι αριστερα του εναν εξαγριωμενο οχλο αντισεξιστων.ο,τι προβλημα υπαρχει ας τεθει στις διαδικασιες των εαακ η του κινηματος και οχι την ωρα που πας να αντιπαρατεθεις με αυτον που στο κατω κατω συντηρει λογικες τετοιου τυπου....Και ναι λαθος ειναι να γινονται σεξιστικες επιθεσεις απο συντροφους οι οποιοι χρησιμοποιουν την σωματικη τους δυναμη. Αν ομως τελικα θελουμε να γινουμε αντρες στη θεση των αντρων ας παρουμε τα καδρονια και τα πανό να παμε εμεις πρωτη αλυσιδα να συγκρουστουμε με τους μπατσους για να δουμε κι εμεις την πιεση που βιωνουν εκείνη την ώρα που τους μετατρέπει σε πλασματα που απλα ξεχειλιζουν απο τεστοστερονη και που τελικα τους οδηγει στο να κανουν τετοια λαθη...

Μερικές ταπεινές προτάσεις

από kokkinos 26/01/2009 4:01 πμ.


Είναι κάποιες φορές που γυρίζει άσπρο το μάτι από την αήττητη βλακεία

Κομουνισταραδων και άλλων ελλήνων πατριωτών του κινήματος. - Δεν βγάζω έξω ούτε φυσικά δικαιολογώ στο τόσο,  τα 15 χρονια αγορια-κορίτσια και κυρίως κοριτσάκια που φώναζαν το σύνθημα. Όταν καποιοι/ες  τους βάλαμε τις φωνές –στην πορεία των μαθητών προς ΓΑΔΑ – εξοργισμένοι αλλά δε σας το κρύβω και απογοητευμένοι με το γηπεδικο χουλιγκανιστικο και φασιστικό επίπεδο… τους λέγαμε μεταξύ άλλων … «τι είναι αυτά ρε που λέτε, πάτε καλά, τα μουνια γεννάνε παιδιά και δεν τα συνδέουμε ούτε κατά διανυα με τους μπάτσους, δεν τα συνδέουμε ούτε κατά διάνοια με το άσχημο το βρόμικο και το κακό» κλπ κλπ μας κοιτούσαν σαν ηλίθια και χασκογελουσαν… φωνάζοντας με μεγαλύτερη λύσσα το κώλο σύνθημα…

 

Κι άντε να πούμε ότι αυτά είναι παιδιά που έχουν γαλουχηθεί με τις φαλλοκρατικές ιδές τους συστήματος και ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει….

 

Αλλά αυτοί οι κομουνισταραδες ντεμεκ αντράκλες αφεντικά της επανάστασης, αυτοί όλοι οι γηπεδικοι μετρ του κινήματος … οι ζυμωμένοι στους κοινωνικούς αγώνες για το άδικο, αυτές οι πούτσες δηλαδή που θέλουν να μας παρουσιάζονται και αριστεροί  (για να μην ξεχνιόμαστε βλέπε θεολογική και την περίπτωση σεξισμού σε αναρχικές ομάδες στη Θεσσαλονίκη στη σύνοδο κορυφής)  γιατί να είναι δίπλα μας  και να τους δεχόμαστε και σαν συντρόφους ;

Δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα φασιστόμουτρα και τα  φασιστικά αντιλήψεις και νοοτροπίες.

 

Ας περπατάνε στο δρόμο μόνοι τους. Όχι δίπλα μας.

Ας κοιμούνται με τους πούτσους τους αγκαλιά,,, (στο μόνο που έχουν την εντύπωση την αυταπάτη το πιστεύουν δηλαδή ότι είναι αφεντικά). Όχι μαζί μας.

 

Μια ανάλογη κουβέντα έχει ξεκινήσει εδώ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=946666

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License