Θα συζητηθεί η με αριθμό 418/19-1-2009 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Κυριάκου Βελόπουλου προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη θέση των Πρυτάνεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πολυτεχνείου Πατρών όπου φιλοξένησαν ηλεκτρονικώς ξένες ιστοσελίδες που προέτρεπαν τους διαδηλωτές σε καταστροφές κλπ.
Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Βελόπουλου έχει ως εξής:
« Μπορεί να φαίνεται εντελώς απίστευτο , αλλά είναι γεγονός! Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και το Πολυτεχνείο Πατρών φιλοξενούν ηλεκτρονικώς στον server που διαθέτουν (Netblock owner: National Technical University of Athens) τις ιστοσελίδες του έξωθεν προερχόμενου Indymedia (Athens.indymedia.org@patras.indymedia.org). Τα ερωτήματα που αμέσως προκύπτουν είναι πολλά και πιεστικά!
Οι κ.κ. πρυτάνεις είχαν γνώση ότι φιλοξενούσαν αυτές τις ιστοσελίδες; Αν όχι, οφείλουν άμεσα να παραιτηθούν, εφόσον δεν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει στα ιδρύματα που προΐστανται. Αν πάλι ήταν γνώστες και δεν έπραξαν απολύτως τίποτα, είναι ουσιαστικώς συνένοχοι των προκληθεισών βαρβαροτήτων. Ύστερα, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι διαδικτύου των δυο ιδρυμάτων, ποιοι είχαν την ευθύνη της φιλοξενίας των ξένων ιστοσελίδων στους server του Ε.Μ.Π και των Πατρών; Με ποια άραγε κριτήρια επελέγησαν αυτές τις ιστοσελίδες, αλλά και υποστηρίχθηκαν οικονομικώς; Άλλωστε, ήταν γνωστόν τοις πάσιν ότι ιστοσελίδες αυτές υποδαύλιζαν σταθερά τη βία, τους βανδαλισμούς και τη δημιουργία κλίματος αναρχίας…
(ΜΤ)

(1XA)
Ερωτάται:
1. Εάν δεν παρασχεθούν συγκεκριμένες και πειστικές εξηγήσεις από τους πρυτάνεις και τους αντιπρυτάνεις, τότε όλοι οι έμποροι, ιδιώτες και καταστηματάρχες, που κατεστράφησαν οι περιουσίες τους, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, δικαιούνται να προχωρήσουν, σε μηνύσεις κατά του Ε.Μ.Π. και του Πατρών, διεκδικώντας αποζημιώσεις;
2. Εφόσον έκαναν χρήση της καλύψεως των δύο Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πώς θα αποκαλυφθούν οι «γνωστοί- άγνωστοι», που «κινούν τα νήματα», πίσω από τις δύο ιστοσελίδες;».
Ο Υφυπουργός κ. Ταλιαδούρος έχει το λόγο για τρία λεπτά.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Θα ήθελα πρώτα από όλα να υπενθυμίσω ότι στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως αυτές κατοχυρώνονται στη διάταξη του άρθρου 16 του Συντάγματος, τα ιδρύματα είναι τα ίδια υπεύθυνα μέσω των αρμοδίων οργάνων τους να αποφασίζουν, μεταξύ των άλλων, τους όρους και τις προϋποθέσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων στον εξοπλισμό τους.
Σχετικά με τη φιλοξενία των ιστοσελίδων που αναφέρονται στην ερώτηση του κυρίου συναδέλφου, απευθυνθήκαμε στους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και μας απήντησαν τα εξής: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών με έγγραφό του, το οποίο έχω στη διάθεσή σας και θα το καταθέσω στα Πρακτικά, επισημαίνει ότι κατόπιν εξετάσεως του θέματος από το θεσμοθετημένο Κέντρο Δικτύων του Πανεπιστημίου Πατρών και με βάση τα διαθέσιμα σήμερα στοιχεία, συνάγεται με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει εξυπηρέτηση server στο δίκτυο του Πανεπιστημίου Πατρών και για το οποίο να έχει θεσμική ευθύνη το Πανεπιστήμιο Πατρών που να φιλοξενεί τα site στα οποία αναφέρεστε.
Σε ό,τι αφορά το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ο Πρύτανης μας ενημέρωσε με έγγραφό του ότι για τη φιλοξενία ιστοσελίδων σε εξοπλισμό του Ιδρύματος και την προαπαιτούμενη παροχή υπηρεσιών ονομασίας, έχει εγκριθεί με απόφαση της Συγκλήτου, κατά τη συνεδρίαση 8 του 2004, θέμα 14, για την ιστοθέτηση στην οποία αναφέρεστε, το ATHENS INTIMEDIA, δεν έχει δοθεί καμία έγκριση απολύτως.
Είναι αληθές ότι αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το δίκτυο του Πολυτεχνείου, δεν έχει δοθεί όμως καμία έγκριση από το Ίδρυμα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρύτανη, με ενημέρωσε ότι πρόθεσή τους είναι και ήδη κάνουν ενέργειες να εντοπιστεί ή να κοπεί η πρόσβαση, ώστε να παύσει αυτή η εκπομπή που γίνεται χωρίς τη σχετική άδεια.
Θα ήθελα να επισημάνω όμως ότι, όπως ενημερώθηκα, αυτό δεν είναι απλό θέμα, γιατί ο φυσικός εντοπισμός του διακομιστή είναι δύσκολος, καθώς αυτός μπορεί να μεταφέρεται σε διάφορους χώρους. Το βάζει σε μια πρίζα και μετά το βγάζει και φεύγει. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως μας ενημέρωσε ο Πρύτανης, η Πρυτανεία έχει αρχίσει και ερευνά το θέμα και στη συνέχεια θα κινηθεί άμεσα για να το εντοπίσει.
Τις απαντήσεις των Πρυτάνεων, με τα πλήρη στοιχεία των αποφάσεων των συνελεύσεων και των συγκλήτων και όλα τα σχετικά θέματα, τα καταθέτω στα Πρακτικά, ώστε να έχετε μια πλήρη ενημέρωση των μέτρων που έχει λάβει και πρόκειται να λάβει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος.
(Στο σημείο αυτό ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπυρίδων Ταλιαδούρος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό.
Ο κ. Βελόπουλος έχει το λόγο για δύο λεπτά.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με το σκεπτικό λοιπόν του κυρίου Πρυτάνεως, κύριε Υπουργέ, εγώ θα γίνω πολιτικός μηχανικός χωρίς την έγκρισή του. Θα τρελαθούμε σ’ αυτή τη χώρα! Δεν υπάρχει λογική.
Ακούσατε τι είπατε; Από το 2004 ψάχνουν να βρουν και δεν μπορούν να βρουν! Εγώ λοιπόν θα σας πω ότι ίσως σας λέει ψέματα ο κύριος Πρύτανης και έχω τα στοιχεία μπροστά μου, γιατί εγώ προσωπικά που δεν ξέρω πολύ καλά το διαδίκτυο, βρήκα που είναι οι κύριοι αυτοί.
Κύριε Υπουργέ, με πολύ ευκολία προσπερνάτε το σημαντικό ζήτημα αυτής της ιστορίας, γιατί η Αθήνα καιγόταν επί ενάμισι μήνα. Η Αθήνα κάηκε ενάμισι μήνα και από εκεί, από τους κυρίους αυτούς γινόταν προπαγάνδα. Στοχοποίησαν πρόσωπα, στοχοποίησαν πολιτικά πρόσωπα και σήμερα μου λέτε εσείς ότι το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο είναι ένα ελεύθερο κέντρο ή εν πάση περιπτώσει στα πλαίσια της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν παρεμβαίνετε.
Κύριε Υπουργέ, δίνετε χρήμα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ναι ή όχι; Δίνει το ελληνικό κράτος χρήματα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο; Τι μου λέτε τώρα; Με το άσυλο έχετε πρόβλημα. Αποδείξεις έχετε για το INTIMEDIA και μου λέτε ότι στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν παρεμβαίνετε.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το προειδοποιητικό κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να έχω λίγο παραπάνω χρόνο.
Ακούστε λοιπόν, κύριε Υπουργέ, για να σοβαρευτούμε σ’ αυτή τη χώρα κάποια στιγμή. Έχω μπροστά μου κάποιο e mail που πριν από τρία χρόνια εστάλη στον κ. Συκά, ο οποίος είναι καθηγητής Πληροφορικής στο Κέντρο Δικτύου. Ξέρετε τι απήντησε; Ότι θα ψάξει το θέμα και θα το προωθήσει στον Πρύτανη.
Ακούστε όμως τι λέει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ποιους όρους πρέπει να πληροί για να έχει μια ιστοσελίδα.
(LM)
(MT)
Πρώτον, απαγορεύεται η αποθήκευση-προβολή υλικού που θίγει την υπόληψη τρίτων προσώπων. Εδώ στοχοποιούν καθημερινά άτομα. «Ο Βελόπουλος, ο Ταλιαδούρος, ο Γεωργιάδης, πρέπει να τους κάνουμε αυτό, να τους βρούμε στο σπίτι τους και να τους κτυπήσουμε». Δίνουν διευθύνσεις σπιτιών, κύριε.
Συνεχίζω. Δυσφήμιση, συκοφαντία τρίτων. Αποθήκευση-προβολή υλικού που δεν συνάδει προς την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία των ιστοσελίδων. Τι μου λέτε τώρα «είπε ο Πρύτανης;» Ποιον Πρύτανη θα πιστέψουμε; Αυτόν που είναι σε ομηρία; Αυτόν που φοβάται να μιλήσει; Αυτόν τον Πρύτανη πιστεύετε εσείς; Ο άνθρωπος είναι φοβισμένος. Μπαίνει στο πανεπιστήμιο και τρέμει ο Πρύτανης.
Και συνεχίζω, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Ακούστε τώρα. Αν κάποιος θέλει να μηνύσει την ιστοσελίδα, κύριε Υπουργέ μου, πού θα πάει; Σε ποιον θα απευθυνθεί; Πού θα κάνει μήνυση;
Εδώ είναι, λοιπόν, η απουσία του κράτους. Και επειδή εσείς δεν μπορείτε να τα βρείτε, εγώ θα τα παραδώσω, κύριε Υπουργέ εδώ, για να τους βρείτε. Υπάρχουν οι κόμβοι. Θα τα παραδώσω, μπας και τους βρείτε εσείς. Διότι φαίνεται ότι είστε ανίκανοι να βρείτε τα αυτονόητα.
Ξέρετε ότι φιλοξενούνται ιστοσελίδες τρομοκρατών, κύριε Υπουργέ; Ξέρετε ότι υπάρχουν ολόκληρες σελίδες για το πώς μπορείς να κάνεις καταλήψεις στους δρόμους; Ακούστε. Υπάρχουν ολόκληρες ιστοσελίδες για τη 17 Νοέμβρη.
Αν αυτά συνέβαιναν στην Αμερική, κύριε Υπουργέ, θα είχε παραιτηθεί ο Υπουργός και εσείς μου λέτε ότι ο Πρύτανης σας είπε; Ξέρεις τι θα πει να δίνεις συμβουλές για μολότοφ, συμβουλές για εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο; Και ακόμα μου λέτε εσείς ότι ο Πρύτανης σας λέει;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ολοκληρώστε, κύριε Βελόπουλε;
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ, κύριε Υπουργέ μου; Δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ ως κράτος; Και το λέω αυτό, γιατί είστε στοχοποιημένοι όλοι. Όλοι από εκεί μέσα είμαστε στοχοποιημένοι. Κάποια στιγμή, κυβερνήστε, κύριε Υπουργέ, γιατί αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, πηγαίνετε σπίτι σας. Δεν είναι δυνατόν να μου λέτε ότι ο Πρύτανης φταίει για όλα;
Τα καταθέτω στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑΟΣ)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ο κύριος Υπουργός έχει το λόγο για δύο λεπτά.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Είναι εύκολο να λέμε μεγάλες κουβέντες και ωραία λόγια. Εκείνο το οποίο είναι σημαντικό, είναι να κινούμεθα μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Κάθε κυβέρνηση οφείλει να κινείται μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Και η άσκηση των δικαιωμάτων βεβαίως, από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να γίνεται αυθαίρετα, αλλά μέσα στο πλαίσιο του νόμου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται χρήση των χώρων και του εξοπλισμού των ιδρυμάτων, χωρίς άδεια των αρμοδίων οργάνων. Αυτό είναι αυτονόητο.
Οφείλαμε, μετά τη δική σας ερώτηση, να ανατρέξουμε στους πρυτάνεις.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το ξέρατε, κύριε Υπουργέ;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Σας παρακαλώ, δεν σας διέκοψα.
Ο μεν ένας Πρύτανης μας είπε ότι αυτό το οποίο ισχυρίζεστε στην ερώτησή σας δεν είναι αληθές, δεν υπάρχει κάτι στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο δε Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου μας είπε, τι αποφάσεις έλαβε η Σύγκλητος, τι μέτρα έχουν λάβει, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι θα κάνετε εσείς, κύριε Υπουργέ;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, μη διακόπτετε, κύριε συνάδελφε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Παρακαλώ. Δεν σας διέκοψα.
Είμαστε σε διαρκή επαφή με τον Πρύτανη, ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου προστασίας, ώστε και αυτό να πάψει να χρησιμοποιείται και να αποτραπεί η οποιαδήποτε αυθαίρετη χρήση του δικτύου.
Εγώ πιστεύω στη δύναμη της ακαδημαϊκής κοινότητας, των καθηγητών και των πρυτάνεων. Είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να προστατεύσουν το ίδρυμά τους, την ελληνική κοινωνία.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι λέτε τώρα; Φοβισμένοι είναι οι άνθρωποι.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κανένας δεν είναι φοβισμένος.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είστε εκτός τόπου και χρόνου.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Παρακαλώ, δεν σας διέκοψα. Υπάρχουν κανόνες. Σεβαστείτε τους κανόνες και να κινείστε στο πλαίσιο των κανόνων. Τουλάχιστον αυτό να το μάθετε.
Θα ήθελα να κλείσω, λέγοντας ότι εμείς διαφωνούμε ριζικά με κάθε πράξη βίας, καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε βανδαλισμούς και καταστροφές της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων, γιατί αυτές οδηγούν στην υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων, τα οποία στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για την ποιοτική αναβάθμισή τους. Και όλες αυτές οι ενέργειες, οι προσπάθειες θα γίνουν στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε.
Ακολουθεί η με αριθμό 427/19.1.2009 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τη διεύρυνση του «spread» των ομολόγων του δημοσίου, την ανάγκη δανεισμού των κρατών απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.λπ.
(TR)

από καχύποπτος 23/01/2009 12:47 μμ.


παιδιά αυτό είναι σοβαρό.

"Είναι αληθές ότι αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το δίκτυο του Πολυτεχνείου, δεν έχει δοθεί όμως καμία έγκριση από το Ίδρυμα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρύτανη, με ενημέρωσε ότι πρόθεσή τους είναι και ήδη κάνουν ενέργειες να εντοπιστεί ή να κοπεί η πρόσβαση, ώστε να παύσει αυτή η εκπομπή που γίνεται χωρίς τη σχετική άδεια.
Θα ήθελα να επισημάνω όμως ότι, όπως ενημερώθηκα, αυτό δεν είναι απλό θέμα, γιατί ο φυσικός εντοπισμός του διακομιστή είναι δύσκολος, καθώς αυτός μπορεί να μεταφέρεται σε διάφορους χώρους. Το βάζει σε μια πρίζα και μετά το βγάζει και φεύγει. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως μας ενημέρωσε ο Πρύτανης, η Πρυτανεία έχει αρχίσει και ερευνά το θέμα και στη συνέχεια θα κινηθεί άμεσα για να το εντοπίσει. "

Τι έγινε; Θέλουν να μας φιμώσουν; Υπάρχει εναλλακτικό μέρος να εγκατασταθεί ο σέρβερ σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο; Προς θεού δεν λέω να πείτε το μέρος, απλά εάν έχει προβλεφθεί κάποια αντίδραση σε ενα τέτοιο ενδεχόμενο

asf

από adf 23/01/2009 2:16 μμ.


χωρίς να είμαι μέλος της ομάδας του ιντυ και χωρίς να ξέρω τι έχουν κανονίσει τα παιδιά, ξέρω ότι σίγουρα γίνεται να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει το ιντυ αμέσως μετά το κλείσιμό του. Και μάλιστα υπάρχει και τρόπος ο οποίος όμως απαιτεί να αφιερώνεις κάποιον χρόνο ώστε να μην εντοπίζεται κιόλας. Αλλά εκτός αυτού δεν είναι τόσο απλό να κλείσουν το ιντυ. Σκεφτείται ότι είδη υπάρχει τρελό θέμα με το άσυλο. Φανταστείτε να αρχίσουν να κλείνουν και ιστοσελίδες επειδή δεν τους αρέσουν... Δηλαδή μετά δεν θα κρατάνε ούτε τα προσχήματα περί ασύλου.

από left 23/01/2009 6:16 μμ.


μη κολωσουν να το κλισουν. και πια προσχηματα? στην ελλαδα ειμαστε. ελπιζω ομως οτι τα παιδια που φροντιζουν να τρεχει το indy εχουν κανα εναλακτικο σχεδιο αν γινει κατι τετιο.

από Black sheep 23/01/2009 6:25 μμ.


Police Seize UK Indymedia Server (Again)

imc-uk-features | 23.01.2009 00:09 | Animal Liberation | Indymedia | Repression

On 22 January 2009 an Indymedia server was seized by the Police in Manchester. The warrant was issued by a Judge to Kent Police. This was probably related to postings about the recent SHAC trial.

Kent Police had e-mailed imc-uk-contact in the morning requesting that personal information about the judge in the Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC) trial be removed from the site. However this information had already been quickly removed in line with IMC UK policy. The e-mail also requested information relating to the poster be retained. Indymedia as an open posting news service does not log such information about its sources.

The warrant, as yet not seen by Indymedia, was we believe, specifically for this one server colocated in Manchester which is a mirror of the site. So it can only be concluded that the judge didn’t check the legality and validity of the request to remove it, and that the police wanted to attack the infrastructure within the UK.

Other sites that have been affected as a result of this seizure include London Indymedia, the global Indymedia documentation project server, la Soja Mata – an anti-GM soya campaign focusing on South American development, Transition Sheffield and a Canadian campaign against the 2010 olympics.


Ayto 8eloyne na mporoyne na kanoyne kai sth ellada. Na peroyne ta arxia mas opote 8eloyne kai na psaxnoyne pios estile th (alla ayto den 3eroyne oti den kratoynte stixia se kanena indymedia server). To asilo einai gia eley8eri skepsh kai eideon. Alla den 8a toy perasi. Mporoyne na prospa8isoyne alla to stoma mas den to kleinoyme.

από ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ 23/01/2009 10:34 μμ.


το παιδαγωγικο ινστιτούτο και το υπουργείο παιδείας βγάζουν αφρούς γιατί στο βιβλίο της γλώσσας της ε' δημοτικού δελ. 54 ο συγγραφέας του κειμένου αναφέρει σαν πηγή το indymedia. Τώρα ζητούν να αποσυρθεί για πολτοποίηση το συγκεκριμένο τεύχος, πάνω απο 1 εκατομ. αντίτυπα ( ο ελληνικός λαός πληρώνει).
Λέτε να αρχίσουν τα 10χρονα της πέμπτης να μπαίνουν στο indymedia από τώρα!

Πιο κάτω οι φωτογραφίες από το βιβλίο

από ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ 23/01/2009 10:37 μμ.


post image
*

Εικόνες:

από elojar 09/02/2009 9:38 μμ.


Φαίνεται η λογοκρισία είναι πολύ δημοφιλής τις μέρες μας... πάρτε παράδειγμα ΕΡΤ, ΝΕΤ, Κούλογλου, blogs, κλπ...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License