Οταν τα δέντρα κλαίνε-Πορεία στο Δήμο-Εδώ σκοτώνουν 15χρόνα,θα διστάσουν να κόψουν δέντρα;

Καταστολή, ΜΑΤ, ασπίδες, ελληνική αστυνομία και μαύρο κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης στην τηλεόραση της ΝΕΤ με ανταπόκριση από τους κάτοικους της περιοχής στο πάρκο. Το παρακράτος είναι πάνω από το κράτος. Χτυπάει ακόμη και την κρατική τηλεόραση. Συγγνώμη, τη Δημόσια. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Τώρα όμως ήταν εξόφθαλμο, η επίθεση των ματ στην δημοσιογράφο και την κάμερα, το τράβηγμα των καλωδίων και το μαύρο του φασισμού…που γέμισε την τηλεοπτική οθόνη σε ζωντανή μετάδοση στο πανελλήνιο. Νέα ελληνική τηλεόραση. Μέρες ελληνικής δημοκρατίας συνέχεια...

post image

Γιατί Μαύρο στο γυαλί της δημόσιας τηλεόρασης; Μα γιατί είναι ΧΟΥΝΤΑ.

Λιγη ώρα πριν η τροχαία είχε αποκλείσει την περιοχή από το ύψος της Κεφαλληνίας ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (9 κλούβες) τοποθετήθηκαν κάθετα μπροστά από το πάρκο Πατησίων και Κύπρου. Διπλά κορδόνια ΜΑΤ πάνω και κάτω από το πεζοδρόμιο απωθούσαν σιγά σιγά… με τις ασπίδες τους 30 - 40 κατοίκους, περιφρούρηση του πάρκου. Μέχρι που τους πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο της Πατησίων και εκεί για να τους διαλύσουν εντελώς τους ψέκασαν στα μουλωχτά με χημικά.

Ακολούθησε όμως η επίθεση και στην κάμερα της ΝΕΤ και μάλιστα τη στιγμή που στο πάνελ (Λιριτζης –Οικονομου) ήταν προσκαλεσμένος ο κυριος Ακριτιδης. Μόλις έπεσε η ασπίδα, το Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών  και μαζί και το μαύρο, αφού έκλεισε η κάμερα (ο μπάτσος τράβηξε τα καλώδια), ο αντιδήμαρχος άρχισε να αμύνεται για την πάρτη του λέγοντας ότι δεν έχουμε εμείς αρμοδιότητα, δεν έχουμε καλέσει εμείς την αστυνομία και άλλα τέτοια ασυνάρτητα.

Πέντε λεπτά μετά… τα ΜΑΤ είχαν εξαφανιστεί από το οργωμένο και τσακισμένο πάρκο.

Εμφανίστηκαν αργότερα όταν η μαζικότητα της προγραμματισμένης συγκέντρωσης ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που ήθελαν όσοι μιλούσαν για αντιπροσωπεία με ταξί στον Κακλαμάνη.

Έκλαιγαν οι κάτοικοι πάνω στα πεύκα και καταριόντουσαν… αλλά τι να πεις για το κράτος δικαίου…

Εδώ σκοτώνει 15 χρόνο, θα διστάσει να κόψει δέντρα σε πάρκα και πλατείες που αποτελούν πνεύμονες πρασίνου ιδιαίτερα τσιμεντοποιημενων περιοχών; Θα διστάσει να χτυπήσει και πάλι στο ψαχνό σκοτώνοντας αυτή τη φορά δένδρα και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων μόνο και μόνο για  να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο σχέδιο "αποικιακές παραχωρήσεις σε ιδιώτες για 30 χρονια χωρίς δικαίωμα κανένα, του τετραώροφου και όχι τελικά τριώροφου υπόγειου παργκικ".

Από τα πρώτα ονόματα που μπήκαν στο παιχνίδι η Εταιρεία  ΔΟΜΟΤΕΚΑ, ο κύριος Ψαλτάκος και οι παραφυάδες του.

Ο Δήμαρχος της μίζας και της ρεμούλας είναι και μαρτυριάρης, Τα βρηκε όλα έτοιμα λέει από τους προηγούμενους αφεντάδες του μαγαζιού. Τον κύριο Αβραμόπουλο, την κυρία Μπακογιάννη… Τώρα αυτός που συμφωνεί κιόλας, απλά το υλοποιεί…

Έχει ήδη μπει ο κυριος Κακλαμάνης σε επικοινωνιακή εκστρατεία (χειραγώγηση) μέσα από τα αστικά ΜΜΕξπατησης δηλώνοντας μέγα λόγια για ανάπλαση και 12 κομμένα δένδρα και για άλλα χάρτινα και ζωγραφιστά δασικά του είδους γκαζόν και βουκαμβίλιες που ΘΑ γίνουν πανω στο τσιμεντένιο γκαράζ.

Για όσους δε, αντιστέκονται ο δήμαρχος τους χαρακτηρίζει 10 αληταράδες των Εξαρχείων μπαχαλακιδες που κόβουνε βόλτες στις γειτονίες και τα σπάνε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και  αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα Χρ. Ακριτίδης όπως και οι υπόλοιποι αχυρένιοι υπαλληλάκοι, νομικοί σύμβουλοι και λοιποί παρατρεχάμενοι.

Για τους κυρίους αυτούς φαίνεται ότι δεν είναι τίποτα οι 500 και 800 κάτοικοι που ξυλοκοπούνται ανηλεώς την ίδια μέρα της κοπής των δένδρων. Είναι αληταράδες όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ζητούν να συλληφθούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής να κατασχεθούν τα οχήματα του δήμου … Είναι αληταράδες που κλαίνε και οργίζονται για τα δένδρα τους και το κομμάτι ανάσας που τους στραγγάλισαν τα συμφέροντα των αναπλάσεων σε στενό ιδιωτικό κύκλο.

Και χτυπιούνται και την επόμενη ημέρα από τα ξημερώματα κιόλας οι ίδιοι άνθρωποι και ακόμη περισσότεροι που έφτασαν εκεί από τα γύρω σχολεία και τις άλλες γειτονιές. Αυτοί/ες που δεν άφησαν τα φορτηγά του δήμου να φύγουν ανενόχλητα, αυτοί/ες που δεν άφησαν να γίνει περίφραξη του οικοπέδου από τον εργολάβο, αυτοί/ες που ξυλοκοπήθηκαν και ψεκάσθηκαν με χημικά από τα ΜΑΤ γιατί διαμαρτύρονταν και αρνούνταν να απομακρυνθούν από τη… γειτονιά τους.
Πριν την πορεία όμως σήμερα (αρχικό κάλεσμα στην οδό Λελας Καραγιάννη εξω από τι 41 γυμνάσιο λύκειο) ήταν μετέωρο το αν θα γινει η πορεια.

Παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει ανοιχτά καλέσματα σε όλους του πολίτες της Αθήνας, όταν ο κοσμος αυξάνεται και τα συνθήματα ενοχλούν ... ήρθαν καποιοι/ες να επιλέξουν ποιος και πια θα συμμετέχει στην κινητοποίηση. Οι καλοί από εδω, οι κακοί να φύγετε. Τόσο απλά. Δάσκαλοι και γονείς, μέλη των διαφόρων επιτροπών, αν μη τι άλλο, προσπάθησαν να προβοκάρουν την συμμετοχή του κόσμου.

Ήταν σίγουροι για τη μη συμμετοχή κόσμου και για αυτό ορισμένοι παράγοντες μιλούσαν από την αρχή για ολιγομελή επιτροπή που θα πήγαινε να δει τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Ήδη οι δάσκαλοι αλλά και οι σύλλογοι των γονέων και κηδεμόνων δεν επέτρεψαν στους μαθητές να έρθουν να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία και στην πορεία προς το δημαρχείο της Αθήνας. Για λόγους ασφαλείας λένε οι αρμόδιες κυρίες των τοπικών συλλογών γονέων και κηδεμόνων.

Όμως το 41 λύκειο υπερφαλάγγισε  τους στημένους κανόνες και τις δυο τελευταίες ώρες δεν έκαναν μάθημα και πολλά παιδιά συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.

Ήδη όμως η συμμετοχή του κόσμου είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών υποτίθεται και άρχισαν να μιλάνε όχι για λόγους ασφαλείας αλλά ανοιχτά για ταραχοποιούς που θέλουν να κάνουν επεισόδια.

Για λόγους ασφαλείας έλεγαν και οι θρασύτατοι Πασόκοι της περιοχής που πριν την συγκέντρωση μοίρασαν και ένα κείμενο αλληλεγγύης στα πεύκα. Λες και το γεγονός ότι στο ΔΣ του Δήμου οι ίδιοι οι πασοκοι ψήφισαν για την ανάπλαση του πάρκου είχε παραβλεφθεί. Αυτοί οι κύριοι από την Τ.Ο. Μπατσοκ μαζί με άλλους αγανακτισμένους κομμουνισταραδες παππούδες με τσιγκελωτά μουστάκια και μητέρες Τερέζες βουλευτίνες του ΚΚΕ, μαζι με αριστερούς ανοιχτών σχημάτων και πόλεων και επιτροπών κατοίκων, μιλούσαν για τάξη και ασφάλεια και επικινδυνότητα από ταραχοποια στοιχεία…την στιγμή που τα ΜΑΤ έπαιρναν θέση στην Πατησίων

«Αν θέλετε να κάνετε επεισόδια να κάνετε δική σας πορεία. Εμείς θα κάνουμε ειρηνική πορεία προς το δήμαρχο», αυτό  είπαν οι κύριοι υπερασπιστές των δένδρων σε άλλους κατοίκους και νεολαίους και μαθητές και φοιτητές που δυο μέρες τώρα υπερασπίζονται με κάθε τρόπο το πάρκο και τη γειτονιά τους από τις λυσσαλέες επιδρομές και πολιορκίες των δυνάμεων καταστολής.

Μάλιστα οι Πασοκοι,  ως τραμπούκοι, έφτασαν στο σημείο να σπρώξουν και να επιτεθούν σε νεαρό κάτοικο της περιοχής που ως αναρχικός προβοκάτορας ταραχοποιός τρομοκράτης  … χλεύασε την παρουσία του ΠΑΣΟΚ και των άλλων παραγόντων στο πάρκο. Τελικά η πορεία ξεκίνησε και είχε τουλάχιστον 400 ανθρώπους, ενώ αρκετοί/ες  έμειναν πίσω περιφρούρηση του πάρκου.
Πολύ γκρίνια για να συνθήματα σε όλο το δρόμο… και παρα το γεγονός ότι οι μπάτσοι ήταν προκλητικοί και πλησίαζαν την πορεία σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης.

Έξω από το Δημαρχείο όπου ενώ τα ΜΑΤ είχαν αρχίσει να κυκλώνουν στα 20 μέτρα τους διαδηλωτές από ολες τις πλευρες της πλατειάς Κοτζιά και του δρόμου, ενώ όταν δύο τρία παιδάκια του δημοτικού που ήταν στην κεφαλή της πορείας  πλησίασαν τα ΥΜΕΤ που ηταν στην είσοδο του Δημαρχείου στην πλατεία Κοτζιά, οι ένστολοι ραμπο σήκωσαν ασπίδες και πήραν θέση μάχης…
Γιουχαΐστηκαν αναλόγως.
Εγινε και μέγα πολιτικό ζήτημα για τρία αυγά που εξοστρακίστηκαν στα «εργατόπαιδα» - φύλακες των αφεντικών τους αλλά τελικά έμεινε μόνο ένα ζήτημα.  

Την ίδια στιγμή που ο κλοιός έσφιγγε, η τετραμελής επιτροπή των κατοίκων μαζί με δημοτικούς συμβούλους είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο.
Συζήτηση που δεν κατέληξε πουθενά.
Η ενημέρωση που ακολούθησε ήταν ότι ο κύριος Κακλαμάνης εμμένει στις θέσεις του και εμείς Συνεχίζουμε τον αγώνα για την περιφρούρηση του πάρκου μας και την προσπάθεια να ξαναγίνει πνεύμονας ζωής.

Παράλληλα οι κάτοικοι έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις για την κοπή των δένδρων, για την χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, έχουν προσφύγει στο συνήγορο του πολίτη, η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Αττικής  έχει κάνει μήνυση στο Δήμο και έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα… και ο δήμαρχος επιμένει θέλοντας να μας πείσει μέσα από τα αστικά ΜΜΕξημερωσης ότι θα γίνει η ανάπλαση γιατί γίνεται για το καλό μας.


Υ.Γ Τώρα τα αστικά ΜΜΕξαπατησης βάζουν στο παιχνίδι της χειραγώγησης και τους διάφορους νεοέλληνες ιδιοκτήτες δυο και τριων αυτοκινήτων που αγανακτούν γιατί δεν βρίσκουν να παρκάρουν στη γειτονιά και υπεραμύνονται της δημιουργίας παρκιγκ.


Ως Αιδώ Ρεμάλιακόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Εικόνες:

από κ-α 28/01/2009 4:37 πμ.


.

Εικόνες:

από κ-α 28/01/2009 4:40 πμ.


..

Εικόνες:

από κ-α 28/01/2009 4:43 πμ.


./

Εικόνες:

από κ-α 28/01/2009 4:45 πμ.


. .

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License