ΑΘΗΝΑ - ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΙΝΩΣΗ Συνεργεία του δήμου Αθήνας έκοψαν δεκάδες υπεραιωνόβια πεύκα γ

ΑΘΗΝΑ - ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΙΝΩΣΗ (Ένας πνεύμονας πρασίνου στα Πατήσια ΔΕΝ υπάρχει πια. Συνεργεία του δήμου Αθήνας έκοψαν δεκάδες υπεραιωνόβια πεύκα για να φτιάξουν τριώροφο γκαράζ) ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟ και ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

post image

                                   ΑΘΗΝΑ  -  ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

(Ένας πνεύμονας πρασίνου στα Πατήσια ΔΕΝ υπάρχει πια. Συνεργεία του δήμου Αθήνας έκοψαν δεκάδες υπεραιωνόβια πεύκα για να φτιάξουν τριώροφο γκαράζ)
                            ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟ και ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ


Στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρα συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Αθηναίων έκαναν έφοδο με εκσκαφικά μηχανήματα φορτηγά και αλυσοπριονα στο πάρκο που βρίσκεται στην Πατησίων και Κύπρου και έκοψαν τουλάχιστον 44 δέντρα ανάμεσα στα οποία δεκάδες πεύκα. Απέμεινε μόνο ένας φοίνικας και δυο τρις μικρές λεύκες…

Τι έχει προηγηθεί συνοπτικά.

Ο δήμος Αθηναίων με τις λεγόμενες αποικιακές παραχωρήσεις… θέλει να μετατρέψει το χώρο του πάρκου στην Πατησίων και Κύπρου σε τριώροφο υπόγειο γκαράζ με μαγαζιά κλπ έργα «ανάπλασης» Η Παραχώρηση σύμφωνα με τα στοιχεία από τις επιτροπές κατοίκων θα γίνει στην εταιρεία ΔΟΜΟΤΕΚΑ  όπου ιδιοκτήτης φέρεται ο επιχειρηματίας κκ Ψαλτάκος.

Μπροστά στα σχέδια του Δημάρχου και των υπόλοιπων μιζαδόρων παρατρεχάμενων του, βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής. (Επιτροπές πολιτών Ανοιχτή πόλη πολιτικές οργανώσεις νεολαιίστικα στέκια, μαθητές και φοιτητές,

Έγγραφο από την Διεύθυνση δασών απαγορεύει οποιαδήποτε κοπή έστω και φύλου στο πάρκο.

«10/05/07  αριθμός πρωτοκόλλου ΟΙΚ 671
Διεύθυνση δασών  Μη έγκριση επέμβασης σε χώρο κοινοχρήστου πράσινου και υλοομιων …
Είναι ανεπίτρεπτος η μεταβολή χρήσης και αλλαγής προορισμού της έκτασης των 2.021 τ.μ …διοτη είναι αντίθετη με το αρθρο 24 του Συντάγματος….»

Παράλληλα γίνεται από τους κατοίκους προσφυγή στην Πρωτοβάθμια επιτροπή Αρχιτεκτονικής Μελέτης της Νομαρχίας….  Η πρωτοβάθμιο παραπέμπει την υπόθεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή  η οποία και δικαιώνει τους κατοίκους και απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση στο πάρκο.

Έρχεται όμως την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ο Δήμος αθηναίων και καταθέτει νέο τροποποιημένο σχέδιο στην πρωτοβάθμια Επιτροπή (το ψευτοσχεδιο ανάπλασης αναφέρει ότι ναι μεν θα χτιστεί το υπόγειο τριώροφο γκαράζ αλλά από πάνω από θα γίνει ανάπλαση με πράσινο –γκαζόν και μποκαμπιλιες - και θα φτιαχτεί και παιδική χαρά. Και το συμβούλιο –νύχτα- επίσης δίνει το πράσινο φως… για το έγκλημα

Νύχτα λοιπόν έγινε και η επέλαση από τα συνεργεία πράσινου του Δήμου της Αθήνας που έκοψαν υπεραιωνόβια δένδρα που στόλιζαν την γειτονιά και αποτελούσαν μια από τις τελευταίες οάσεις στην τσιμεντοποιημένη περιοχή.

Στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων –που όπως φαίνεται δεν άκουσαν στις 4 τα ξημερώματα τα πριόνια και τους κορμούς πανύψηλων πεύκων να σωριάζονται στο έδαφος και δεν κινήθηκαν αστραπιαία.
Όταν οι κάτοικοι έσπευσαν να υπερασπιστούν το πάρκο τους, ήταν πια αργά.
Η οικολογική καταστροφή είχε γίνει και τα ΜΑΤ ήταν ήδη έτοιμα να πάρουν θέσεις για να χτυπήσουν τους διαμαρτυρόμενους να προστατέψουν τα οχήματα του δήμου και να βοηθήσουν με τις ασπίδες τους τα γκλοπ και τα χημικά … τους εργολάβους να περιφράξουν τον ισοπεδωμένο πάρκο.

Εκατοντάδες οργισμένοι άνθρωποι, απέκλεισαν το πάρκο και ζητούσαν να συλληφθούν οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος ενώ παράλληλα κατέθεσαν και μήνυση στο αστυνομικό τμήμα κατά παντός υπευθύνου.
Αντί για συλλήψεις όμως των υπαλλήλων του δήμου και των εργολάβων αλλά και κατάσχεση των εκσκαφικών και φορτηγών , η ελληνική δημοκρατία, έστειλε τα ΜΑΤ Την ΟΠΚΕ και τα αλλά ένστολα του είδους για να αποκαταστήσουν την ταξη.

 Οι κάτοικοι λοιπόν ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες των γύρω πολυκατοικιών με κλάματα και κατάρες ενάντια στα ματ δέχθηκαν επιθέσεις και χτυπήματα με ασπίδες γκλοπ γροθιές και κλοτσιές,
Στην διαμαρτυρία έδωσαν το παρών και βουλευτές του Συνασπισμού και του ΚΚΕ. Όταν μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από το πάρκο ζητώντας τη σύλληψη των υπευθύνων δέχθηκαν για δεύτερη φορά επίθεση από τα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ, ενώ λίγο αργότερα επιτέθηκαν εκ νέου χτυπώντας και σπρώχνοντας τον κόσμο προς την Πατησίων.
 
Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα γινόντουσαν συνέχεια επιθέσεις των μπάτσων ενώ τουλάχιστον δυο φορές πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης στον κόσμο καθώς και δακρυγόνα προκειμένου να σπάσουν τον αποκλεισμό και να απομακρυνθεί το εκσκαφικό γερανοφόρο του δήμου. Τα άλλα δυο φορτηγά, ηταν ελαφρός χαμηλωμένα κατά πέντε πόντους, λόγο διαρροής στα ελαστικά και με προβληματικές κλειδαριές στις πόρτες που δεν… έμπαιναν τα κλειδιά.
Χρειάσθηκε να γίνει νέα επιχείρηση ασφάλειας γύρω από τα φορτηγά και να έρθει ειδικό όχημα του δήμου να αλλάξει λάστιχα… ενώ προσπαθησαν να ξεφορτώσουν και σύρματα για να περιφράξουν το αλσύλλιο.
Μετά από έντονες πιέσεις και συγκρούσεις σώμα με σώμα, το φορτηγό του εργολάβου φυγαδεύτηκε με όπισθεν από την Κύπρου και δεν έγινε η περίφραξη του χώρου.

Στις 5. 15 και ενώ ο κόσμος παρέμενε επί της Πατησίων τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν σαρωτική επίθεση, με βροχή τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες. Ο κόσμος αντιστάθηκε όσο μπορούσε αλλά η επέλαση των πράσινων ήταν ιδιαίτερα σφοδρή και τα χημικά που έριξαν παρά πολλά.

Τα ΜΑΤ άρχισαν να καταδιώκουν τον κόσμο προς την Πατησίων  ρίχνοντας παράλληλα δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Ανάφτηκαν κάδοι και εξοστρακίστηκαν πέτρες, ενώ ανάλογοι εξοστρακισμοί έγιναν και προς το αστυνομικό τμήμα κυψέλης στη οδό θύρας ενώ ένα περιπολικό… χρειάστηκε να μεταφερθεί με γερανό…
Ακολούθησε νέα επίθεση της αστυνομίας με καταδίωξη και συμπλοκές τόσο επί της λεωφόρου όσο και στα στενά  Στην κάθοδο της πατησιών όμως βγήκαν διμοιρίες από τα στενά και κατευθύνθηκαν προς τους διαδηλωτές που καταδιώκοντας ήδη και προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τον κόσμο. Ακολούθησε ασύστολη χρήση χημικών- η περιοχή πνίγηκε στα δακρυγόνα- και κυνηγητό με μάχες σώμα με σώμα και στα στενά.

Μετά τις 7 το απόγευμα κάτοικοι άρχισαν να μαζεύονται ξανά στο ισοπεδωμένο πάρκο- οπου παρέμεναν ακόμη μπάτσοι- και προχώρησαν σε δενδροφυτευση 30 δένδρων που δόθηκαν από τους βιοκαλλιεργητές Αττικής.


Υ.Γ (1)  Την ίδια περίπου ώρα πραγματοποιήθηκε και δράση στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών. Εδώ να σημειωθεί ότι την ώρα της δράσης, κάποιος με πολιτικά που βρισκόταν στο απέναντι καφενείο, έβγαλε όπλο το όπλισε και επιδεικτικά από σκόπευσε πρώτα προς τον κόσμο και μετα  σήκωσε το όπλο ψηλά και πυροβόλησε μια φορά στον αέρα… 

Υ.Γ (2) Ανάλογα καουμποιλικια έκαναν και τα παλικαράκια των ΥΜΕΤ στο πάρκο της Κύπρου, όπου σε ένδειξη μαγκιάς ένας από αυτούς, άνοιξε προκλητικά την ασφάλεια στη θήκη και έβγαλε το όπλο σε επίδειξη δύναμης… Εντοπίσθηκε όμως από σ. και ακολούθησαν τα δέοντα… μέχρι που οι διμοιρίτες … μετέφεραν πίσω από τις γραμμές τους τον πιστολέρο με τα γυαλιά μύγας.

Υ.Γ (3) Με όμορφα συνθήματα νερομπουγελα και φτυσίματα απομακρύνθηκε κακήν κακώς και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου αθηναίων που ήρθε κουστουμαρισμένος και προκλητικά με το κινητό στο χέρι ζητούσε την παρέμβαση εισαγγελέα…. Για τους προπηλακισμούς που δέχθηκε.ΕΠΕΙΓΟΝ  Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην οδό Λέλας Καραγιάννη 41  έξω από το 41ο Γυμνάσιο Λύκειο για να ακολουθήσει πορεία με τους μαθητές προς το δημαρχείο της Αθήνας.
κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Εικόνες:

από κ-α 27/01/2009 2:23 πμ.


post image
....

Εικόνες:

από κ-α 27/01/2009 2:26 πμ.


post image
.....

Εικόνες:

από κ-α 27/01/2009 2:30 πμ.


post image
.

Εικόνες:

από νας 27/01/2009 2:33 πμ.


περασαμε πριν λιγη ωρα απο το παρκο αυτο λεγετε ΕΓΚΛΗΜΑ και ολοι αυτοι οι οποιοι εχουν συμμετασχει σε αυτο να παραιτηθουν τωρα και να μας κανουν τη χαρη να φυγουν απο τη χωρα και τον πλανητη .Υπηρχαν γυρω στα 20 ατομα που μας ενημερωσαν για αυριο στις 11 συγκεντρωση και συνεχως σταματαγαν αμαξια και μοτο που ενημερωνταν για αυριο .Τα ματ παντου κλουβα απεναντι ζηταδες στη πλ αμερικης ηταν για λυπηση να φυλανε τα κομμενα δεντρα τραγελαφος .Ομως προκειτε για τεραστια τραγωδια αυτο τι μικρο ωραιο παρκο ακτιδα φωτος και ομορφιας σε αυτη τη πολη να εχει καταντησει ετσι .Ειναι εγκλημα .Παει ο καιρος που κανανε τις λαμογιες τους και ο κοσμος τις εχαβε και δεν το εχουν καταλαβει .Αυτα τα λιγα τετραγωνικα στη πολη θα κοστισουν στο κακλαμανη πολυ ακριβα .Στο χερι μας ειναι ,ολοι αυριο στις 11 και οτι ωρα μπορει ο καθενας εκει.

από κ-α 27/01/2009 2:34 πμ.


post image
. .

Εικόνες:

από κ-α 27/01/2009 2:39 πμ.


post image
. . .

Εικόνες:


post image


 Κωλόμπατσοι μας φωτογραφίζεται εσείς, αλλά σας έχουμε και εμείς.

Και στην καταστολή δε μασάμε

Εικόνες:

από κ-α 27/01/2009 2:45 πμ.


post image
. ,

Εικόνες:

από κ-α 27/01/2009 2:49 πμ.


post image
.
.

Εικόνες:

από κ-α 27/01/2009 2:52 πμ.


post image
'

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 27/01/2009 3:53 πμ.


post image
Έτσι για την ιστορία…και για τις «εντυπώσεις»

Μια παρατήρηση.
Ε ψίτ σ. Κάνεις λάθος. ΔΕΝ είναι  όλοι ρουφιάνοι
Ούτε τις απόκριες, ουτε τις απόκριες.


κ-α 

Εικόνες:

από ... 27/01/2009 7:44 πμ.


Τώρα είχε ζωντανή σύνδεση η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της ΝΕΤ με εκπρόσωπο μιας επιτροπής στο πάρκο και μπήκαν τα ΜΑΤ και έδιωξαν κόσμο και συνεργείο! Όλα αυτά σε ζωντανή σύνδεση!

από enas 27/01/2009 9:19 πμ.


Katastrofi sto parkaki. Liga mas eixan meinei mas ta gamane kai ayta. Tha trellathoume dld...
Poreia simera ti wra akrivws?
y.g. oi roufianoi stis apokries pou kollane?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License