Υπουργείο Εθνικής Λογοκρισίας και Θρησκευμάτων

Το εγγραφο στο οποίο βασιζεται το σημερινό δημοσίευμα του ΠΡΙΝ για την απόπειρα λογοκρισίας του Indymedia

post image

Ο υφυπουργός παιδείας καλεί την πρυτανεία του ΕΜΠ να "προστατέψει" το δημοκρατικό πολίτευμα, που εκφράζει ο βουλευτής Βελόπουλος, λογοκρίνοντας ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης που έχει παίξει ρόλο στην αναπτυξη του κινήματος διεθνώς και στην Ελλάδα (όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις έχουμε πολλοί για τον τρόπο που το διαχειρίζεται η συντακτική του ομάδα).

Εικόνες:


Ναι, να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η καταραμένη εκπομπή του indymedia. Να σταματήσει η εκπομπή που προσβάλλει το δημοκρατικό σας δικαίωμα... ...να βασανίζετε και να δολοφονείτε αλλοδαπούς που ήρθαν με χίλιους δυο κόπους στη «δημοκρατική» σας πολιτεία για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί και, ξαφνικά, τους έφαγε η μαρμάγκα, χωρίς να μάθει ποτέ και τίποτε κανένας για αυτούς. ...να πυροβολείτε 15χρονους μαθητές όποτε γουστάρετε και (δευτεροδίκως) ατιμωρητί. ...να τα «σπάτε» ως υπεύθυνη «δημοκρατική» πολιτεία ολονυκτίς στα μπουζούκια τη στιγμή της δολοφονίας ενώ όλη η Αθήνα καίγεται διαμαρτυρόμενη για την πρωτοφανή ύβρι και, την άλλη μέρα, να «ψυχαγωγείστε» στα γήπεδα. ...να αξιώνετε, την επομένη, ως υπεύθυνη δημοκρατική πολιτεία την παραδειγματική τιμωρία όχι των δολοφόνων των 15χρονων μαθητών, και των ηθικών τους αυτουργών, αλλά των λίγων καθηγητών που η συνείδηση τούς ώθησε να συνταχθούν με τους διαμαρτυρόμενους κατά της «δημοκρατίας» σας μαθητές, αψηφώντας την απόλυση από τη θέση τους ως (πραγματικών) λειτουργών της Παιδείας. ...να ρίχνετε βιτριόλια και άλλα «ευγενή» οξέα σε όποια εργαζόμενη τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την απουσία ακόμη και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων κατά την άσκηση της εργασίας της και, μετά, να βάζετε τα τηλεοπτικά σας σκυλιά να αφήνουν εξευτελιστικές υπόνοιες ότι «μπορεί η επίθεση να ήταν ερωτικού τύπου...». ...να παραχωρείτε κρυφά λιμάνια σε μισθωμένα πλοία «δημοκρατιών» οι οποίες δολοφονούν μαζικά λαούς που υστερούν απέναντι στα δικά σας «δημοκρατικά» φρονήματα. ....να ξεριζώνετε σε μια ασφυκτικά τσιμεντωμένη σκατούπουλη όσα δεντράκια ακόμη απέμειναν και, την επομένη, να σας καλούν τα (καλά) μισθωμένα τηλεοπτικά σας σκυλιά για να παραχωρείτε συνεντεύξεις με τους χάρτες των μεγαλόπνοων σχεδίων σας (που παραμένουν πάντοτε σχέδια). ...να σφυρίζετε αδιάφορα μπροστά στο τερατώδες γεγονός ότι η αστυνομία σας εμφορείται κατά 90% από φρονήματα κάθε άλλο παρά συνάδοντα με την ετικέτα που αυτάρεσκα διαφημημίζετε ότι διαθέτει το καθεστώς σας: «δημοκρατία». ...και, στο τέλος τέλος, να καλείτε σύγχρονους μισαλλόδοξους και μισάνθρωπους ναζί ταγματασφαλίτες όταν η δημοκρατία (και η αστυνομία) σας τα βρίσκει σκούρα απέναντι στη γενική κατακραυγή. Κλείστε το λοιπόν το ρημάδι το Indymedia. Ας μείνουν μόνο τα μίσθαρνα, έντυπα, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, σκυλάκια σας να μας κρατάνε συντροφιά μαζί με τα ποδόσφαιρα, τα lifestylίκια και τα πρωινάδικά σας. Έτσι κι αλλιώς, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από σας. Έτσι και αλλιώς το καθεστώς σας, η «δημοκρατία» που κομπορρημονώντας μας «φέρατε» το '74, δεν προέκυψε από εξέγερση ή επανάσταση απέναντι στη δικτατορία, γιατί στην ουσία αποτελείτε ΔΟΤΗ συνέχεια της χούντας (και με άδεια της χούντας). Είστε χούντα λοιπόν, και κάποτε θα πέσετε. Όλοι μαζί...

Ανακοίνωση της Συλλογικότητας Διαχείρισης του athens.indymedia σχετικά με την παραπληροφόρηση και τις κάθε είδους επιθέσεις που δέχεται το Indymedia
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: katw_ta_heria_apo_ta_mesa_antipliroforisis_-pdf2hyp6k.pdf (application/pdf)
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ


Τις μέρες της Εξέγερσης του Δεκέμβρη αυξήθηκαν οι πιέσεις και οι επιθέσεις ενάντια στο Indymedia πάνω στη βάση ότι αποτέλεσε κέντρο συντονισμού της Εξέγερσης. O σκόπιμος υπερ-τονισμός αυτού του ρόλου του συγκεκριμένου μέσου (αν είναι δυνατόν οι εξεγέρσεις να γίνονται μέσω διαδικτύου!!!), οδήγησε στην συντονισμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια, από όλο το φάσμα της δεξιάς (από την κυβερνητική μέχρι το ακροδεξιό παρακράτος), στην ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για το κλείσιμο του Indymedia. Από τις επερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και του Λάος, σχετικά με το πώς επιτρέπει το κράτος τη λειτουργία αυτού του site, μέχρι τις άναρθρες κραυγές μεγαλοδημοσιογράφων-συντακτών (παπαγαλάκια/φερέφωνα της διαπλεκόμενης εξουσίας ΜΜΕ, κεφαλαίου και επαγγελματιών της πολιτικής), ότι «η εξέγερση και οι κινητοποιήσεις των ”κουκουλοφόρων” οργανώνονται μέσω του διαδικτύου και κύρια μέσω του Indymedia», παραλείποντας και αποσιωπώντας εσκεμμένα τη συνεισφορά του Indymedia στην αντιπληροφόρηση.

Σ’ αυτό το συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων, σοσιαλφιλελεύθερων, κεντροδεξιών, ακροδεξιών του Λάος και της χρυσής αυγής, βρέθηκε αρωγός και συμπαραστάτης το ΚΚΕ. Αναφερόμαστε στα σχόλια και τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο Ριζοσπάστη (όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ), τα οποία εμμέσως πλην σαφώς ταύτιζαν τη συλλογικότητα διαχείρισης του Ιndymedia με διάφορους σκοτεινούς κύκλους. Αφήνοντας, αρχικά, υπονοούμενα για τον τρόπο άμεσης πληροφόρησης, από χρήστη του μέσου, σχετικά με το συμβάν στη Νοταρά και κατηγορώντας μας, στη συνέχεια, για αλλαγή της ώρας δημοσίευσης της πληροφορίας, στοχοποιώντάς μας εμμέσως πλην σαφώς, είτε ως μέλη της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, είτε ως συνεργαζόμενους με τους μπάτσους (η ερμηνεία επαφιόταν στους αναγνώστες).
 
Επειδή τα συγκεκριμένα δημοσιογραφικά φερέφωνα της ΚΕ του ΚΚΕ γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Indymedia (site ανοιχτής δημοσίευσης και αντιπληροφόρησης από τους ίδιους τους χρήστες), συκοφαντούν σκόπιμα τόσο τη ΣΟ όσο και τον κόσμο που χρησιμοποιεί το site, προκειμένου να απαξιώσουν μια οριζόντια και αδιαμεσολάβητη δομή πληροφόρησης. Ήδη βέβαια την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο χρήστης που άκουσε τους πυροβολισμούς και ναι, αρέσει δεν αρέσει στον ριζοσπάστη, έκανε ενημέρωση στο Indymedia. Παράλληλα με την προβοκατόρικη και άθλια πρακτική, οι συντάκτες της εφημερίδας μπερδεύουν εσκεμμένα την αρχική δημοσίευση με την συζήτηση που άνοιξε αργότερα πάνω στο θέμα και η όποια, όπως είναι γνωστό, ξεκινά πάντα με την αρχική δημοσίευση.

Αυτή η αθλιότητα έχει διπλό στόχο. Nα αποτρέψει πολλά μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη συμμετοχή τους κυρίως τον τελευταίο καιρό, στις συζητήσεις μέσω του Ιndymedia σχετικά με τις θέσεις του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο γύρω από το σταλινισμό και κυρίως να αποσιωπήσει την κριτική των μελών για τη στάση της ηγεσίας του κόμματος απέναντι στην Εξέγερση του Δεκέμβρη (η οποία έφερε σε αντιπαράθεση πολλά μέλη της βάσης του κόμματος με τη ηγεσία).

Η προσπάθεια ελέγχου και διοχέτευσης της κοινωνικής οργής σε νόμιμους και ανώδυνους για το κράτος τρόπους δράσης και η ταυτόχρονη καταδίκη των δράσεων που αντιβαίνουν την κανονικότητα της ελεγχόμενης αντίδρασης δηλώνουν ρητά το στόχο του ΚΚΕ: την καταστολή της εξέγερσης. Γιατί οι προλετάριοι της σημερινής εποχής, όπως και της παλιάς, απαγορεύεται να έχουν τη δική τους αυτόνομη φωνή, καθώς αδυνατούν να αναγνωρίσουν  ως μια και μόνη αλήθεια, αυτή του κόμματος. Πρέπει συνεπώς να καταγγελθούν ως «προβοκάτορες», «σκοτεινά κέντρα», «κουκουλοφόροι» κλπ. όσοι δεν συμπλέουν με αυτή την μόνη αλήθεια.

Απαιτούνται δυστυχώς πολλοί τόνοι χαρτιού για να αναφερθούν οι θέσεις και η στάση που κράτησαν τόσο το ΚΚΕ όσο και τα ΚΚ άλλων χωρών απέναντι σε κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, όπως και η τακτική καταστολής των εξεγέρσεων από τους αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές μέσα από την agit prop (αγκιτάτσια προπαγάνδα). Μια από τις κύριες παραμέτρους της είναι η κατασυκοφάντηση των κοινωνικών αγωνιστών και κινημάτων, η οποία διδάσκεται ακόμα στις «σχολές του κόμματος».
 
Πληροφορούμε την ηγεσία του κόμματος ότι και ιστορία γνωρίζουμε και τη στρατηγική του «πολεμικού κομμουνισμού» κατέχουμε. Τους πληροφορούμε ακόμη ότι ματαιοπονούν στην προσπάθειά τους να φιμώσουν το μέσο και ότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι ο αυτοεξεφτελισμός τους και η ταύτισή τους με την ακροδεξιά στη συνείδηση όλων των αγωνιζόμενων, ιδιαίτερα της νεολαίας. Τους απαντάμε επίσης ότι ο Σουσλοφισμός είναι η αντεστραμμένη εικόνα του Γκεμπελισμού.

Τελικά, η «δημοκρατία», που επικαλούνται όλοι αυτοί, και η «ελευθερία» σχετικά με τη διακίνηση ιδεών και πληροφορίας σταματά εκεί που ξεκινούν να θίγονται τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών. Όταν η  πληροφόρηση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, επιστρατεύεται η άμεση ή έμμεση καταστολή, για την οριοθέτηση αυτής της «ελευθερίας». Οριοθέτηση καθεστωτική, συστημική, που έρχεται πάντα σε σύγκρουση με την Ελευθερία που απαιτούν οι Εξεγερμένοι και καταπιεσμένοι της σημερινής εποχής.
Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι
και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ-ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η ΑΝΤΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Συλλογικότητα Διαχείρισης
του athens.indymedia.org


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=974975

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License