Ο Ομπάμα κράταει τις μυστικές πτήσεις της CIA!

«Μολονότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε το κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντάναμο και απαγόρευσε τη χρήση βίαιων μεθόδων ανάκρισης, δεν ανακάλεσε το δικαίωμα της CIA να συλλαμβάνει υπόπτους για τρομοκρατική δράση σε ξένο έδαφος και να τους μεταφέρει σε χώρους προσωρινής κράτησης». Από την Καθημερινή.

Θα συλλαμβάνει η CIA υπόπτους σε ξένο έδαφος
Για τρομοκρατική δράση

Μολονότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε το κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντάναμο και απαγόρευσε τη χρήση βίαιων μεθόδων ανάκρισης, δεν ανακάλεσε το δικαίωμα της CIA να συλλαμβάνει υπόπτους για τρομοκρατική δράση σε ξένο έδαφος και να τους μεταφέρει σε χώρους προσωρινής κράτησης.

Οι έκνομες μεταγωγές «υπόπτων» έχουν προκαλέσει στο παρελθόν θύελλα αντιδράσεων και καταδικάστηκαν σε έντονο ύφος από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι οι μυστικές πτήσεις της CIA παραμένουν απαραίτητο εργαλείο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, εφόσον χρησιμοποιούνται μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

πηγή: http://www.ekathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100079_03/02/2009_301906

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License