Είκοσι «παράξενα» σημεία στην προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα»

..........

Με μια εκτενέστερη ματιά στο μακροσκελές κείμενο της προκήρυξης του «Επαναστατικού Αγώνα» μπορεί κανείς να εντοπίσει είκοσι «περίεργα» σημεία, που έχουν να κάνουν με γλώσσα, ύφος, ειρμό, συνοχή κλπ.

Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα. Ούτε ισχυρίζομαι πως είναι κατ' ανάγκην «ύποπτο» το ότι οι συντάκτες της προκήρυξης δείχνουν να μη γνωρίζουν και τόσο καλά ελληνικά (ή ότι ο λόγος τους παρουσιάζει ιδεολογική ασυνέχεια, σαν να είναι συρραφή διαφορετικών κειμένων).

Ωστόσο παραθέτω τα «περίεργα» αυτά σημεία ως κάτι που νομίζω ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει, αλλά και για να ανοιχτεί μια συζήτηση για το θέμα, προκειμένου να βγει μια άκρη...

 


1. «Eνώ για ειρωνεία της ιστορίας το Μάιο του 2005».

Η έκφραση «για ειρωνεία της ιστορίας» στα ελληνικά δεν στέκει. Αντιθέτως, στα αγγλικά υπάρχει, ως «for the irony of history».

2. «Αντιθέτως ήταν μια πρώτη ανακλαστική και εκδικητική κίνηση αποκατάστασης του βαριά πληγωμένου γοήτρου της ελληνικής αστυνομίας».

Η χρήση του επιθέτου «ανακλαστική» αντί του (σωστού) «αντανακλαστική» υποδηλώνει, αν όχι «περίεργη», τουλάχιστον ανεπαρκή γνώση της ελληνικής.

3. «Εμείς όμως δεν έχουμε καθόλου κοντή μνήμη και δεν ξεχνάμε ότι επί ΠΑΣΟΚ έχουν σκοτωθεί ο Καλτεζάς αλλά και οι περισσότεροι νεκροί της «δημοκρατικής» μεταπολίτευσης».

Στα αγγλικά η έκφραση χρησιμοποιείται (και πολύ σωστά) ως «short memory». Στα ελληνικά όμως λέμε «αδύνατη» ή «ασθενής μνήμη» και όχι «κοντή». Βεβαίως η έκφραση έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και από έλληνες συντάκτες, αλλά αρκετά σπάνια.

4. «Ένα πολύτιμο συμπέρασμα που δεν έχει μόνο στρατιωτικές αλλά έχει και πολιτικές προεκτάσεις είναι ότι όταν οι ένοπλοι καθεστωτικοί φρουροί βρίσκονται απέναντι σε οπλισμένους και αποφασισμένους επαναστάτες».

Η φράση «στρατιωτικές προεκτάσεις» για την... επίθεση στα Εξάρχεια(!) είναι, νομίζω, άστοχη. Η αστυνομία δεν είναι στρατός.

5. «Τα «καλά εκπαιδευμένα» σκυλιά των σωμάτων ασφαλείας, είναι απλά οπλισμένες «κότες», γίνονται ριψάσπιδες και τρέχουν να κρυφτούν».

Η λέξη «ρίψασπις» δεν απαντάται συχνά σε κείμενα του ευρύτερου α/α χώρου. Αντιθέτως, χαρακτηρίζει λογικές και σκέψεις άλλων χώρων...

6. «Έκτοτε, κάθε προσπάθεια ν'αντιμετωπιστούν οι διάφορες οικονομικές κρίσεις που ξεσπούσαν(πετρελαίκή κρίση, κρίση του χρέους».

Αυτό μόνο ως κακή μετάφραση απο το αγγλικό «debt crisis» μπορεί να νοηθεί, διότι στα ελληνικά το σωστό είναι «χρηματοπιστωτική κρίση». Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος τη φράση «κρίση του χρέους» για να προσδιορίσει τον όρο «χρηματοπιστωτική κρίση»...


7. «Αντιθέτως, το κυρίαρχο κλίμα που ακολούθησε ήταν η ακόμα μεγαλύτερη βία των σωμάτων ασφαλείας όταν επιτίθονταν στους εξεγερμένους. Οι άγριοι ξυλοδαρμοί και οι κακοποιήσεις όσων έπεφταν στα χέρια τους, όχι μόνο δεν έδειχναν κάποια περιστολή των μπάτσων».

Τι ακριβώς εννοεί ο συντάκτης με την έκφράση «περιστολή των μπάτσων»; Πώς ακριβώς θα... περισταλούν οι μπάτσοι; Έχουμε ακουστά για «περιστολή των δικαιωμάτων», αλλά για «περιστολή μπάτσων» όχι. Η συγκεκριμένη έφραση όμως μπορεί να μην προδίδει μόνο άγνοια της ελληνικής, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη η αγγλική έκφραση «reduction of cops»...

8. «...αλλά έδειχνε το αστείρευτο μίσος τους σε αυτούς που υπό oποιονδήποτε τρόπο βρίσκονταν απέναντί τους».

Υπό υποιονδήποτε... τρόπο; «Για οποιονδήποτε λόγο», θα το καταλαβαίναμε. Η φράση «υπό oποιονδήποτε τρόπο» δείχνει να είναι ακριβής μετάφραση του «by any means» και σίγουρα δεν ταιριάζει στα ελληνικά.

9. «Είπαμε παραπάνω ότι η κυβέρνηση καταδίκασε την δολοφονία αλλά μόνο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, αφού αυτή είναι που με την πολιτική της αποχαλίνωσε τους «πραιτωριανούς».

Για πραίτωρες, και όχι για «πραιτωριανούς», είχε κάνει λόγο ο Πολύδωρας. Ωστόσο στα αγγλικά υπάρχει το «praetorians», που κάνει πολύ ενδιαφέροντες συνειρμούς...

10. «Για ποια αξία της ανθρώπινης ζωής μιλάνε όταν έμμεσα δολοφονούν με τις οικονομικές πολιτικές τους χιλιάδες φτωχούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, που δεν έχουν τα μέσα να τραφούν σωστά, να ζεσταθούν και να αντιμετωπίσουν την αρρώστεια;».

Δείχνει σαν να είναι (κακο)μεταφρασμένο στα ελληνικά από το «to cure the disease».

11. «Οι κρατικές υπηρεσίες ύστερα από την επίθεση στο Γουδή επέλεξαν τη σιωπή γιατί, πρώτον, πίστευαν ότι πολιτικά είχαν συμφέρον να υποβαθμίσουν το γεγονός προκειμένου να μην καταρρεύσει η θεωρία τους ότι ο Ε.Α. είναι σε κλοιό και αδρανοποιημένος, κάτι που θα δυσαρεστούσε βαθύτατα τους Αμερικάνους και θα αποκάλυπτε την πλήρη χρεοκοπία των διωκτών μας».

Να «λυπούσε βαθύτατα τους Αμερικάνους» το καταλαβαίνουμε, αλλά να τους... «δυσαρεστούσε βαθύτατα», όχι. Στα αγγλικά «would deeply dissatisfy the Americans». Τέτοιου είδους νοηματικά σφαλματάκια θυμίζουν λίγο τον τρόπο ομιλίας γνωστού αμερικανοτραφέντος δημοσιογράφου... 

12. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις μέρες που οι μηχανισμοί καταστολής του Μεξικό έπνιγαν στο αίμα μια κοινωνική εξέγερση στην Οαχάκα.

Χμμμ... Στον προφορικό λόγο σπάνια θα πει κάποιος «του Μεξικό». Κάτι τέτοιο απαντάται μόνο στον γραπτό λόγο – και ιδιαίτερα σε ορισμένες εφημερίδες.

13. «Κανείς από τους δολοφόνους δεν πλήρωσε, οι περισσότεροι μάλιστα δεν δικάστηκαν καν, αποδεικνύοντας ότι και οι «ανεξάρτητοι» δικαστές είναι συνένοχοι των κρατικών δολοφονιών και εχθροί του λαού».

Η ορολογία «εχθροί του λαού» χρησιμοποείται κατά κόρον από αυτούς που ο ΕΑ σε άλλο σημείο της προκήρυξής του τα χώνει άγρια: από το ΚΚΕ.

14. «Για ποια αξία της ανθρώπινης ζωής μιλάνε όταν εργάτες πεθαίνουν στα εργοστάσια, στις σκαλωσιές, στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες στο όνομα του κέρδους για λογαριασμό των ληστών που απαρτίζουν την σύγχρονη πλουτοκρατία;».

Αυτό κι αν αποτελεί ΚΚΕδίστικη ορολογία... Πλέον τη λέξη «πλουτοκρατία», εν έτει 2009, τη χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ ο Περισσός.

15. «Οσοι μας λένε ότι οι αγώνες γίνονται με ειρηνικό τρόπο, δίνοντας λουλούδια σε δολοφόνους ή με προσευχές ή με σιωπηλές καθιστικές διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα, είναι απλά ψεύτες, απατεώνες, εχθροί του λαού και συνένοχοι των δολοφόνων. Και τέτοιοι είναι όλα τα πολιτικά κόμματα και όχι μόνο».

Εκ νέου χρήση σταλινικής ορολογίας...

16. «Και για να έρθουμε σε πολύ πρόσφατα παραδείγματα, η αναθεώρηση του άρθρου 16, αν και ψηφίστηκε παραμένει για την ώρα ανενεργή λόγω του ότι συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις με τις συγκρούσεις σε κάθε φοιτητικό συλλαλητήριο και παραμένει ανενεργό μετά την πρόσφατη εξέγερση για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου».

Αγνοια περί τα θέματα Παιδείας; Η αναθεώρηση πάντως του Άρθρου 16 δεν ψηφίστηκε ποτέ. Ο συντάκτης προφανώς το μπερδεύει με τον Νόμο-Πλαίσιο.

17. «Οι δολοφόνοι των ΜΑΤ που σκότωσαν τον Κουμή και την Κανελοπούλου απαλλάχτηκαν οριστικά το 1988».

Οι δολοφόνοι του Κουμή και της Κανελλοπούλου δεν απαλάχτηκαν ποτέ, γιατί απλούστατα ΠΟΤΕ δεν βρέθηκαν – κάτι που υποδηλώνει άγνοια κινηματικών συμβάντων.

18. «Όλα στα χέρια των προλετάριων, τίποτα στα χέρια των εξουσιαστών».

Το δίπολο «προλετάριοι - εξουσιαστές» είναι ολωσδιόλου άστοχο. «Προλετάριοι - αφεντικά/αστοί» είναι το σωστό.
Παράλληλα, προηγούμένως δεν έχει γίνει στο κείμενο καμία αναφορά στην εργατική τάξη, ώστε να μπορει να χρησιμοποιηθεί (καταχρηστικά, έστω) ακόμα κι αυτός ο όρος...

19. Ένα σημείο της προκήρυξης που υποδηλώνει περίεργη ιδεολογική ασυνέχεια και ασυνέπεια...

«Όπως επίσης πιστεύουμε πως καμιά ντετερμινιστική οικονομική θεωρία δεν ισχύει για τον καπιταλισμό, ούτε η θεωρία των κύκλων του Κοντράντιεφ ούτε οποιαδήποτε άλλη. Όπως δεν πιστεύουμε και σε οποιαδήποτε θεωρία που υποστηρίζει ότι ο καπιταλισμός διακατέχεται από νόμους, προδίδοντας στο σύστημα και στην ύπαρξη του νομοτέλεια αντίστοιχη με αυτή της φύσης».

Εδώ απορίπτεται συλλήβδην ο μαρξισμός. Αμέσως μετά όμως ο συντάκτης... αυτοαναιρείται λέγοντας:

«Για εμάς είναι ένα σύστημα που τείνει προς την ανισορροπία και όχι το αντίθετο όπως υποστηρίζουν οι εκφραστές του και η πορεία του στην ιστορία συνοδεύεται από διαδοχικές εκρήξεις και σύντομες περιόδους σταθερότητας. Η αστάθεια του οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για σύστημα βαθύτατα ταξικό και κοινωνικά άδικο, που η ανισότητα και η φτώχεια, ενώ για τους οπαδούς του καπιταλισμού και της οικονομίας της αγοράς είναι αυτό που ορίζεται ως υγιής συνθήκη για το σύστημα, είναι αυτή που γίνεται τελικά η ίδια η νάρκη στα θεμέλια του».

20. Τέλος, κάτι ακόμη που πρέπει να προβληματίσει είναι ότι η προκήρυξη δεν φέρει τη σφραγίδα του «Επαναστατικού Αγώνα»..


 

από ς 18/01/2009 12:21 πμ.


Καταρχην, ας υποθεσουμε οτι αυτα που παρατηρησες ειναι σωστα(κι οντως μοιαζουν σαν τετοια).Σκεφτηκες πριν γραψεις το κειμενο οτι πιθανως να δινεις (αθελα σου) στοιχεια στους μπατσους;Δηλαδη μπορει οι τυποι που απαρτιζουν τον επαναστατικο αγωνα να ζουν μονιμα στο εξωτερικο κι ετσι να δικαιολογουνται τα λαθη στην ελληνικη γλωσσα.Οποτε βοηθας(αθελα σου ξαναλεω) στο "εργο" των μπατσων.
Γιατι οπως και να'χει,παρ'ολο που μπορει να διαφωνει κανεις με τις πρακτικες τους(αν δεν ειναι προβοκατορες και πιστευουν ηλιθιωδως οτι βοηθανε το κινημα),θελω να πιστευω οτι δεν θελουμε να τους μπουζουριασουν κιολας!
Απ'την αλλη αν το χτυπημα και η προκυρηξη ειναι προβοκατσια,νομιζουμε οτι οι εμπλεκομενοι σε αυτην θα ειναι τοσο ηλιθιοι που καναν κακη μεταφραση κειμενων; Δηλαδη δεν γνωριζαν σωστα ελληνικα;
Τωρα σε σχεση με αυτα που λες για την ιδεολογικη ασυνεχεια της προκυρηξης,θα σου πω οτι δεν σημαινει απαραιτητα οτι οποιος κατεχει την τεχνικη για να οργανωνει χτυπηματα χωρις να τον τσιμπανε οι μπατσοι,εχει και ενα ολοκληρωμενο ιδεολογικο υποβαθρο. Ισως η 17Ν μας ειχε συνηθισει σε αυτο,αλλα δεν σημαινει οτι κι ολα τα ενοπλα μορφωματα θα ειναι τοσο διαβασμενα.Εμενα πραγματικα μου κανουν για ψιλογενικους τυπους που μπορει να χαρακτηριζονται απο αποφασιστικοτητα αλλα οντως μοιαζουν να ειναι ατομα πολιτικα επιπολαια κι ασχετα με το κινημα. Γι'αυτο αλλωστε και δεχτηκαν τοση κατακραυγη απο τα περισσοτερα κομματια του κινηματος,αφου δεν ειχαν την πολιτικη ωριμοτητα να διαγνωσουν το αυτονοητο: οτι μονο εμποδιο στο κινημα θα στεκονταν χτυπηματα τοσο στο ΑΣΥΛΟ οσο και στο λεγομενο ΑΒΑΤΟ.

Κατα τα αλλα, αν εχεις δικιο, δεν μπορω να φανταστω ποιος θα ηταν καταλληλοτερος για να συνταξει μια τετοια ψευτοπροκυρηξη αν οχι το think tank της δεξιας και του χαφιεδισμου στην Ελλαδα και πρωην ΚΚΕς (βλεπε παπαχελας).

από @@@@ 18/01/2009 1:33 πμ.


Πολύ περιέργο πάντως να συμμετέχει σε αντάρτικο πόλης και να μην ξέρεις πως το 88 απαλλάχτηκε ο Μελίστας που είχε δολοφονήσει τον Καλτεζά κι όχι οι δολοφόνοι του Κουμή και της Κανελλοπούλου που δεν πιάστηκαν ποτε!Τόσους νεκρούς έχουμε στην μεταπολίτευση και τα μπλέξανε;Έλεος....

είναι πολύ ωραία τακτική να βάζεις ανάκατα συντακτικά λάθη με ιδεολογικές αοριστίες και ύφος έκφρασης που παραπέμπει σε άλλες γλώσσες και να τα αριθμείς κιόλας σαν να αποτελούν μια λίστα από όμοιες μεταξύ τους παρατηρήσεις

πραγματικά είσαι μεγάλος προπαγανδίστής

όσο πολύ βλέπω πόσο ο Ε.Α. έτσουξε κάτι κινήσεις του τάχαμου αντιεξουσιαστικού χώρου, ώστε φτάνουν να θυμίζουν Ριζοσπάστη στα χειρότερα του, με κάτι από αισθητική ΛΑΟΣ πάντα, τόσο αρχίζω να ξεκαθαρίζω στο μυαλό μου ποιος είναι τελικά τι σε αυτόν τον χώρο

από κικι 18/01/2009 1:51 πμ.


πραγματικα πολυ ευστοχα σημεια!

από εγω. 18/01/2009 1:56 πμ.


λοιπον συντροφοι νομιζα οτι ημουν ο μονος που βρηκε την προκυρηξη καπως αστοχη και χωρις νοηματικη συνεχεια και ειρμο... καλη δουλεια η συλλογη των σημειων, μιας και το κειμενο ειναι τοσο δαιδαλωδες που χανεσαι και δεν το παρακολουθεις συνεχομενα, λες και ειναι απο πολλα χερια γραμμενο

από κινηματίας αντιεξουσιαστής του γλυκού νερού 18/01/2009 2:35 πμ.


Τα περισσότερα σημεία είναι εύστοχα,κάποια χωλαίνουν αλλά αξιόλογη η έρευνά σου. Το κείμενο όντως παίρνει πολύ ανάλυση.

από 6/12/2008 18/01/2009 2:50 πμ.


αοπλε εξεγερμενε,εντυπωσιακες οι παρατηρησεις σου!Ειδικα, αυτες που αφορουν τα σημεια που δειχνουν οτι το κειμενο ειναι μεταφραση απο τα αγγλικα......ή για να ειμαστε πιο ακριβεις...........απο τα αμερικανικα!

από πάλε 18/01/2009 3:52 πμ.


Μήπως μπορείς να βρεις και τον υπάλληλο της πρεσβείας που τα έγραψε?αυτό το debt crisis,το mexico , και το short memory κάνουν μπαμ

από ! 18/01/2009 4:01 πμ.


Μπράβο ρε άοπλε...Το χα πει κι εγώ ότι είναι σα να προσπαθεί να μιλήσει ελληνοαμερικανός ελληνικά μ' αυτές τις προκηρύξεις, αλλά εσύ το πήγες right to the point που λένε και στο χωριό τους και μ' έφαγες.
Παρατήρηση: η προκήρυξη είναι δευτερεύουσας σημασίας. οι ενέργειες μιλάνε από μόνες τους.


Η 2η δίκη (που απαλλάχτηκε δηλαδή) ήταν το 90.

από abeyoyo 18/01/2009 4:06 πμ.


kapoies parathrhseis einai sostes.to ripsaspides mou eixe kanei kai emena idiaiterh entyposh apo thn proth stigmh .ase ta ghpedika kai to kkedistiko stoixeio.akou kota!ti baroufes einai aytes telika.emena h aisthish pou mou afhse sto telos htan mia eleinh salata tou kerata.fysika to aggliko den to eixa katalavei alla einai sigoura ligo apo do kai apo kei.po po re paidia gia fantasou ti borei na paizei e?xixi

από . 18/01/2009 4:22 πμ.


Σωστά το λέει ο απο πάνω: μετάφραση όχι γενικώς από τα αγγλικά αλλά από τα αμερικάνικα.

Γενικά εύστοχη ανάλυση, μπράβο!

από @ 18/01/2009 6:25 πμ.


Καταρχας: Πολυ καλες παρατηρησεις, και μορφοποιηση που διευκολυνει την περαιτερω συλλογικη αναλυση.

Παρατηρηση πρωτη: το στοιχειο 7 με τους πραιτωρες και πραιτωριανους μου φαινεται καπως βεβιασμενο. Χαρακτηριστικα πχ η λεξη πραιτωριανοι αναφερεται στο δισκο Τροπαρια για φονιαδες, στιχοι Μανος Ελευθεριου.
"Σε τουτη την πατριδα τι γυρευω με μισθοφορους και πραιτωριανους, την δοξα σου γονατιστος να ζητιανευω και να χτυπω την πορτα σου στους ουρανους..."


Παρατηρηση δευτερη: Στοιχειο 20, Περι σφραγιδας. Εχω την εντυπωση οτι οποιοσδηποτε μπορει να κατασκευασει με ελαχιστο κοπο οτι σφραγιδα θελει.

Παρατηρηση τρίτη: Σημείο 17 (κουμης κανελοπουλου) Η αναφόρα λανθασμενης ημερομηνιας δεν υποδηλωνει απλή αγνοια αλλα προσπαθεια παραπλάνησης.

*Καινουργιο σημειο προς διερευνηση:

 "Η ενέργεια μας να χτυπήσουμε τους ένοπλους δολοφόνους των ΜΑΤ στις 5 Ιανουαρίου ήταν μία απάντηση στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η επιλογή μας να δράσουμε με τον συγκεκριμένο τροπο ήταν κατά κύριο λόγο πολιτική."

Τι θέλει να πει ο συγγραφέας; Κατα κυριο λογο πολιτικη η επιλογη τους να δράσουνε με τον συγκεκριμενο τροπο; Κατα κυριο λογο πολιτικη; Δηλαδη κατά ενα 55% ηταν πολιτική, 25% ηταν για κτηματικες διαφορες και το αλλα 20% των λογων ηταν οι ασθηματικες διαφορες που είχε ο συγγραφεας με τον συγκεκριμενο μπατσο;

Περαν τουτου ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον, που μια οργανωση που ονομαζεται "Επαναστατικος Αγώνας" νιώθει την αναγκη να ξεκαθαρισει οτι η ενεργεια του ήταν πολιτικη. Δηλαδη τι αλλο θα μπορουσε να είναι; Ποιος θα υπεθετε κατι το διαφορετικο δηλαδη; Ποιος ο λόγος να γινει η συγκεκριμένη διεκρινηση; Θεωρητικα ειναι κατι που ειναι αυτονοητο καθημερινο βιωμα για τους συγγραφεις και μαλλον αυταποδεικτη πραγματικοτητα για το συνολο του γιγενους πλυθησμου που παρλαρει το ελληνικο...Ακομα και τα ΜΜΕξημερωσης χρησιμοποιηουν αντιθετικα τον ορο τρομοκρατες - κοινου ποινικου δικαιου. Λογο του πραγματος που λεγεται υποκειμενικη αντιληψη της πραγματικοτητας, σπανια νιωθεις την αναγκη να πεις το προφανες. Εισαι μια επαναστατικη οργανωση; Θες την επανασταση; Γιατι να μπεις στο κοπο να πεις κατι τοσο αυτονοητο και με τοσο λαθος και προχειρο τροπο που εννοει σαφως αλλα;


Να κανουμε αυτο που πρέπει!

  Φίλε άοπλε, και λοιποί μπράβο! Το ότι οι σφαίρες αυτές ήταν του κράτους, το τεκμηριώνετε (παρόλο που για μένα ήταν εξαρχής αυτονόητο) και με την προκήρυξη. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλα σημεία σ'αυτό το επιφανειακό,ρηχό και αλλοπρόσαλα κείμενο, που μόνο για πολιτική ανάλυση δεν κάνει. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η γενική εντύπωση που σου δίνει: αφενός ένα κομμάτι ανάλυσης τύπου "χουλιγκανιού", ένα άλλο κομμάτι πιο "ακαδημαϊκό" και λίγη βέβαια "κινηματική" σάλτσα "αντιεξουσιαστικού" χαρακτήρα, όταν αναφέρεται στην "κομμούνα των αθηνών", ενώ προφανώς όλο το πνεύμα του (και αρκετή ορολογία του) είναι παλαιοκομματικού- λενινιστικού τύπου. Με λίγα λόγια: ένας στοιχειωδώς καταρτισμένος αναγνώστης του ιντιμίντια, που γνωρίζει και πέντε πράγματα για το "χώρο" (αυτά που ξέρουν όλοι), θα μπορούσε μέσω ενός στοιχειωδώς προσεκτικού copy- paste, να φτιάξει αυτό το "κατασκεύασμα", που το είπανε προκήρυξη. Επειδή ακριβώς η προσοχή τους είναι στοιχειώδης, επειδή ακριβώς δεν πρόκειται για κινηματίες που έχουν αυτή την ανάλυση, αλλά για "ειδικούς της τρομοκρατίας", δηλαδή για μπάτσους ακαδημιών, γι'αυτό δεν επέδειξαν και παραπάνω προσοχή από την στοιχειώδη και γι'αυτό δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι άλλο από μια ρηχή σούπα: αυτό καταλαβαίνουν, αυτό φτιάχνουν. Οι σφαίρες είναι του κράτους...

από ερασιτέχνης φιλόλογος 18/01/2009 9:33 πμ.


Επανέρχομαι στο σημείο 16. Η φράση λέει:

 

"η αναθεώρηση του άρθρου 16, αν και ψηφίστηκε παραμένει για την ώρα ανενεργή λόγω του ότι συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις με τις συγκρούσεις σε κάθε φοιτητικό συλλαλητήριο και παραμένει ανενεργό μετά την πρόσφατη εξέγερση για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου».

 

Τι λόγο έχουν να προσθέσουν την τελευταία φράση και να ξαναπούν άλλη μια φορά ότι «παραμένει ανενεργό»; (και μάλιστα με λάθος γένος: αυτό που παραμένει ανενεργό είναι η αναθεώρηση και όχι το άρθρο, άρα θα έπρεπε να πουν «ανενεργή», όπως είπαν σωστά την πρώτη φορά). Είναι σαν οι συντάκτες να θεωρούν ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να «ενεργοποιήσει» την αναθεώρηση αλλά την εμπόδισε η εξέγερση.

 

Στο σημείο 19 χρησιμοποιείται η έκφραση «διακατέχεται από νόμους». Το διακατέχεται είναι λάθος, δεν χρησιμοποιείται σε σχέση με τους «νόμους» (γενικά είναι σπάνιο, λέγεται κυρίως για συναισθήματα: "διακατέχομαι από αγωνία"). Συνήθως λέμε «διέπεται από νόμους».

από το γιατί 18/01/2009 9:48 πμ.


επέλεξαν να επιτεθούν σε απλά μπατσάκια για να δείξουν την ανικανότητα και να τονώσουν την αντιπάθεια (κλπ) παρά σε κανάνα γαλονά που θα έδινε κύρος, θα ενίσχυε το δημόσιο αίσθημα και άλλα τέτοια

1. Για ειρωνεία της Ιστορίας, το τελευταίο κιμπούτς ιδιωτικοποιήθηκε...

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_17/05/2008_270289

2. Νομίζω ότι η ανία του σχολείου και το αδιέξοδο που διαφαίνεται για το μέλλον τους προκαλούν μία ανακλαστική κίνηση στα παιδιά...

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_14/12/2008_296040

3. Η αγορά έχει κοντή μνήμη

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=13.11.2005,id=10921136


5. Στην ΕΣΗΕΑ όμως οι ριψάσπιδες και οι διασπαστές (δεν ξεχνάμε την συμπεριφορά της ΕΣΗΕΑ στο διασωματειακό των ΜΜΕ)...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=840517

6. Σε αυτήν την κατάσταση ήταν η συντριπτική πλειονότητα όταν η χώρα εισήλθε στην «κρίση του χρέους του 1982».

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=349460

7. Περιστολή του Internet στην Κούβα

http://www.goutas.gr/2004/01/internet.html

8. ...η οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν σχετιζόταν υπό οποιονδήποτε τρόπο με τον χώρο των πετρελαιοειδών...

http://www.ecocity.gr/main.php?cat=67&art=1035

9. Ανεβαίνουμε τον Γολγοθά μας μόνοι, φρουρούμενοι από τους Πραιτωριανούς των ΜΑΤ.
Σταυρωνόμαστε στις Φυλακές και τα Δικαστήρια, καθημερινά.
Όμως, ο Αγώνας μας και η Συμπαράστασή σας θα φέρουν
ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙKΗΣ !

http://antigoldgreece.wordpress.com/2002/05/02/stratoniki_megali_evdomada/


10. ικανών να αντιμετωπίσουν την αρρώστια.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8334&pubid=1964777

11. Αδικο ή όχι, δεν θα δυσαρεστούσε πάντως ιδιαίτερα τον Τουέιν...

http://www.enet.gr/online/online_issues?pid=51&dt=30/07/2004

12. Η πρωτεύουσα του Μεξικό θα είναι...

http://forum.pasok.gr/viewtopic.php?f=24&t=1163&start=0&st=0&sk=t&sd=a

13. Αυτοί που υπερασπίζονται ένα άδικο και τυραννικό κράτος είναι οι πραγματικοί εχθροί του λαού, όχι οι αντιεξουσιαστές.

http://counter-empire.blogspot.com/2008/10/blog-post_24.html

14. Και αυτό δεν αφορά μόνο την πλουτοκρατία αλλά και τα μεσαία στρώματα...

http://www.ardin.gr/blog/?p=359

15. Aυτοί οι μικροί και συχνά σύντομοι και βίαιοι αγώνες δίνουν φωνή στον αυξανόμενο λαϊκό θυμό ενάντια στο καθεστώς... (από σάϊτ τροτσκιστών)

http://www.workersdemocracy.net/136/sel5.html


16. προφανώς

17. απαλλάχτηκαν γιατί έπαυσε η δίωξη κατά αγνώστων

18. Πρέπει να καταλάβουν οι απανταχού εξουσιαστές ότι οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα ούτε κόμμα και η τρομοκρατία στο όποιο όνομα της τάξης και της ασφάλειας...

http://www.geocities.com/an_pare/TEXT/nov02.htm


19. Αυτό είναι δική σου γνώμη

20. Η προκύρηξη δόθηκε σε CD-Rom ρε σαχλεπίσαχλε τύπε, που θες και σφραγίδα.


Αντίθετα λοιπόν με τους συντρόφους του "Επαναστατικού Αγώνα" αυτός που δεν έχει καμία σχέση με την καθομιλουμένη Ελληνική του 2009 είναι ο συντάκτης αυτών των αθλιοτήτων. Μια αναζήτηση στο google θα σας πείσει.

nai

από @##@ 18/01/2009 11:06 πμ.


nai poly swstos o apo panw. oloi oi ypoloipoi hli8ioi stamathste na dinete mashmenh trofh stous mpatsous! ligh aytosygkrathsh re Sainhdes!

από Ηayy@m 18/01/2009 11:31 πμ.


Αν δεν υπήρχαν «ζαρντινιέρες», αν δεν υπήρχε η αθώωση του Μελίστα και ο Καλτεζάς, αν δεν υπήρχαν οι «αθώοι» για το φόνο του Κουμή και της Κανελλοπούλου, αν δεν υπήρχαν οι «αθώοι ΜΑΤατζήδες» που παρήλαυναν με τη Χρυσή Αυγή, τότε αυτός ο «μάγκας» δεν θα σήκωνε το πιστόλι.

http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=3028

Το βρήκα! Είναι του... Συνασπισμού :)

ΥΓ: Ρε ΣΟ καλή η κριτική αλλά έχουμε γεμίσει ψυχάκηδες ρουφιάνους. Λίγο προσοχή.

από αντι-μεταφραστης 18/01/2009 11:35 πμ.Εσυ τους "διευκολυνεις"?Χαχα..αθωουλη μου εσυ!

Γατος εισαι ρε!

Αληθεια,ποιο ειναι το μυστικο της "επιτυχιας" σου?

Αξιος παντως!...αξιος!

Συντακτικά λάθη μπορεί να υπάρχουν για χίλιους δυο λόγους. Για μένα το πρόβλημα είναι ότι μου δίνεται μια αίσθηση ότι πρώτα αποαφασόστηκε το χτύπημα και μετά βρέθηκαν οι λόγοι.

Κάπως σαν τη λογική που είχαν κάποιοι για τις καταλήψεις που κάναμε στα σχολεία. "Ας κάνουμε κατάληψη και θα βρούμε και τους λόγους".

Η ανάλυση δεν πείθει γιατί έπρεπε να γίνει τώρα και γιατί επιλέχθηκε αυτός ο στόχος.

Ειδικά τα καουμποϊλίκια είναι αστεία γιατί το κίνημα έκανε πολύ πιο προχωρημένα από αυτά και δεν ξεφτηλίστηκε πυροβολώντας έναν άσχετο μπάτσο.

από ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΣ 18/01/2009 12:02 μμ.


Πολύ καλή η επισήμανση των 20 σημείων!
Κάποιοι που επικαλούνται το ΚΚΕ ως απόδειξη ότι η δράση της 5 γενάρη δεν ήταν στημένη,
ξεχνούν ότι κι ένα σταμτημένο ρολόι κάποιες φορές λέει την αλήθεια!
Δηλαδή όταν αποκαλεις προβοκάτσια τις εκατοντάδες ενέργειες της εξέγερσης,τότε μπορείς να αποκαλέσεις προβοκατσια και ενέργειες που είναι όντως προβοκάτσια!
Τελικά είτε αυτοί ήταν βαλτοί είτε όχι,
η ενέργεια τους είχε καταστροφικά αποτελέματα για την δυναμική της εξέγερσης και ωφέλησε ανέλπιστα τους εχθρούςτης!
(οι οποιοι και πριν εύχονταν για το θάνατο ενός αστυνομικού για να ισοφαρίσουν στο βρώμικο μυαλό τους τα θύματα!)
Νομίζω πως η τελευταία επισήμανση έχει τη μεγαλύτερη βάση!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΟΕΩ?
Επίσης δείτε κι αυτή τη συζήτηση για να δείτε ότι οι περισσότεροι στο ιντιμίντια δεν μασάμε κουτόχορτο!
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=969639

από μοσχαροκεφαλή 18/01/2009 12:08 μμ.


σε CDROM; Δεν ξέρω τι φουμάρεις "εξεγερμένε" αλλά θέλω και γω λίγο


από προηγούμενη φορά: "Στην προκήρυξη, που έστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» σε cd-rom, είχε και χαρτί ξεχωριστό με τυπωμένο το λογότυπο-σφραγίδα της οργάνωσης, με το αρκτικόλεξο ενσωματωμένο σε ένα κόκκινο αστέρι."
Τώρα; τέλειωσε το μελάνι;

Όχι πως έχει σημασία δηλαδή αυτό.

1. Για ειρωνεία της Ιστορίας, το τελευταίο κιμπούτς ιδιωτικοποιήθηκε...

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_17/05/2008_270289

2. Νομίζω ότι η ανία του σχολείου και το αδιέξοδο που διαφαίνεται για το μέλλον τους προκαλούν μία ανακλαστική κίνηση στα παιδιά...

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_14/12/2008_296040

3. Η αγορά έχει κοντή μνήμη

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=13.11.2005,id=10921136


5. Στην ΕΣΗΕΑ όμως οι ριψάσπιδες και οι διασπαστές (δεν ξεχνάμε την συμπεριφορά της ΕΣΗΕΑ στο διασωματειακό των ΜΜΕ)...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=840517

6. Σε αυτήν την κατάσταση ήταν η συντριπτική πλειονότητα όταν η χώρα εισήλθε στην «κρίση του χρέους του 1982».

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=349460

7. Περιστολή του Internet στην Κούβα

http://www.goutas.gr/2004/01/internet.html

8. ...η οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν σχετιζόταν υπό οποιονδήποτε τρόπο με τον χώρο των πετρελαιοειδών...

http://www.ecocity.gr/main.php?cat=67&art=1035

9. Ανεβαίνουμε τον Γολγοθά μας μόνοι, φρουρούμενοι από τους Πραιτωριανούς των ΜΑΤ.
Σταυρωνόμαστε στις Φυλακές και τα Δικαστήρια, καθημερινά.

Όμως, ο Αγώνας μας και η Συμπαράστασή σας θα φέρουν
ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙKΗΣ !

http://antigoldgreece.wordpress.com/2002/05/02/stratoniki_megali_evdomada/


10. ικανών να αντιμετωπίσουν την αρρώστια.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8334&pubid=1964777

11. Αδικο ή όχι, δεν θα δυσαρεστούσε πάντως ιδιαίτερα τον Τουέιν...

http://www.enet.gr/online/online_issues?pid=51&dt=30/07/2004

12. Η πρωτεύουσα του Μεξικό θα είναι...

http://forum.pasok.gr/viewtopic.php?f=24&t=1163&start=0&st=0&sk=t&sd=a

13. Αυτοί που υπερασπίζονται ένα άδικο και τυραννικό κράτος είναι οι πραγματικοί εχθροί του λαού, όχι οι αντιεξουσιαστές.

http://counter-empire.blogspot.com/2008/10/blog-post_24.html

14. Και αυτό δεν αφορά μόνο την πλουτοκρατία αλλά και τα μεσαία στρώματα...

http://www.ardin.gr/blog/?p=359

15. Aυτοί οι μικροί και συχνά σύντομοι και βίαιοι αγώνες δίνουν φωνή στον αυξανόμενο λαϊκό θυμό ενάντια στο καθεστώς... (από σάϊτ τροτσκιστών)

http://www.workersdemocracy.net/136/sel5.html


16. προφανώς

17. απαλλάχτηκαν γιατί έπαυσε η δίωξη

18. Πρέπει να καταλάβουν οι απανταχού εξουσιαστές ότι οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα ούτε κόμμα και η τρομοκρατία στο όποιο όνομα της τάξης και της ασφάλειας...

http://www.geocities.com/an_pare/TEXT/nov02.htm


19. Αυτό είναι δική σου γνώμη

20. Η προκύρηξη δόθηκε σε CD-Rom.

Αντίθετα λοιπόν με τους συντρόφους του "Επαναστατικού Αγώνα" αυτός που δεν έχει καμία σχέση με την καθομιλουμένη Ελληνική του 2009 είναι ο συντάκτης αυτών των αθλιοτήτων. Μια αναζήτηση στο google θα σας πείσει.

ΥΓ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Η ΣΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΟΤΕ ΣΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ

από ΝΙΚΗ 18/01/2009 1:15 μμ.


MΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .

από Μισο 18/01/2009 1:20 μμ.


Θα σου πω την πιο χτυπητή γιατι βαριεμαι να τα αναλύσω όλα.Το dept crisis δεν ειναι η χρηματοπιστωτική κρίση αλλά η κρίση χρέους, όπως αναφέρεται σε όλη την οικονομικλη ελληνικλη βιβλιογραφία.Αφορά όχι τις επαναλαμβανόμενες χρηματατοπιστωτικές κρίσεις αλλά τη κρίση χρέους των χωρών του τρίτου κόσμου τη δεκαετία του '70.Κάποια πράγματα δεν ειναι τοσο απλά οσα νομίζεις και για να τα προσεγγίζεις χρειάζεσαι γνώση των όρων. 

Αφορούν συνεντεύξεις με αμερικανούς κι εγγλέζους!!!
Φοβερό!

από γιος του τζον γουεην 18/01/2009 1:38 μμ.


...αλλα δεν μας λενε και τιποτα καινουργιο.
ο συντακτης του κειμενου σε πολλα σημεια γραφει ελληνικα και σκεφτεται αμερικανικα.
αρα, η η προκηρυξη (και η ενεργεια) υπαγορευτηκε, η οι τυποι βλεπανε πολλα γουεστερν. η και τα δυο. αυτο πιστευα και πριν την προκηρυξη.

"η αναθεώρηση του άρθρου 16, αν και ψηφίστηκε παραμένει για την ώρα ανενεργή λόγω του ότι συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις με τις συγκρούσεις σε κάθε φοιτητικό συλλαλητήριο και παραμένει ανενεργό μετά την πρόσφατη εξέγερση για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου».

 Το "ανενεργη" αναφερεται προφανεστατα στην αναθεωρηση.Το "ανενεργο" αναφερεται κατα πασα πιθανοτητα στο αρθρο.

Το φοιτητικο κινημα το 2006-7 ειχε απαιτησει:

α.να μην αναθεωρηθει το αρθρο 16(. H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Tα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Kράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό .)  και

β.να μην ψηφιστει ο νομος πλαισιο. Με το αρθρο 16 ξεμπερδεψαμε λογω του οτι τελικα το πασοκ εκανε πισω λογω του πολιτικου κοστους που θα ειχε την επομενη μερα αφου το φ.κ. ειχε γιγαντωθει.

Αλλα ο νομος πλαισιο ξεδιαντροπα ψηφιστηκε ,οπως ολοι θα θυμομαστε,στις 8 Μαρτη ,την ωρα που 40-50 χιλιαδες φοιτητες πολιορκουσαν την Βουλη. Τοτε ειχε ειπωθει απο τους περισσοτερους οτι παρολο που ψηφιστηκε δεν προκειται να επιτρεψουμε να εφαρμοστει ο νομος πλαισιο στις σχολες(π.χ. θα θυμαστε που οι εαακιτες καιγαν τις καλπες στις πρυτανικες εκλογες,επειδη ηταν προσπαθεια εφαρμογης του νομου πλαισιο κλπ).

Ειναι φανερο οτι λεγοντας "ανενεργο" εννοουν αυτο ακριβως: ανεφαρμοστο ,πραγμα που δεν κολλαει στο αρθρο αλλα στον νομο πλαισιο.Χοντρη πατατατα δηλαδη...

Διοτι το να λες οτι "το αρθρο 16[...]παραμενει ανενεργο" ειναι σαν να λες οτι η ανωτατη εκπαιδευση δεν θα παρεχεται απο δημοσια ιδρυματα υπο την εποπτεια του κρατους.

Με λιγα λογια το αρθρο 16 ειναι αυτο που προστατευει τον δημοσιο χαρακτηρα της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης και σε καμια περιπτωση δεν θελαμε να ειναι...."ανενεργο"....από 6/12/2009 18/01/2009 2:10 μμ.


"η αναθεωρηση του αρθρου 16,αν και ψηφιστηκε παραμενει ανενεργη λογω του οτι συναντησε σφοδρες αντιδρασεις με τις συγκρουσεις σε καθε φοιτητικο συλλαλητηριο και παραμενει ανενεργο με την προσφατη εξεγερση για τη δολοφονια του Γρηγοροπουλου."
παραμενει ανενεργο: παραμενει=ρημα
τι παραμενει=ανενεργο(κατηγορουμενο)
ποιο παραμενει ανενεργο?=αυτο
Δηλαδη,ποιο παραμενει ανενεργο,το αρθρο 16?Αυτο,ευτυχως,παραμενει ενεργο,αφου προβλεπει τη μη δυνατοτητα ιδρυσης ιδιωτικων πανεπιστημιων.
Προφανως,στο αρχικο κειμενο υπηρχε το it(and it remains in abeyance) και μεταφραστηκε ως ουδετερο

από @ 18/01/2009 2:40 μμ.


μπράβο στο ποιητή σκουληκιών, αν και ήθελε να αντιλέξει, όσα έχει σημειώσει από τις φυλλάδες κατατείνουν ότι η προκήρυξη είναι αχταρμάς με πολλές επιρροές από καθημερινή (παπαχελάς), και δίνει την εντύπωση ότι αυτή η προκήρυξη που ακολούθησε τους διάφορους πυροβολισμούς..., θέλει  να εμπεδώσει στη κοινή γνώμη την άποψη της κυβέρνησης και των παπαγαλακιών της, όπως ο παπαχελάς και η καθημερινή για την ανάγκη καταστολής του α/α χώρου, το καθάρισμα των εξαρχείων και τη γενικότερη καταστολή.

 

από ? 18/01/2009 3:54 μμ.


τι εννοεις το βρηκες?

από r@t 18/01/2009 4:02 μμ.


Πολύ βρώμικο το κείμενο. Πρόχειρο,εμετικό,αντιφατικό,ΥΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ. δεν τσιμπάμε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

από που δεν τσιμπας 18/01/2009 4:15 μμ.


ωραιους "συντροφους" και "εκδικητες" του ολου κινηματος και της κοινωνιας βρηκες... να τους χαιρεσαι τους "Επαναστατικους Αγωνιστες" σου.

..

από r@t 18/01/2009 4:27 μμ.


για τον αποπάνω: Αναφερόμουν στην προκήρυξη του ΕΑ.

από aporon 18/01/2009 4:57 μμ.


eixe ktipisei o epanastatikos agonas simera ti diaforetiko tha eixe ginei?

mipos tha sinexizotan i eksegersi toy dekemvri?

to na einai kapoios epanastatis simainei pos prepei na kserei p.x mono rossika?

de mporei na kserei agglika? kai malista aptaista...

 

από r@t 18/01/2009 5:25 μμ.


Η εμμονή κάποιων να μην βγάζουν συμπεράσματα ύστερα από έρευνα,ειδικά σε τέτοια ζητήματα & και να χειροκροτούν σαν πίθηκοι ό,τι τους σερβίρεται σε "επαναστατικό" περιτύλιγμα,δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιους άλλους από την κριτική σκέψη. Και τώρα μπορείτε να συνεχίσετε με εξυπνακίστικα σχόλια και απόψεις-πυροτεχνήματα.

από tha itan 18/01/2009 5:25 μμ.


an tis protes meres poy olos o kosmos itan sto dromo ekanan epithesi poy edine stoys mpatsoys thn eyxereia na kanoyn gennikeymeni epithesi. meta h eksegersi kopase kai synexistikan oi anamenomenes kinitopoioiseis. o E.A den stamatiste kamia eksegersi giati ayti san diaxisi se eyrytera stromata eixe kapsei ta kaysima toy arxikoy megaleiodoys ksespasmatos. o E.A irthe me ti seira toy na epitethei sthn eliniki astinomia. kai kala ekane. tora ayta peri epitheseos sto kinima einai mia karamelitsa poy efiyran kapoioi poy gia dikoys toys logoys thelane na enantiothoyne. anagnorizo kai eyxomai na einai mono politikoi aytoi oi logoi. o taksikos polemos apaitei sovaroteres staseis.  kai eksipnotera slogan.

από oij 18/01/2009 5:31 μμ.


einai epixeirimata ayta oti einai praktoriko to keimeno? me thn idia methodologia mporei kaneis na piasei opoidipote keimeno toy epanastatikoy xoroy kai na brei ametrita psegadia. kai i oli ayti diadikasia na kathete kapoios na brei protaseis gia na apodeiksei ta dika toy einai ligo paratravigmeno.

koita ta enopla de kinitopoioyn kosmo. ayto sthn ellada ine dedomeno. omos exoyn alla kala. kai praktores na einai, an ta kinimata sinexizoyn th doyleia toys, kanena provlima, APOLYTOS. mipos orismenoi me to na ksespathonoyn me ton E.A xanoyn politimo xrono apo tin kinimatiki doyleia? as ton afisoyme stin isixia toy.

kai na to po kai sarakastika ntropi toys poy pirovolisan mpatso kapoia metra apo ekei poy skotosane ton alexi oi mpatsoi....

από mprosta 18/01/2009 5:33 μμ.


stin artiosklirotiki emmoni isos einai protimoteros kai katharoteros...

προς αποπάνω: είναι προτιμότερος ο πιθηκισμός από την εμμονή? Θα'λεγα ότι ούτο το ένα ούτε το άλλο βοηθάει. Δεν θεωρώ ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια γύρω από τον ΕΑ (όπως και οι περισσότεροι σύντροφοι που έχουν την ίδια άποψη για τον ΕΑ),αυτό όμως δεν έχει καμμία σχέση με την επισήμανση σημείων στο κείμενο που βγάζουν μάτι & την εξαγωγή συμπερασμάτων. Από την άλλη μεριά,η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που χειροκροτάνε τον ΕΑ δεν έχουν αντεπιχειρήματα παρά μόνον πιθηκο-τσιτάτα για την περίσταση. Καλοδεχούμενη κάθε -αντίθετη- άποψη στο συγκεκριμένο thread. Αρκεί να μην φέρνει συνειρμικά στο κεφάλι συνθήματα όπως "ΠΑΟΚ μαστούρα sepultura" και να συνοδεύεται απο αντεπιχειρήματα που βοηθούν τον διάλογο.

από ενας 18/01/2009 6:21 μμ.


Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την επίθεση στον μπατσο. Αλλα αν το δούμε συνολικα, δεν στεκει ρε γαμωτο. Δεν το βλέπετε? Και ολοι εσείς που προσπαθείτε να υπερασπιστείτε την συγκεκριμένη προκύρηξη, τοσο πολύ σας αρεσε? Τοσο καλά τα λεει? Δεν σας βρωμάει κάτι? ισως να είναι λαθος, αυτη η σύγκριση, αλλα κοιτάξτε προκυρήξεις αναληψης ευθυνών απο αλλες επαναστατικες ομαδες. Ακομα και οι "μικρες" επαναστατικες ομαδες του τυπου " Συνωμοσια των πυρίνων της φωτιάς" έχουν πιο δομημένο λόγο, και καλύτερη ιδεολογική τοποθέτηση.
Αυτο που είπε κ ενας συντροφος απο πανω, μην τσιμπάμε με οτι μας πλασάρετε σε επαναστατικο περιτυλιγμα.

Συντροφικα

από ο 18/01/2009 6:27 μμ.


ρ@τ, οι χαρακτηρισμοί εξάλλου ξεκινούν από εσάς. Επειδή ένας άνθρωπος κάθισε και δούλεψε το μυαλό του και έβγαλε συμπεράσματα που στηρίζουν αυτά που η πλειοψηφία μέσα στο κίνημα πιστεύει, ότι δηλαδή έχουμε να κάνουμε με προβοκάτσια και ανθρώπους ελεγχόμενους από το κράτος, είναι σωστό να επιτίθεστε και να προσβάλετε μ αυτό τον τρόπο?
μπράβο συντρόφοι πολύ όμορφη κίνηση εκ μέρους σας

ένας ψυχάκιας
 


όσο και η σχέση αφεντικού-αναρχικού.
μπας και θα δούμε νέο σήριαλ η ακριβέστερα πρέπει να το υποστούμε υποχρεωτικά απο τώρα ??

από κοντομνήμων 18/01/2009 8:14 μμ.


"Πριν προχωρήσουμε και επειδή οι άνθρωποι έχουν πολύ κοντή μνήμη, θέλουμε να αναφερθούμε (για να ξαναθυμίσουμε) κάτι που αφορά στον τελευταίο -μοιραία- στόχο μας, μέχρι σήμερα. Τον ταξίαρχο Στ. Σόντερς και την προσπάθεια των ΜΜΕ να τον παρουσιάσουν σαν ένα άτομο «ανθρώπινο, ευγενικό, με πηγαίο χιούμορ» κ.τ.λ."

...από την (κατά κοινή ομολογία πλαστή) προκύρηξη που είχε κυκλοφορήσει με την υπογραφή της 17Ν λίγο καιρό μετά την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Ξηρού.

http://www.enet.gr/online/online_obj?pid=30&tp=T&id=76092224

Εκείνο τον καιρό, θυμάμαι, είχε σχολιαστεί έντονα το γεγονός ότι η προκύρηξη εκείνη έβριθε τέτοιου είδους "μεταφράσεων".

Πάρτε και ένα σχετικό κείμενο του Σαραντάκου: http://www.sarantakos.com/language/prwtonoma.html

Αυτό, βέβαια, μπορεί να μη σημαίνει και απολύτως τίποτε σε μια χώρα που ο προαλειφόμενος ως πρωθυπουργός της μιλάει μεταφράζοντας κατευθείαν απ' τ' αμερικάνικα.

από (Α) 18/01/2009 8:38 μμ.


"Η ενέργεια μας να χτυπήσουμε τους ένοπλους δολοφόνους των ΜΑΤ στις 5 Ιανουαρίου ήταν μία απάντηση στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η επιλογή μας να δράσουμε με τον συγκεκριμένο τροπο ήταν κατά κύριο λόγο πολιτική."

Απαντάει μάλλον σε αυτό το κομμάτι της ανακοίνωσης της ΑΚ:

"Οι ριπές ρίχτηκαν ενάντια στο πολύμορφο κίνημα του Δεκέμβρη, ενάντια στην εξέγερση του Δεκέμβρη, ενάντια ακόμη και στη λαϊκή βία της εξέγερσης για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται αυτοί που τις έριξαν. Κάθε ένοπλη ενέργεια δεν είναι κατ΄ ανάγκην πολιτική. Και αυτές οι δύο που έγιναν στην Πολυτεχνειούπολη και στα Εξάρχεια, από το συμβολισμό τους και μόνο, δεν ήταν σίγουρα πολιτικές."


από ότι 18/01/2009 9:31 μμ.


πράγματι η ανάλυσή σου είναι σημαντική. Είναι όμως αντίστοιχη με τις υποθέσεις που κάνει και η αντιτρομοκρατική όταν φτάνουν στα χέρια της κείμενα. Προσπαθεί δηλαδή να βγάλει συμπέρασμα για την ταυτότητα των συντακτών, από τις γραμματικές και συντακτικές ιδιαιτερότητες του κειμένου. Αυτό δεν είναι κατ'ανάγκην κάτι κακόβουλο και είναι χρήσιμο να γίνεται, αν ο σκοπός του εγχειρήματος είναι να αποδειχτεί αν πράγματι η προκύρηξη ανήκει σε σκεπτικό συντρόφων ή όχι. Επίσης δε θέλω να υποβαθμίσω καθόλου την ανάλυση και το χρόνο που διέθεσες σε αυτήν την προσπάθεια. Όμως για να κάνεις σύγκριση, θα έπρεπε ίσως να δεις αν παρόμοια σύνταξη και ορολογία χρησιμοποιείται και σε προηγούμενη προκύρηξη, που από ότι καταλαβαίνω θεωρείς γνήσια (λόγω πιθανής συμφωνίας μας με τους στόχους, το χρόνο και τον τόπο της δράσης ή λόγω συμφωνίας με το κείμενο εκείνο ή λόγω σφαγίδας-προσωπικά δε μου λέει τίποτα αυτό, αλλά τέλος πάντων) Δεν έχω το χρόνο τώρα να κάνω μια τέτοια αντι-ανάλυση, αλλά θα προσπαθήσω άλλη στιγμή...

από Jovi 18/01/2009 9:45 μμ.


Όλες οι αμερικάνικες υπηρεσίες διαθέτουν γλωσσολόγους και φιλόλογους σαν μόνιμους υπαλλήλους και όχι απλά σε συμβουλευτικό επίπεδο. Τέτοια στελέχη υπάρχουν από την ίδρυση των υπηρεσιών και φυσικά στις μέρες μας είναι λογικό να υποθέτουμε ότι οι αντίστοιχοι υπάλληλοι του σήμερα έχουν γνώσεις τουλάχιστον πανεπιστημιακού επιπέδου. Δεν υπάρχει γλώσσα που να μην καλύπτεται πλήρως. Στην περίπτωση της δικής μας γλώσσας, υπάρχουν λογικά και Έλληνες υπάλληλοι που τη μιλάνε σα μητρική,  Ελληνοαμερικάνοι που τη μιλάνε σχεδόν σα μητρική με τις ιδιαιτερότητες του μετανάστη και Αμερικανοί που τη μιλάνε σαν δεύτερη γλώσσα. Γι αυτό το λόγο, αν δεχτούμε για χάρη της συζήτησης ότι αυτή η προκήρυξη είναι έργο κάποιας υπηρεσίας, δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι αυτή η υπηρεσία προέρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Είναι εντελώς παράλογο να ψάχνει κάποιος συντακτικά ή γραμματικά λάθη.

Ξαναλέω, προς αποφυγή παρεξήγησης, ότι αυτή η παράμετρος έχει νόημα μόνο για την υπόθεση ότι αυτή η προκήρυξη δεν είναι γνήσια.

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες έχουν δώσει μεγάλο βάρος τα τελευταία χρόνια στην ανάλυση του κινήματος στην Ιταλία επί Ερυθρών Ταξιαρχιών, γιατί υποθέτουν ότι απο εκεί μπορούν να αντλήσουν υλικό για την κατασκευή μοντέλων που θα προσομοιώνουν το σήμερα. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει παρατηρώντας τις επιλογές που κάνουν, κυρίως ως προς το επικοινωνιακό κομμάτι.

Καλό είναι λοιπόν να ανατρέχουμε στα ιστορικά ντοκουμέντα, να βλέπουμε τι συνέβαινε τότε, τι σκηνικά τρόμου έστησε το κράτος και το παρακράτος. Όχι για να αναλύσουμε και να κατασκευάσουμε και μεις μοντέλα ανάλυσης, εμείς ζούμε το τώρα και καλά κάνουμε, αλλά για να καταλάβουμε πόσο μακριά από την κινηματική πραγματικότητα βρίσκονται οι ανθρωποφύλακες και πόσο μακριά βρίσκονται από την ίδια την κοινωνία σε επίπεδο αναγκών.

Κάποιοι σύντροφοι φοβούνται τις προβοκάτσιες και αυτός τους ο φόβος τους οδηγεί σε υπερανάλυση κάθε γεγονότος, ακόμα και του πιο ασήμαντου. Όλοι φοβόμαστε, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας, ώστε να μην μετατρέπεται ο φόβος σε εργαλείο ή μοχλός πίεσης στην καθημερινότητά μας.

Γιατί και το να μπαίνουμε στο τριπάκι που μπαίνουν οι ΚουΚουΕδες, που βλέπουν παντού φαντάσματα, είναι μια μορφή εξουσίας από μέσα προς τα έξω.

από Deadeye 18/01/2009 9:49 μμ.


Η ΣΟ έσβησε το πρώτο μου σχόλιο το οποίο βρήκε μάλλον ανάρμοστο. Σεβαστό.
Απλώς εξέφραζα την ελπίδα να μην σπατάλησε ο συγγραφέας της ανάλυσης αυτής πολύ χρόνο συντάσσοντάς την. Αυτό γιατί την βρίσκω πολύ πρακτορολογική και προσπαθεί με τα χίλια ζόρια να αποδείξει, τραβώντας απ'τα μαλλιά, ότι τι;
Ότι το πρωτότυπο μαγειρεύτηκε από κάποιον Αμερικάνο ή Άγγλο, εντεταλμένο προφανώς από την αντίστοιχη κυβέρνηση, και ότι οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο ΕΑ δεν υπάρχει αλλά είναι εφεύρεση ξένων υπηρεσιών.
Σας μύρισε ΚΚΕ;

Δεν μπορεί να αποκλείσει φυσικά κανείς την πιθανότητα αυτή αφού τα χτυπήματα του ΕΑ, αληθινού ή μη, έδρασαν κατασταλτικά για την εξέγερση. Αλλά σίγουρα τέτοιες αναλύσεις με επιστημονική εγκυρότητα όμοια του Χαρδαβέλλα που βάζουν μια πολυσέλιδη προκήρυξη κάτω απ'το μικροσκόπιο, λέξη προς λέξη, οδηγούν σε επισφαλή συμπεράσματα. Ακόμα κι αν ο συγγραφέας "άοπλος εξεγερμένος" έχει δίκιο και στα 20 σημεία, ίσως είναι απλώς ένα στοιχείο πως ο συντάκτης της προκήρυξης έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και σκέφτεται στα αγγλικά. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ίσως έδωσε ένα χέρι βοηθείας στην αντιτρομοκρατική;

Να μιλήσουμε για τα 20 στοιχεία λίγο;
Έχουμε απομονώσει μια σειρά εκφράσεων οι οποίες είναι κοινές στην αγγλική αλλά στην ελληνική ακούγονται κάπως ξένες. Αν στο google βάλετε αυτές τις εκφράσεις μέσα σε εισαγωγικά και κάνετε αναζήτηση, μπορείτε να δείτε που αλλού έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο.
Π.χ. το πρώτο σημείο, η φράση "για ειρωνεία της ιστορίας".
Στο google γράψτε "για ειρωνεία της ιστορίας" ΜΕ τα εισαγωγικά και θα δείτε έναν αριθμό αποτελεσμάτων. Ένα από αυτά είναι ένα άρθρο του Κυτόπουλου στον Ριζοσπάστη, του '99. Η έκφραση είναι όντως αδόκιμη στα ελληνικά αλλά αυτό δεν λέει απαραίτητα πολλά. Ο συντάκτης του ΕΑ ίσως θυμήθηκε κάποια έκφραση στα αγγλικά και έκανε το λάθος να την μεταφράσει πολύ πιστά. Είναι πολλά τα "μπορεί". Πολλοί ελπίζουμε αυτές οι επιθέσεις να ήταν όντως "σικέ", αλλά ας μην βιαζόμαστε απ'τον ενθουσιασμό μας να φωνάξουμε εύρηκα.

Το δεύτερο σημείο προβληματίζει. Ίσως είναι τυπογραφικό, να ξέφυγε το "τ". Ίσως και όχι. Νομίζω το λογικότερο είναι το τυπογραφικό και όχι ότι γράφτηκε από αμερικάνο πράκτορα.

Τρίτο σημείο, κοντή μνήμη. Χρησιμοποιείται και στα ελληνικά και μάλιστα κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, ακόμα και από πολιτικούς. Googlήστε το.

Τέταρτο, οι ΕΑήτες σκέφτονται με όρους εμφύλιου πολέμου, όπως φαίνεται γενικότερα απ'το ύφος της προκήρυξης. Δεν με ξένισε η έκφραση.

Πέμπτο, η ΕΑ δεν είναι αναρχική. Δεν αφήνει καν τέτοιες υπόννοιες και ο α/α χώρος μπορεί να χρησιμοποιεί και την λέξη "ρίψασπις" αν το θελήσει. Δεν υπάρχουν στρατευμένες λέξεις, για όνομα!

Έκτο, απαντήθηκε ήδη. Η κρίση χρέους δεν έχει σχέση με την χρηματοπιστωτική κρίση και είναι υπαρκτή έκφραση.

Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω άλλο, το βρίσκω ανούσιο και συνωμοσιολογικό. Ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια και για τα υπόλοιπα σημεία. Διάβασα πολύ καλές κριτικές στην χλιαρή προκήρυξη του ΕΑ και έκανα μια μικρή αποτίμηση και εγώ. Αυτό που διαβάζω εδώ νομίζω ρίχνει το επίπεδο. Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε τέτοιες πρακτικές για να καταλήξουμε στο γεγονός ότι οι δύο επιθέσεις ήταν προβοκατόρικες, συνειδητά ή μη. Έτσι καταφέρνεις μόνο να χάσεις το δίκιο σου.
Συντροφικά πάντα.

από αναρχικός με μνήμη ελέφαντα 19/01/2009 12:42 πμ.Καθώς διάβαζα την προκήρυξη του Ε.Α. το πρώτο πράμα που με θορύβησε ήταν η έκφραση "κοντή" μνήμη. Και όχι γιατί είναι μία έκφραση δανεισμένη από τα αγγλικά, αφού τα τελευταία χρόνια συναντάται αραιά και πού (συνήθως σε κακές μεταφράσεις) και στα ελληνικά. Αλλά γιατί δεν την διάβαζα γιά πρώτη φορά σε "προκήρυξη" ένοπλης οργάνωσης.. !

Θυμάστε μήπως μία "προκήρυξη" της 17Ν που εστάλει στην Ελευθεροτυπία το καλοκαίρι των συλλήψεων, του 2002 ? Μιά προκύρηξη απολιτίκ και καταφανέστατα περίεργη. Στην πορεία, αφού ο Ξηρός την χαρακτήρισε πλαστή, ακούστηκαν διάφορες απόψεις για την προελευσή της. Ποτέ δεν αποδόθηκε τελικά στην 17Ν, αλλά δε θυμάμαι τελικά εάν υπήρξε κάποια καταληκτική άποψη για το θέμα από τα μέλη της οργάνωσης.

Ε, λοιπόν εκείνη η "προκήρυξη" περιείχε την πρωτότυπη για μένα τότε έκφραση "κοντή μνήμη".

Εδώ είναι το link στη σελίδα της Ελευθεροτυπίας που δημοσίευσε εκείνο το κείμενο:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=01.08.2002,id=37113568

Δεν υποστηρίζω τίποτα παραπάνω, ούτε κάνω υποθέσεις. Παραθέτω το στοιχείο γιατί είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Η ανάλυση της προκήρυξης του Ε.Α. πέραν όλων των σημειολογικών παρατηρήσεων πρέπει να γίνει και σε επίπεδο πολιτικής επιχειρηματολογίας. Εκεί είναι η ουσία..

Συντροφικά.

Δηλαδή,επειδή αυτός που άνοιξε αυτό το thread έκρινε σωστό να επισημάνει κάποια χαρακτηριστικά σημεία της προκήρυξης και να προβεί σε κάποια συμπεράσματα (κατά την γνώμη μου κάποια τελείως άστοχα αλλά κάποια άλλα με βαρύτητα),πέφτει το επίπεδο της συζήτησης για το όλο θέμα? Ίσα-ίσα ενισχύεται το πνεύμα της συζήτησης.Εξαρτάται βέβαια από ποιά μεριά το βλέπεις.Αν θεωρείς οτί ο ΕΑ αποτελείται από συντρόφους με τακτικές ένοπλης δράσης/χτυπήματα τα οποία έχουν θετικό αντίκτυπο για τους κοινωνικές αγώνες,τότε είναι απόλυτα λογικό να θεωρείς ότι το thread δεν προσφέρει κάτι.Και ότι ενισχύει την παραφιλολογία.Και ότι γινόμαστε όλοι στο forum του indy,επίδοξοι χαρδαβέλλες και τριανταφυλλόπουλοι (φτου κακά) Κάποιοι πρέπει να πάσχουν από το σύνδρομο "κοντής μνήμης" (κατά την προσφιλή έκφραση των συντακτών της προκήρυξης). Κάποιοι δεν θυμούνται τις προκηρύξεις της 17Ν. Κάποιοι ξεχνούν την πολιτική αιτιολόγηση των ενεργειών που έκανε η 17Ν.Την τοποθέτησή τους.Πολιτικά.Με ένα γενικότερο πρόταγμα και άνοιγμα στην κοινωνία.Ποτέ ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες. Οι ένοπλες ομάδες κύριοι κρίνονται από τις επιπτώσεις των ενεργειών τους.Από την ιδιαίτερη βαρύτητα των στόχων τους.Από το ιδεολογικοπολιτικό τους πρόταγμα.Όχι από νταηλίκια & αγοραίο "πολιτικό" λόγο.Όχι από τυφλές,σπασμωδικές κινήσεις με στόχους διφορούμενης βαρύτητας. 1+1=2 Από κει και πέρα,είναι καλό να αποφεύγονται τα συνωμοσιολογικά σενάρια από την στιγμή που ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν μπορεί να γνωρίζει την αλήθεια.Το ίδιο το κείμενο βρωμάει,οι ίδιες οι ενέργειές τους ζέχνουν,δεν χρειάζεται όμως να πέφτουμε στην λούμπα των science fiction ιστοριών. Ο χρόνος θα δείξει ακόμα περισσότερο. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ-.

Είναι ότι στις παλαιότερες προκηρύξεις ο λόγος του Ε.Α. ήταν ένας λόγος φιλομαρξιστικός και αριστερίζων, θύμιζε αρκετά τις τελευταίες προκηρύξεις του ΕΛΑ και με στοιχεία λογικής και της 17Ν (αντιμπεριαλισμός κτλ.).

Τώρα όμως κάνουν τεράστια τούμπα λέγοντας πως δεν πιστεύουν σε κανέναν ντιτερμινισμό της ιστορίας, απεταξάμην τον μαρξισμό(!) ή με άλλα λόγια είμαστε αναρχικοί και μάλιστα για να μην κουράζεστε και ψάχνετε σας λέμε και ποια τάση του αναρχικού χώρου είμαστε (βρίζοντας την Α.Κ.) για να έρθετε να μας μαζέψετε αύριο. Το μόνο που δεν έγραψαν ήταν "από τα δύο κύρια σενάρια που διαρρέει η αντιτρομοκρατική για εμάς ισχύει το δεύτερο!".

Αυτή η προκήρυξη είναι μοναδική στην ιστορία της ένοπλης βίας στην Ελλάδα:

1. Έστω ότι οι διαρροές της αντιτρομοκρατικής ισχύουν: τους πλεύρισαν και σταμάτησαν τη δράση τους. Θα μας απαντήσουν τα παπαγαλάκια της αντιτρομοκρατικής γιατί να μη συνέχισαν τη "δράση τους" κάποιοι "άλλοι" αφού πλέον οι ίδιοι δεν μπορούσαν να βγάλουν κιχ γιατί θα έπρεπε να αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη άρα να πάνε φυλακή;

2. Έστω ότι οι διαρροές της αντιτρομοκρατικής ήταν για τα σκουπίδια: με ποια λογική έρχονται με την προκήρυξή τους και ουσιαστικά τις επιβεβαιώνουν ως προς τα ποιοι φωτογραφίζονταν από αυτές, δηλαδή για τους... ίδιους;

Μιλάμε για την πλήρη παράνοια... Αν μπορεί κανείς να απαντήσει θα του ήμουν ευγνώμων...

από Ελευθεριακός αντισοσιαλφασίστας 19/01/2009 2:21 μμ.


Λογοτεχνική κριτική σε τρομοκρατική προκήρυξη; Έλεος! Διαβάστε και Βαγενά μετά. Δηλαδή αν ήθελαν οι διωκτικές αρχές να την γράψουν δεν είχαν Έλληνες να κάνουν την δουλειά; Άσε που οι μπάτσοι ως σύλλογος ολιγογράμματων έχουν ανοσία σε κάθε ξένη επιρροή. Ας πάψει η ΚΚΕ-βλακεία στο site. Όλα είναι δάκτυλος των Ελ, των εβραιοαμερικανομασονοσιωνιστών, της λέσχης Μπίλντεμπεργκ και των ροταριανών. Απόδειξη: οι αγγλισμοί στην προκήρυξη... Έχετε δίκιο.

από re@lta dubh 19/01/2009 2:40 μμ.


αυτό θα ήταν, αν μη τι άλλο, ανακουφιστικό από μια άποψη. Όταν είναι κάποιος πράκτορας, παύουν οι ενέργειες και οι προκηρύξεις του να ασκούν γοητεία και τελειώνει η υπόθεση. Πολύ φοβάμαι όμως ότι, με βάση την προκήρυξη που έστειλαν και την επιλογή της περιοχής (Εξάρχεια) και της χρονικής στιγμής (εν μέσω εξεγερτικής διαδικασίας), ότι πρόκειται για πρόσωπα με ισχνή θεωρητική θέση, ελάχιστους προβληματισμούς, φρασεολογία γηπέδου, και που διακατέχονται από σύνδρομα ναρκισσισμού, σεχταρισμού και ελιτισμού στον υπέρτατο βαθμό, χωρίς να έχουν τα φόντα. Και ποια θα ήταν τα φόντα; Όχι βέβαια η τεχνική τους προετοιμασία, γι' αυτήν δεν έχω να προσάψω κάτι, αλλά η κατανόηση ότι ο ένοπλος αγώνας είναι αναγκαίο να μη μένει ξεκρέμαστος και να μη λειτουργεί απομονωτικά, αντίθετα να οικοδομεί μαζί με τη λαϊκή απεύθυνση. Ειδάλλως, αυτοαναιρείται και είναι, εν δυνάμει, ελέγξιμος.
Ας μη μας τουμπάρει η επιχειρησιακή δεινότητα. Δεν είναι το παν. Κι ας μην κολλάμε με πρακτορολογίες, γιατί χάνουμε την ουσία. Η οποία είναι μία. Οι άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση του τι απαιτείται, σε επίπεδο ήθους, στρατηγικής, αλλά και μακροπρόθεσμου προγραματισμού από μια ένοπλη οργάνωση. Είναι απλά... παιδάκια.

Γεια σου Τζιμη...

Αρχεία:


και να μύριζε Κοτζαμάνη η προκήρυξη όμως-πρέπει να το παραδεχτούμε-γονάτισε το σύστημα...Αυτή ήταν πραγματικά η τρομοκρατική ενέργεια. Η προκήρυξη...Για να κάτσεις να τη διαβάσεις...Είναι πραγματικά για λύπηση όσοι υποχρεώθησαν από την υπηρεσία τους, μπάτσοι και δημοσιογράφοι, να διαβάσουν την προκήρυξη και κανένας δεν κατάφερε να φτάσει στο τέλος..."

"Χαιρετίζουμε τη θύρα 7 και τη θύρα 13 στον ένοπλο αγώνα"

από στον Σαϊνη 19/01/2009 4:29 μμ.


ΟΚ, η προκήρυξη δεν είναι του ΕΑ, την γράψανε ξένοι πράκτορες που συνεργάζονται με την ΚΥΠ και το καταλαβαίνουμε αυτό από την γλώσσα τους και μόνο (που είναι ατράνταχτο επιχείρημα, επειδή κανείς Έλληνας δεν έχει εξαμερικανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια) (μπεεε)

Τότε, υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Ένα, ο ΕΑ δεν υπήρξε ποτέ και τα προηγούμενα χτυπήματα και οι προκηρύξεις, ήταν κι αυτά κατασκευασμένα. Δύο, ο ΕΑ υπάρχει αλλά τους έχουνε πιάσει, τους δικάσανε και τους φυλακίσανε μυστικά και χωρίς να πούνε σε κανέναν τίποτα- μια συνομωσία που θα πρέπει να περιλαμβάνει μερικές εκατοντάδες πολιτικούς, μπάτσους, εισαγγελείς, δικηγόρους, δικαστικους και λοιπά. Αλλοιώς θα πρέπει να περιμένουμε να βγει ο πραγματικός ΕΑ και να διαψεύσει την προκήρυξη-μαϊμού, με μια αντιπροκήρυξη σε άπταιστα Ελληνοελληνικά με σφραγίδες και βούλες.

Για την ιστορία, τα ίδια πράγματα έλεγε και το ΚΚΕ (και άλλοι) μετά από κάθε ενέργεια της 17Ν. Την ίδια παράνοια και μανία καταδίωξης τρώει πάλι το ΚΚΕ και με την εξέγερση, που λέγανε οτι την υποκινεί ο σύριζα και τα σχετικά. Ο,τι δράση δεν μας αρέσει, υποκινείται.

Δεν ξέρω πως μπορούνε τόσοι χρήστες εδώ να είναι τόσο βέβαιοι οτι ξέρουνε πως οφείλει να σκέφτεται ένας ένοπλος. Προφανώς, οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν είναι ένοπλοι (αν σκεφτεί κανείς πόσο λίγοι είναι οι ένοπλοι και οτι η φιλοσοφία τους είναι διαμετρικά αντίθετη με την ήρεμη αντιπληροφόρηση). Άρα δεν παίζει να καταλάβουμε πώς σκέφτονται τα άτομα. Το μόνο που ακούω εγώ οταν διαβάζω τέτοιες αναλύσεις είναι "ύποπτο αυτό, πολύ ύποπτο".

Αυτό που κρατάω είναι οτι ο α/α χώρος έφαγε μια σχετική φρίκη με την ενέργεια και φαίνεται να αποδοκιμάζει τους δολοφόνους, όποιον κι αν στοχεύουν και να προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τέτοιες καφρίλες. Κάτι είναι κι αυτό...

από 345 19/01/2009 4:32 μμ.


exei teleiosei

ta mme exoyn ta dika toys

o epanastatikos agonas ksekoyrazetai

h antitromokratiki ki ayti gia kapoioys mines tha mporei na prattei tis gafes tis xoris dimosio kraximo

mono kapoioi kinimatofiloi epimenoyn sto onoma ths eksegersis na ypokathistoyn thn kritikh ton allon ston E.A.

einai kako ayto? oxi, oxi

omos pote tha teleiosei? pote.

kai? ola synexizontai. i epoxi ths neas provokatorologias ksekinise, toylaxiston kapoioi den kanoyn ta lahti toy parelthontos. Giati to 2002 htan itta poy omos teleiose thn provokatorologia. de xreiazetai nea itta gia to aytonohto....


Και αυτό δεν ξέρουμε αν θα είχε γίνει δίχως την συμβολή του "Ε"Α ...

από αριστερος 19/01/2009 4:41 μμ.


οι συντακτες της προκηρυξης του "Επαναστατικου Αγωνα" μαλλον μπερδεψαν το αρθρο 16 του Συνταγματος με το νομο-πλαισιο για τα ΑΕΙ!!! 

Γιατι το αρθρο 16 δεν αλλαξε, ενω ο νομος-πλαισιο ψηφιστηκε και παραμενει (εν μερει...) ανενεργος! Ημιμαθεια? 

από @ 19/01/2009 7:36 μμ.


μερικα ακόμα ''περιεργα'' σημεια στην προκυρηξη: -H δολοφονία του Γρηγορόπουλου χαρακτηρίζεται ''άνανδρη''! -Το αλλοδαπών τρεις τέσσερις φορές που αναφέρεται αναφέρεται σαν ''μεταγωγών''.. -Ο συνάδελφος του Κορκονέα αναφέρεται ως συνεργάτης! -Οι λιμενικοί αναφέρονται σαν ''κρατικοί φρουροί των θαλασσών''!!! απο εδώ : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=973643

από αντι-ειδικός 19/01/2009 8:22 μμ.Ο αρχικός δημοσιευτής του πόστ θεωρεί ως ορθογραφικά  λαθη – τα απολύτως σωστά:

Δεν θα τα ανέφερα, αλλά επειδή γίνεται ντεμεκ μια υπερ αναλυση –αν μη τι άλλο γραφολογική και τιθονται ερωτήματα αλλά και δημιουργούνται εντυπώσεις… με την μορφή του αλάνθαστου ειδικού γνώστη ερευνητή,  παραθέτω τα δυο ορθογραφικά –γραμματικά λανθασμένα σημεία που εντοπίζει ο ειδικός αναλυτής και που τεχνηέντως περνάει μέσα από το κείμενο  ως δήθεν αλάνθαστα…


Η χρήση του επιθέτου «ανακλαστική» αντί του (σωστού) «αντανακλαστική» υποδηλώνει, αν όχι «περίεργη», τουλάχιστον ανεπαρκή γνώση της ελληνικής.
ΟΧΙ μάστορα. Το σωστό γραμματικά είναι «ανακλαστική» και όχι αυτά που υποστηρίζεις…
------------------------------------------------------
Η φράση «στρατιωτικές προεκτάσεις» για την... επίθεση στα Εξάρχεια(!) είναι, νομίζω, άστοχη. Η αστυνομία δεν είναι στρατός.
ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μάστορα. Η αστυνομία λειτουργεί ως στρατός (βλέπε και τα ΕΚΑΜ στους δρόμους)
------------------------------------------------------
Χμμμ... Στον προφορικό λόγο σπάνια θα πει κάποιος «του Μεξικό». Κάτι τέτοιο απαντάται μόνο στον γραπτό λόγο – και ιδιαίτερα σε ορισμένες εφημερίδες.
ΟΧΙ μάστορα το απόλυτα σωστό που χρησιμοποιείται στην επικοινωνία είναι «του Μεξικό» τα υπόλοιπα είναι γραμματικά λανθασμένα. –

από τσισμπεργκερ 19/01/2009 9:15 μμ.


οι <φιλοι> μας στη ΚΥΠ (χελόου αρ γιου δέρ;) πόσο καιρό κρατάει η εκπαίδευση στο Αμέρικα; Για να σε πάρουν εκει πρέπει να χεις τελειώσει το ντιρι; Πού σε Αλέκα!

από και 19/01/2009 9:25 μμ.


μαλιστα η στηριγμενη σε τετοιες γελοιοδεστατες 'παρατηρησεις' απευθυνεται παντοτε σε ηλιθιους.με εικασιες κανεις μονο κουτσομπολια και κατινιες της γειτονιας,οχι σοβαρες πολιτικες προσεγγισεις.Αν εχει κανεις σοβαρα στοιχεια οτι οι τυποι ειναι πρακτορες-και δη των αμερικανων-τις περιμενουμε με ανυπομονησια,αλλιως αφηστε τις μαλακιες και σχολιαστε το πολιτικο σκελος του κειμενου.εχουμε γεμισει χαρδαβελες και λιακοπουλους

από ! 19/01/2009 9:29 μμ.


Χμμμ... Στον προφορικό λόγο σπάνια θα πει κάποιος «του Μεξικό». Κάτι τέτοιο απαντάται μόνο στον γραπτό λόγο – και ιδιαίτερα σε ορισμένες εφημερίδες.
ΟΧΙ μάστορα το απόλυτα σωστό που χρησιμοποιείται στην επικοινωνία είναι «του Μεξικό» τα υπόλοιπα είναι γραμματικά λανθασμένα.

-Οχι μάστορες κι οι δύο έχετε λάθος. "Του Μεξικό" δεν απαντάται στο γραπτό λόγο ούτε στον προφορικό. Είναι τελείως λανθασμενο.
Το Λονδίνο-του Λονδίνου
Το Μιλάνο-του Μιλάνου
Το Μεξικό-του Μεξικού

«Ένα πολύτιμο συμπέρασμα που δεν έχει μόνο στρατιωτικές αλλά έχει και πολιτικές προεκτάσεις είναι ότι όταν οι ένοπλοι καθεστωτικοί φρουροί βρίσκονται απέναντι σε οπλισμένους και αποφασισμένους επαναστάτες».

Η φράση «στρατιωτικές προεκτάσεις» για την... επίθεση στα Εξάρχεια(!) είναι, νομίζω, άστοχη. Η αστυνομία δεν είναι στρατός.

Λοιπόν, νομίζω ότι μπερδεύτηκε ο σύντροφος. Δεν έπρεπε να γράψει "η αστυνομία δεν είναι στρατός" αλλά "οι επαναστάτες δεν είναι στρατός". Το ότι τα παλουκάρια βγάζουν ...στρατιωτικά συμπεράσματα όμως βγάζει μάτι....από τσισμπεργκερ 19/01/2009 9:36 μμ.


σε ΕΣΕΝΑ απευθύνεται!

Τι να κάνουμε δηλ.; Αντιγράφω από Μπαμπινιώτη στο λήμμα Μεξικό (το) κράτος στο Ν.τμήμα τής Β.Αμερικής με πρωτεύουσα την πόλη τού Μεξικού, επίσημη γλώσσα την Ισπανική και νόμισμα το νέο πέσο Μεξικού.
...Αν κάτι μεταφράζεται τέτοια λάθη είναι κοινά....όπως το λινκ που έβαλες παραπάνω πχ;

από ! 19/01/2009 10:02 μμ.


Δίχως να είναι λάθος το "ανακλαστική" το αντ-ανακλαστική θα ήταν προτιμότερο για την έννοια που θέλει να περιγράψει ο συντάκτης της προκήρυξης. Αντιγράφω "Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται σημασιολογικά η δήλωση της αντιστροφής (reflectio), που είναι, στην πραγματικότητα, η έννοια των αντ-ανα-κλώ/αντ-ανά-κλαση..."
Δεν έχει καμιά σημασία βέβαια, αλλά στο χώρο μας τον αντι-εξουσιαστικό γίνεται σχεδόν κατάχρηση του αντι- (πχ αντιπληροφόρηση) παγίδα που αποφεύγει -αγνοώντας την ίσως- ο συντάκτης.

από ! 20/01/2009 12:03 πμ.


Ως προς το σ.19 του αρχικού ποστ είναι κι αυτό
" Σ' ένα σύστημα που ιδεολογικά στηρίζεται στη θεωρία του τέλειου ανταγωνισμού, η ε­λευθερία των αγορών προβάλλεται ως θρησκευτικό δόγμα. Για τους υπέρμαχους του φιλελευθερισμού, η αγορά διέπεται από νόμους απαραβίαστους και ως κυρίαρχο αξίωμα έχει αυτό της «ισορροπίας». Σύμφωνα με το αξίωμα αυτό «οι αγορές τείνουν από μόνες τους στην ισορροπία, η οποία αποτελεί την φυσική κατάληξη των διαφόρων διακυμάνσεων (ο Ρήγκαν μιλούσε για μαγεία της αγοράς) και η θέση της ισορροπίας αντιπροσωπεύει την αποτελεσματικότερη κατανομή του πλούτου», ενώ κανένας πολιτικός ή κοινωνικός παράγοντας δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει. Και για όσους κυρίους καμώνονται πως αντιμάχονται το νεοφιλελευθερισμό επικαλούμενοι τους κλασικούς οικονομολόγους, να τους υπενθυμίσουμε πως αυτοί ήταν που εμπνεύστηκαν από τη νευτώνεια φυσική έννοιες όπως της ισορροπίας, φροντίζοντας να οπλίσουν τον καπιταλισμό από τη νηπιακή του ηλικία με «καθολικά ισχύοντες νόμους», ικανούς να τον προστατέψουν από τα πυρά όσων τον αντιπαλεύουν και να διασφαλίσουν την μακροχρόνια επιβίωση του. Η «νευτώνια» φύση των αγορών είναι ένα κομβικό σημείο της φιλελεύθερης οικονομικής θεωρίας που εμπνεύστηκαν οι κλασικοί οι­κονομολόγοι και σήμερα επανέρχεται ως βα­σική ιδεολογική συνιστώσα της παγκοσμιοποίησης, ενώ παράλληλα προσδίδει μια μεσσιανική διάσταση στο σύστημα του σύγχρονου καπιταλισμού. Αυτή η «θεία αποκάλυψη» «φωτίζει» και όλους τους πολιτικούς παράγοντες αυτού του τόπου, τόσο της νυν όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης που ακολουθούν τυφλά την ίδια στρατηγική της απελευθέρωσης της οικονομικής ελίτ από τα βάρη των κοινωνικών ελέγχων, πολλοί από τους οποίους έχουν επιβληθεί με τους μακροχρόνιους και συχνά αιματηρούς ταξικούς αγώνες των προλετάριων. Οικονομική και πολιτική εξουσία ντύνει με «επιστημονικές» θεωρίες την εγκληματική δραστηριότητα της, ευελπιστώντας στην παθητικοποίηση των κοινωνιών και την παραίτηση τους από τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Όμως το σύστημα, όχι μόνο δεν διακατέχεται από νευτώνειους απαραβίαστους νόμους και κανόνες, όχι μόνο δεν οδεύει προς την ισορροπία, αλλά χαρακτηρίζεται από την εγγενή τάση να τείνει προς την ανισορροπία. Αυτό αποδεικνύεται από τις συνεχείς οικονομικές κρίσεις που αποσαρθρώνουν σταδιακά το σύστημα καθώς και από την πολιτική και κοινωνική κρίση που στις μέρες μας παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το χάσμα στην ανισοκατανομή του πλούτου τόσο μεταξύ καπιταλιστικού κέντρου και περιφέρειας όσο και μέσα στο εσωτερικό του «ανεπτυγμένου» βορρά, οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια, η περιθωριοποίηση δεν είναι παροδικά φαινόμενα της πορείας προς την ολοκλήρωση της παγκοσμιοποίησης, αλλά προϋποθέσεις της. Προϋποθέσεις για την ακόμα μεγαλύτερη συσσώρευση κεφαλαίου, για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής δύναμης στα χέρια μιας κοσμοπολίτικης αισχράς μειοψηφίας. Και αυτός είναι ο μόνος πραγματικός στόχος του σημερινού συστήματος."

Επαναστατικός Αγώνας για την βομβ. επίθεση του Δεκεμβρίου 2005 στο υπ. Οικονομικών.


Λοιπόν ας το τσεκάρει κι η ΣΟ:

Μια αναζήτηση στο γκουγκλ με αυτούς τους όρους {"καπιταλιστικού κέντρου" περιφέρειας βορρά νότου κρίση ελίτ} μας δίνει

-Τις δυο προκηρύξεις ΕΑ σίγουρα

-Άρθρα του Φωτόπουλου (είναι κι ένα απ' το 1999 όπου αναλύει τις θέσεις του Σόρος για τις κρίσεις

http://www.hri.org/E/1999/99-01-16.dir/stiles/analisi.htm)

-Συνέντευξη με τον "Χάρι Μάγκντοφ, είναι ένα από τους πιο γνωστούς οικονομολόγους διεθνώς και στη χώρα μας που συνέβαλε στην ανάπτυξη της Μαρξιστικής σκέψης προωθώντας την ανάλυση του σύγχρονου Ιμπεριαλισμού. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων για τον ιμπεριαλισμό μαζί και με τον επίσης φημισμένο Πολ Σουίζι όπως "Το τέλος της αφθονίας", "Η κρίση εμβάθυνσης του καπιταλισμού των ΗΠΑ", "Η αμετάκλητη κρίση". Επίσης στην τελευταία του μονογραφία "Παγκοσμιοποίηση προς το τέλος", παρουσίασε τα περιορισμένα όρια της μεταρρύθμισης της παγκόσμιας οικονομίας, χωρίς να κτυπηθεί η ουσία του καπιταλισμού. Ο Μάγκντοφ είναι συνεκδότης της επιθεώρησης "Monthly Review".

Στην "εποχή" το 2003

Και πολλές αναδημοσιεύσεις των παραπάνω.
από ! 20/01/2009 12:05 πμ.


Το κόπι-πέιστ φταίει...

από @#$5 20/01/2009 2:07 πμ.


h nea ideologia ths epoxis?

kalo erotima, sigoyri apantisi.

otan den yparxei kinima maziko opos toy dekembri, oi ideologies den paizoyn rolo.

otan yparxei kinima i ideologies prospathoyn na kerdisoyn tis entiposeis. den ksefyge o E.A apo ayto ton kanona, oyte kai oi epikrites toy. a

as arkestoyme stiw ideologikes paratiriseis mias ideologikis kathara kontras xoris provokatarologia

aytes oi antiparatheseis einai to noima tis istorias, kai anapsan tora poy to kentro katalifthike apo toys eksegermenoys.

to mellon irthe, as afisoyme sti lithi toy palioy tis provokatorologies

oyte opadoi toy E.A oyte opadoi tis sinomosias

NAI sthn ideologiki antiparathesi.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License