από α/α μεσα και έξω απο σχολεία και σχολές 16/01/2009 6:03 μμ.


ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ , ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΑ!

Η κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το ένστολο καθίκι Κορκονέα ήταν η πιο ακραία έκφραση της βίας που ουτως η αλλως δεχόμαστε καθημερινά από τους εξουσιαστικούς θεσμούς και νοοτροπίες .

Οι πρακτικές αυτές δεν είναι σε καμία περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά αλλά η εξουσιαστική πραγματικότητα που καλλιεργείται από τον κρατικό μηχανισμό σαν ακόμα μια μορφή καταστολής .

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για εκτεταμένα συγκρουσιακά γεγονότα που έλαβαν τη μορφή γενικευμένης εξέγερσης : συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής , καταστροφές κρατικών και καπιταλιστικών στόχων όπως τράπεζες, Α.Τ. , περιπολικά , κλούβες των ΜΑΤ , οχήματα της πυροσβεστικής , υπουργεία …

Γενικευμένη απαλλοτρίωση και επανοικειοποίηση του δρόμου , του πλούτου και των αγαθών . Η οργή πολυπληθών κοινωνικών ομάδων μετουσιώθηκε σε γενικευμένη ανυπακοή και άρνηση ενάντια στο εξουσιαστικό σύστημα και τους υποστηρικτές του.

Οι συλλογικές διαδικασίες δράσης και διαβίωσης στεγάστηκαν σε απελευθερωμένους χώρους (καταλήψεις σχολών, σχολείων, δημοσίων κτηρίων) οι οποίοι λειτούργησαν με αντιιεραρχικές και αυτοοργανωμένες μορφές λήψης αποφάσεων με σκοπό την αντιπληροφόρηση και τη διάχυση των επαναστατικών πρακτικών.

Η εξουσία βλέποντας την εξέγερση των καταπιεσμένων να αποκαλύπτει το σαθρό θεμέλιο του οικοδομήματος της αυτεπάγγελτης «δημοκρατίας» και του ψευδοϊδεολογήματος της εθνικής ενότητας έδρασε άμεσα και κατασταλτικά. Το κλίμα τρομοκρατίας πλαισιώνεται από τη μεθόδευση της βίαιης καταστολής με εκτεταμένη χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς, απελάσεις μεταναστών, συλλήψεις, προσαγωγές, κινητοποίηση παρακρατικών (φασιστοειδή ξεράσματα, ανεγκέφαλοι μπράβοι, καλοθελητές υπαλληλίσκοι και κάθε είδους «αγανακτισμένοι πολίτες» ) και όλα αυτά συνυφασμένα με τις ανάλογες δηλώσεις συγκάλυψης.

Το κράτος και τα τσιράκια του, πιστά στις πρακτικές καλλιέργειας τρόμου και προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τους εξεγερμένους προέβησαν στις εξής ενέργειες :

· Πυροβολισμός του μαθητή στο Περιστέρι

· Επίθεση με βιτριόλι σε συνδικαλίστρια

· Δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες (Ιλίσια, Πέτρου Ράλλη, Ψυρρή)

· Επαπειλούμενη άρση του ασύλου

· Στοχοποίηση του αναρχικού χώρου με πογκρόμ στα Εξάρχεια και οχι μονο, με πληθώρα προσαγωγών και εισβολές σε σπίτια χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις ένοπλες επιθέσεις μέσα απο το άσυλο και στη Ζαϊμη

· Συλλήψεις – έως τώρα 303 ατόμων και 68 προφυλακίσεις

Αυτοί που έσπευσαν να καπηλευθούν την κοινωνική εξέγερση αποσκοπώντας στην πολιτική υπεραξία η πραγματικότητα των ημερών του Δεκέμβρη ξεπέρασε κατά πολύ τον οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αντιτάθηκε σε οποιαδήποτε διαδικασία ανάθεσης και αντιπροσώπευσης.

Όσοι στάθηκαν εχθροί με οποιονδήποτε τρόπο σ’αυτήν την εξέγερση έχουν ήδη επιλέξει πλευρά στον κοινωνικοταξικό πόλεμο.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό αντανακλούν ένα μικρό μόνο μέρος της οργής που τρέφουν οι καταπιεσμένοι και οι απανταχού κολασμένοι και προοικονομούν την άμεση σύγκρουση η οποία θα επιφέρει την αναπόφευκτη και ανελέητη καταστροφή του κράτους και την κατάλυση κάθε εξουσίας.

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ

 

ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ

ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

συνέλευση κάθε Κυριακή στις 18:00 στο πολυτεχνείο κτ.Γκίνη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License