Σάββατο 31/1 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Μια μέρα με πολλές διαστάσεις

Ισως αυτό το "όλοι στους δρόμους" να έχει κουράσει κάποιους. Το σίγουρο είναι ότι έχει κουράσει τους κυρίαρχους και θα συνεχίζει να τους κουράζει.
Είναι η περίπτωση του πληγωμένου θηρίου που στα τελευταία του γίνεται πιό επικίνδυνο.

Δεν μιλάω μόνο για τους αγωνιζόμενους ανθρώπους που ακολουθούν συγκρουσιακές πρακτικές και κάπου ξέρουν ότι κάθε επαφή με τους κρατικούς δολοφόνους σημαίνει και σύγκρουση. Μιλάω για τον καθένα που κατεβαίνει στο δρόμο σαν φοιτητής, σαν κάτοικος, σαν εργαζόμενος και διεκδικεί τα αυτονόητα για να δεχτεί απρόκλητες επιθέσεις από κρατικά και παρακρατικά γουρούνια. Για νοικοκυρές που ξυλοκοπήθηκαν και δακρυγονίστηκαν στην Πατησίων, για δασκάλους που δέχτηκαν άγρια καταστολή σε μια κατα τα άλλα ειρηνική πορεία, για φοιτητές που ξυλοκοπούνται και συλλαμβάνονται με στημένες κατηγορίες. Για τον καθένα από μας.

Το "όλοι στο δρόμο" αυτό το νόημα έχει και στην περίπτωσή μας αναγάγεται σε ζήτημα επιβίωσης. Πιό συγκεκριμένα, αυτό το σαββατοκύριακο συμβαίνουν τα παρακάτω:

1. Σάββατο 31/1 ώρα 12:00. Συγκέντρωση-πορεία αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά. Καλεί η συνέλευση αλληλεγγύης (εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι που βρεθήκαμε δίπλα στην Κωνσταντίνα από την πρώτη στιγμή της επίθεσης) ενώ έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν σωματεία βάσης και συλλογικότητες. Δεν θα λειτουργεί ο ηλεκτρικός γι αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να ενημερωθούμε από τώρα για τα δρομολόγια λεοφωρείων ή να κατέβουμε με δικά μας μέσα. Είναι σκόπιμο οι αλληλέγγυοι να μην καθυστερήσουν (όπως γίνεται συνήθως στα πρωινά καλέσματα).

2. Σάββατο 31/1 ώρα 15:00. Αντιφασιστική-αντιπαρακρατική συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων. Είναι πιθανό να καθυστερήσουν κάποιοι λόγω της προηγούμενης συγκέντρωσης και του προβλήματος με τον κλειστό ηλεκτρικό. Οι διοργανωτές θα πρέπει να φροντίσουν για τους αργοπορημένους, να μη βρεθούν σε μια άδεια πλατεία.
Απαραίτητη η απάντηση στο παρακράτος που τον τελευταίο καιρό προσφέρει απροκάλυπτα τις υπηρεσίες του στην κυριαρχία, είτε σε επίπεδο συμμορίτικης δράσης είτε σε επίπεδο δικαιολόγησης της καταστολής (Παντελεήμονας).

3. Σάββατο 31/1 ώρα 17:00. Συναυλία στο ισοπεδωμένο παρκάκι της Πατησίων. Χρειάζεται η μαζική παρουσία όλων μας, πρώτα και κύρια των κατοίκων αλλά και όσων έχουμε εξοργιστεί από την επίθεση κράτους-δήμου-παρακρατικών (ένα και το αυτό). Η συναυλία θα κρατήσει αρκετές ώρες, οπότε δε θα είναι αδύνατο να πλαισιωθεί και από κόσμο που θα έχει βρεθεί σε κάποια ή και στις 2 προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Βαρύ πρόγραμμα για μια μέρα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη όμως έδειξε ότι πολλές, ακόμα και ταυτόχρονες εστίες αντίστασης μπορούν να φουντώνουν σε διαφορετικές περιοχές. Να τους δείξουμε ότι ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

από Α 30/01/2009 1:20 μμ.


post image
ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΣ ΜΗ ΧΑΛΑΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΤΙΣ ΜΠΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΥΡΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ
ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ! (Α)

Εικόνες:


Μια αξιόλογη πρωτοβουλία από τους μαθητές του Πειραιά που έχουν δείξει ότι δεν ξεχνούν την εξέγερση και δεν απαξιώνουν την αλληλεγγύη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License