ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

καταληψη

              Ε.ξεγερμένη    Λ.αϊκή     Σ.κηνή

 

 

 

  Η εξέγερση του Δεκέμβρη δικαιώνοντας όλους τους προηγούμενους κοινωνικούς αγώνες έδωσε το έναυσμα για γενικευμένη αντίσταση σε όλα αυτά που μας προσβάλλουν και μας υποδουλώνουν. Πυροδότησε τον αγώνα για τη ζωή, που κάθε μέρα απαξιώνεται. Σε πείσμα όλων όσων βλέπουν την εξέγερση σαν πυροτέχνημα και τη θάβουν τελειώνοντας τον επικήδειο με το «η ζωή συνεχίζεται» απαντάμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θέτει τη ζωή μας σε μια νέα βάση. Όλα έχουν μείνει μετέωρα, όπως και ο θυμός μας. Η αγωνία μας δεν έχει κοπάσει γι’ αυτό είμαστε ακόμα εδώ.. Εξέγερση στους δρόμους, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά κέντρα, τους δήμους και τα πάρκα. Εξέγερση και στην τέχνη.

  Κόντρα σε μια τέχνη- θέαμα που καταναλώνεται από παθητικούς θεατές. Κόντρα σε μια αισθητική που αποκλείει την διαφορετικότητα. Κόντρα στον πολιτισμό που καταστρέφει πάρκα και δημόσιους χώρους  στο όνομα του κέρδους.

 Ενώνουμε τις φωνές μας με όσους αγωνίζονται. Είμαστε αλληλέγγυοι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα  και στους συλληφθέντες της εξέγερσης.

Απαντάμε στην κρατική καταστολή, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απόπειρα τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ με τον αγώνα μας και τον πολιτισμό.

  Μια πρωτοβουλία ανθρώπων των τεχνών (θεωρώντας τέχνη τη ζωή του καθενός) οικειοποιείται ένα χώρο για την Τέχνη της ζωής του καθενός  θέτοντας το ζήτημα της αναδημιουργίας της κουλτούρας σε μια νέα βάση. Επιδιώκουμε μια τέχνη αδιαμεσολάβητη, ανοιχτή  σε όλους, που ο καθένας μπορεί να είναι φορέας της.

Απελευθερώνουμε την Εθνική Λυρική Σκηνή,  γιατί εξ’ ορισμού μας ανήκει. Έχουμε την ανάγκη να πούμε τα πράγματα από την αρχή και να ξαναβρούμε το ρόλο της τέχνης. Μέσα από διαδικασίες αυτοργάνωσης προτείνουμε ελεύθερες δημιουργικές δράσεις από όλους και για όλους όσους θεωρούν τον πολιτισμό προϊόν συλλογικής δημιουργίας.

  Για να ξανακερδίσουμε τον πολιτισμό που μας στερείται.

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 9 μ.μ.

                     

 

                        

 

              ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ

                                                ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

  

 

 

                              (ελεύθεροι λυρικοί)       http://apeleftheromenilyriki.blogspot.com/

από γκωστ 30/01/2009 11:20 πμ.


Πότε γίνεται η πρώτη συνέλευση; Υπάρχει πρόγραμμα εκδηλώσεων;

από moebius 30/01/2009 12:09 μμ.


Δεν κατάλαβα, εργαζόμενοι στη Λυρικοί κάνουν την κατάληψη? Μουσικοί, χορευτές, χορωδία, τραγουδιστές, τεχνικοί κλπ, ή κάποιοι εκτός Λυρικής? Διότι γνωρίζω ότι γενικά τα τελευταία δύο χρ΄νια οι εργαζόμενοι στη λυρικοί κάνουν έναν αγώνα για να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν προβεί σε τόσο δραστικές κινήσεις....

από ειμαστε 30/01/2009 12:15 μμ.


δεν εχουν κανει οι εργαζομενοι της Λυρικης  την καταληψη ...
Ελατε ολοι ακαδημιας 59

από x 30/01/2009 12:20 μμ.


  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!
Η κλασσική μουσική στην υπηρεσία του εξεγερμενου πλήθους! Εύγε παιδιά!
Ζήτω το bolero!!!!!

από apopse 30/01/2009 1:43 μμ.


apopse stis 9 to vradi sto Lirikoi - diaforoi exoun anameihthei pros to paron alla iparhei horos kai gia allous!

den

από den 30/01/2009 2 μμ.


δεν ξερω τι κοσμος κανει την καταληψη αλλα σημερα ειναι και η συνελευση για τους διωκομενους της εξεγερσης στο Πολυτεχνειο (στις 7 αλλα αργει συνηθως να αρχισει)

καλο ειναι να μην μπαινουν ανταγωνιστικα αυτα. ειχε συμβει το ιδιο και με την καταληψη της ΕΣΗΕΑ χωρις να το θελουν κι εκει φυσικα

από αναρχικός 31/01/2009 10:57 πμ.


εξεγερσιακές στιγμές ζούμε ακόμη, είναι λογικό μέσα σε αυτό το κλίμα να συμπέφτουν πράγματα! Και είναι και ωραίο που τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License