ΒΟΥΛΗ Vs 14χρονων

Οι απαντήσεις που δόθηκαν στην αξιολόγηση ήταν σε μεγάλο ποσοστό αρνητικές. Τα αποτελέσματα των απαντήσεων της έρευνας φαίνεται δεν άρεσαν στους κρατούντες της βουλής και αποφάσισαν να παρέμβουν δυναμικά στην δική τους έρευνα χειραγωγόντας και εκπαιδεύοντας δασκάλους και μαθητές στα δημοκρατικά της ιδεώδη.

Πριν δυο βδομάδες περίπου τα 3 τμήματα της Γ' Γυμνασίου σχολειου του κέντρου πραγματοποίησαν επίσκεψη στη βουλή με τη συνοδεία των καθηγητών τους.

Στη ξενάγηση στη βουλή ακολουθούσε και μια αστυνομικός με πολιτικά. Φανερά επηρρεασμένη απο τα προσφατα γεγονότα της εξέγερσης, συμπεριφερόταν στους μικρους μαθητές προκλητικά.
Στο τέλος της διδακτικής επίσκεψης μοιράστηκαν φόρμες αξιολόγησης οι οποίες έπρεπε να συμπληρωθούν ανώνυμα από τους μαθητές και αφορούσαν την κριτική αξιολόγηση της βουλής σαν σύστημα αντιπροσώπευσης, του συστήματος των τριών εξουσιών, των κτιριακών εγκαταστάσεων, και άλλα. Στο τέλος υπήρχε ερώτηση κριτικής του συνοδού ασφάλειας της βουλής,  όπου υπήρχε δυνατότητα προσθήκης συμπληρωματικού σχόλιου.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν στην αξιολόγηση ήταν σε μεγάλο ποσοστό απόλυτα αρνητικές στη κλίμακα 5 έως 1. Το ίδιο έγινε και με την κριτική στη φρουρό ασφαλειας και κάποια παιδιά συμπλήρωσαν το σχετικό παράθυρο για περισσότερα σχόλια που υπήρχε στο ερωτηματολόγιο που έπρεπε να συμπληρωθεί ανώνυμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Τα αποτελέσματα των απαντήσεων της έρευνας φαίνεται δεν άρεσαν στους κρατούντες της βουλής και αποφάσισαν να παρέμβουν δυναμικά στην έρευνα που πραγματοποίησαν με το παρακάτω δημοκρατικό τρόπο.
Επικοινώνησαν με το σχολείο στο οποίο έκαναν σαφές ότι ευθύνεται για την άποψη των παιδιών για την βουλή, που είναι αρνητική.
Ζήτησαν να δοθούν τα ονόματα των παιδιών που συμπλήρωσαν με αρνητικά σχόλια.

  1. Με την πάροδο των ημερών τα ονόματα δεν δόθηκαν από τους μαθητές παρά τις πιέσεις.Οι απειλές μέσω του 15μελούς είναι συνεχείς ότι αν δεν πείτε τα ονόματα θα κοπούν όλες οι εκδρομές για να βρεθούν τυχόν καταδότες, αλλά μάταια.
  2. Η βουλή έθεσε τους καθηγητές προ των ευθυνών τους και εμμέσως πλην σαφώς απειλεί με δευτεροβάθμιο πειθαρχικό.
  3. Αποστέλει λοιπόν τα ερωτηματολόγια για γραφολογικό !!! έλεγχο στο σχολείο να εξακριβωθεί στη πράξη, ποιοί συμπλήρωσαν το κουτάκι με τις παρατηρήσεις !!!

Η αστυνομικός ασφαλείας που ήδη έτριζε η καρέκλα της από τα εσωτερικά μαχαιρώματα για την περίοπτη θέση με τα αναγκαία κονέ, βρήκε ευκαιρία για αποδιοπομπαίους τράγους και ζήτησε η ίδια να δοθούν τα ονόματα και να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας και μεταμέλειας.
Σήμερα μάλιστα  πήγε η ίδια στο σχολείο να πάρει τα ονόματα και για να πιέσει.

ΔΗΛΑΔΗ
Η Βουλή η οποία μέσα από τις διαδικασίες της έχει θεσμοθετήσει ανεξάρτητες αρχές για την προστασία προσωπικών δεδομένων, έρχεται τώρα που δεν της αρέσει η εικόνα της (προφανώς στο σύνολο των σχολείων) και παρεμβαίνει απρόκλητα και βάναυσα προσπαθώντας να τρομοκρατήσει δασκάλους και μαθητές, καταργώντας το απόρρητο της συνέντευξης μιας έρευνας και αλλοιώνοντας με αυτό το τρόπο τα αποτελέσματα της έρευνας την οποία πιθανά θα δημοσιεύσει και θα χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή ή  πιθανά και να την στείλει στην ΕΕ ή όπου αλλού.

Γιατί ύστερα από αυτό το γεγονός του κατατρεγμού, ποιό σχολείο θα τολμάει να πάει στη βουλή και να τολμήσει κάποιος μαθητής να γράψει αρνητικά σχόλια στο ανώνυμο ερωτηματολόγιο που του δίνει η βουλή, όσο και αν τα πιστεύει.
Αφού απειλείται άμεσα και ο όποιος δάσκαλος να παραπεμφθεί σε δευτεροβάθμιο και ο όποιος μαθητής να του την έχουν στημμένη σαν συνήθη ύποπτο για μια ολόκληρη ζωή.

Αν και το σχολείο είναι άσυλο, παρόλαυτά η φρουρός ασφαλείας μπαίνει και απαιτεί ονόματα παιδιών να βγουν από γραφολογικό έλεγχο που απαιτεί να κάνει το ίδιο το σχολείο !!! και τα ονοματα τα οποία θα χρησιμοποιήσει όπως αυτή νομίζει !!! και προφανώς θα τα δώσει σε χρήση σε όποιον μηχανισμό αυτή εξυπηρετεί και μη τα είδατε τα παιδιά.

Χωρίς να έχει γίνει κάποια "παραβατική" κατά τον νόμο συμπεριφορά, πταίσμα, πλημμέλημα κάτι τέτοιο, αλλά απλά έχει κατατεθεί αίτηση από την ίδια την Βουλή για διατύπωση της κριτικής σκέψης των παιδιών την οποία συνήθως εκθειάζουν και παροτρύνουν οι διάφοροι πολιτικοί και πνευματικοί κύκλοι όταν τους βολεύει.

Γιατί, η διακίνηση ιδεών και κριτικής σκέψης είναι δικαίωμα του καθένα και από τα πρωταρχικά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αυτό διαφεύγει από τις υπηρεσίες της βουλής που παριστάνει και καλά τον οικοδεσπότη στην νεολαία, την οποία ταυτόχρονα φροντίζει να καθυποτάξει, να καταστείλει, να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο μικρά παιδιά και υπάλληλους δασκάλους.

Και ύστερα αναρωτιέται ο μηχανισμός της Βουλής για τα αρνητικά σχόλια των παιδιών για τις λειτουργίες της και για την εικόνα που παρουσιάζει και πως θα την βελτιώσει.

Και με αυτές τις ενέργειες που δρομολόγησε, βρήκε τώρα η Βουλή τον τρόπο να πείσει όλους για τα δημοκρατικά ιδεώδη που υπηρετεί, πως τα υπηρετεί και πως σέβεται την όποια τυχόν αντίθετη άποψη και για αυτό πρέπει να απολαμβάνει του πλήρους και απόλυτου σεβασμού όλων ανεξαιρέτως (και των 11χρονων και των αγέννητων)...
.... ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ.....
.....ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟΥΣ....ειδηση ειναι και προσφατη σημερινη...και υπάρχουν εξελιξεις αυριο αναμένονται οι φορμες αξιολόγησης στο σχολείο για το γραφολογικό ...

από είναι είδηση 05/02/2009 1:16 πμ.


Είναι σοβαρό θέμα δεν είναι προκύρηξη ή έντυπο και πρεπει να πάει στις ειδήσεις. Είναι απρόκλητη καταστολή και τρομοκρατία.

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σε 14χρονα από τον φιλόξενο οικοδεσπότη τους.

Σήμερα έπαιξε και στα ρ/φ γιατί σήμερα φαίνεται ότι επιμένουν να προκαλούν οι κρατούντες την βουλή.

από xaxa 05/02/2009 1:46 πμ.


παιδια σιγουρα ισχυει αυτο?
δεν μπορειτε να δωσετε παραπανω πληροφοριες?

από @ 05/02/2009 1:47 πμ.


Δώστε περισσότερα στοιχεία για το σχολείο ώστε να πιστοποιηθεί η είδηση...
Όχι πως δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά, γιατί να προβούν σε τέτοιες κινήσεις ενώ θα μπορούσαν κάλιστα να κρύψουν το θέμα αυτό και ούτε γάτα ούτε ζημιά;

...

από .... 05/02/2009 1:52 πμ.


Παιδιά πως μπορεί να επιβεβαιωθεί το γεγονός?? Αν ισχύει έστω και στο 50% τότε είναι πολύ πολύ σοβαρό για να περάσει στο ντούκου....

αλλά προς το τέλος. Σιγά σιγά πέφτουν και τα τελευταία φύλα συκής για το αν το καθεστώς είναι χουντικό ή όχι.

από snajkgnasj 05/02/2009 8:09 πμ.


Dwste stoixia na pame oloi sxoleio kai boulh

από ακούστε το αν μπορείτε 05/02/2009 8:26 πμ.


Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για αυτό θέλει προσοχή την επόμενη ώρα μάλλον θα παίξει στο ραδιο σε σταθμό που παρακολουθεί τέτοια θέματα όπως αυτό

από κουκούλωμα τώρα 05/02/2009 8:56 πμ.


Από ότι άκουσα πρέπει ήδη να έγινε κουβέντα στο ρ/φ με κάποιο εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ και το γύρισαν τώρα σε παρεξήγηση γενικά και φαίνεται οι απειλές και ο γραφολογικός για σήμερα πάνε στον καιρό.

Τα επόμενα σχολεία αναμένεται ομαδικά και καθολικά να βαθμολογήσουν με απόλυτο άριστα τη βουλή και τις λειτουργίες της όπως και τη συμπεριφορά του φρουρού ασφάλειας.

από καποιος 05/02/2009 10:58 πμ.


Από κόκκινο , το σχολείο είναι το 14ο, οι πιέσεις που δεχτηκαν και οι καθηγητές σχεδόν αφόρητες. Η αστυνομικίνα χτες με περισσιο θράσος μπούκαρε στο σχολείο και απαιτουσε ονόματα. Σήμερα περίμεναν τις φορμες αξιολόγησης απο τη Βουλη...

από Πήτερ Παν 05/02/2009 1:51 μμ.


Έχει αναφερθεί όντως το γεγονός στο κόκκινο και που αλλού; υπάρχουν άλλες καταγγελίες, δημοσιεύσεις ή πηγές για το γεγονός; Θα γίνει χαμός, και θα δουν καλά τι θα πει γραφολογικός έλεγχος...

από c&p 05/02/2009 2:11 μμ.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ...

ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 3 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ..Α!ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΜΙΑ ΕΝΣΤΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΗΡΡΕΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ..ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΜΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ,ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 3 ΕΞΟΥΣΙΩΝ,ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Α.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΟ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
ΤΑ ΑΠΟ ΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ" ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.Η ΔΕ ΦΡΟΥΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ(ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΟΓΩ ΒΥΣΜΑΤΩΝ) ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ(ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ)...
ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΓΡΑΦΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙ..ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...Η ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ..ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ??ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ??ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ..??ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ...ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΦΤΟΥ ΣΑΣ...ΦΤΟΥ ΣΑΣ...
Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ"ΕΡΧΕΤΑΙ...ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ...BE WARE...HASTA LA VICTORIA..

από Πήτερ Παν 05/02/2009 10:25 μμ.


Να και μια ανταπόκριση από το 14ο τις μέρες του Δεκέμβρη, από Αντίπνοια .

Εδώ: http://st-antipnoia.blogspot.com/


από Πήτερ Παν 06/02/2009 12:46 μμ.


Η πληροφορία λοιπόν επιβεβαιώνεται, η βουλή δικαιολογεί με ακροβατικά το γεγονός και απλά ντροπή αν οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν βούκινο το απίστευτο αυτό θέμα.


να και το άρθρο από αυγή με τις απίστευτες δικαιολογίες. Η βουλή προσπαθεί να τα ρίξει όλα στην μπατσίνα ενώ ταυτόχρονα διαφαίνεται η εμπλοκή της στο αίτημα (ποιανού άραγε) για γραφολογικό έλεγχο των ερωτηματολογίων των μαθητών. Έχει μπει και στη συζήτηση αλλά θαρρώ πως ταιριάζει περισσότερο στην προσθήκη πληροφοριών. Εδώ:

ΑΥΓΗ, άρθρο του Κώστα ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Επιβεβαιώνει η Βουλή ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικού προς μαθητές 06/02/2009

Πρωτοφανές περιστατικό κατάχρησης εξουσίας και παραβίασης των δικαιωμάτων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, στο οποίο εμπλέκεται η Βουλή, καταγγέλλεται από γονείς του 14ου Γυμνασίου Αθηνών (Κουκάκι). Το περιστατικό γίνεται πολύ πιο σοβαρό όταν ληφθεί υπόψη τα επίμαχα προσωπικά δεδομένα ανήκουν σε 14χρονα παιδιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία στις 20 Γενάρη μαθητές της Γ' Γυμνασίου επισκέφτηκαν τη Βουλή στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά συνόδευε και αστυνομικός με πολιτικά, που φέρεται να ήταν επιθετική και απότομη με τα παιδιά. Μετά το τέλος της ξενάγησης δόθηκαν στα παιδιά να συμπληρώσουν έντυπα αξιολόγησης για τη Βουλή, αλλά και για τους συνοδούς τους.

Τα σχόλια αρκετών παιδιών ήταν αρνητικά για τη Βουλή, ενώ και η αξιολόγηση της αστυνομικού ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις αρνητική. Κάποια από τα σχόλια ήταν "Μας έπρηξε αυτή η αστυνομικός" και "Είστε μαλάκες όλοι!". Μετά το περιστατικό η αστυνομικός μετατέθηκε από το πόστο της, προφανώς λόγω της αρνητικής αξιολόγησης των παιδιών.

Η Βουλή επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου και αναφέρεται ότι ζητήθηκε να διερευνηθεί ποια παιδιά έκαναν τα αρνητικά σχόλια και να δοθούν τα ονόματά τους. Υποστηρίζεται επίσης ότι θα στέλνονταν τα επίμαχα ερωτηματολόγια στο σχολείο για να γίνει γραφολογικός έλεγχος σε αντιπαραβολή με γραπτά των μαθητών. Η διεύθυνση δέχτηκε έντονη πίεση και, έτσι, απείλησε τα παιδιά να δώσουν τα ονόματα των "ενόχων" με το γνωστό μέτρο της στέρησης εκδρομών.

Μετά την κινητοποίηση των γονιών και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο σύλλογος διδασκόντων αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα. Το σχολείο επισκέφτηκε και η ίδια η αστυνομικός για να ζητήσει τα ονόματα των παιδιών που έκαναν αρνητική αξιολόγηση γι' αυτήν, ώστε να υπογράψουν έγγραφη συγγνώμη, θεωρώντας ότι ίσως έτσι ξαναγυρίσει στη θέση της.

Και η παράνοια, αφου η βουλη τα παραδέχεται, μετά το κράξιμο το "διαψευδει..., δεν εμπλέκεται...

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της Βουλής για το περιστατικό δύο παιδιά κατέγραψαν στα ερωτηματολόγια ότι η αστυνομικός τους φέρθηκε "αγενώς και απρεπώς". Η Βουλή επικοινώνησε με το σχολείο και επιβεβαιώθηκε από τους συνοδούς καθηγητές ότι η συμπεριφορά της αστυνομικού ήταν "ειρωνική". Έτσι η αστυνομικός μετακινήθηκε από την θέση της, αλλά διαψεύδεται ότι η Βουλή ζήτησε τα στοιχεία των παιδιών ή ότι επιδιώξε γραφολογικό έλεγχο.από βιντεο 06/02/2009 1:16 μμ.


Ρεπορτάζ για το θέμα και συνέντευξη των γονέων των παιδιών (βιντεο) εδω: http://www.tvxs.gr/v4698

από χχχ 06/02/2009 3:42 μμ.


Ποτέ δεν εκβιαστήκαμε να δώσουμε τα ονόματα μας, το μόνο που μας ζητήθηκε ήταν οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να ενημερωθούν οι καθηγητές. Η  αστυνομικός δεν τα έκανε λαμπόγυαλα, ούτε ζήτησε ονόματα αλλά ήρθε να μιλήσει με την αρμόδια καθηγήτρια.
Τα σχόλια που κάναμε αφορούσαν την συγκεκριμένη κυρία και κανέναν άλλο. Και με απόφαση του συλλόγου δεν τέθηκε θέμα ταφτοποίησης των γραπτών μας.
Θα θέλαμε να ζητήσουμε να μην παραποιείτε τις πληροφορίες που σας δίνονται.
Το θέμα είναι λήξαν.

από να σπασουμε τον τρόμο 06/02/2009 4:52 μμ.


  Το σύνολο των παιδιών και η διευθυντρια και αλλοι μέσα απο το σχολείο έχουν  βεβαιώσει ότι ζητήθηκαν ονόματα και είχε τεθεί και χρονικό όριο μέχρι την Πέμπτη, γιατί υποτίθεται ότι εκτέθηκε το σχολείο, δεν δόθηκαν και μετά το "σύστημα βουλη" προχώρησε στο δευτερο σταδιο να δηλώνει ότι θα αποστείλει τις φόρμες την Πέμπτη, αυτές οι φόρμες εκτος απο την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής βρέθηκαν και σε αλλα χερια και χρησιμοποιήθηκαν για λόγους εσωτερικών φαγωμάτων σε σχέση με τη περίοπτη θέση της αστυνομικού, η οποια ήταν υπ΄ατμον....οι απειλές για αναγνωριση γραφικου χαρακτήρα και η αποστολή των γραπτων στο σχολειο σταμάτησαν μονο με τη δημοσιοποιηση του γεγονοτος στο κοκκινο, και στα ηλεκτρονικά μέσα αντιπληροφόρησης...τη παρέμβαση της ΕΛΜΕ κλπ
Αν τώρα καποιοι κατάλαβαν την γκάφα τους και πάνε να τα γυρίσουν ειναι αλλο θέμα και βρισκουν βοηθους σε αυτο τα ΝΕΑ του Λαμπρακη και τα αστικά μέσα εξαπάτησης που για να κρατήσουν τα προσχήματα και να μη καταρρακωθει και άλλο η βουλη τα ρίχνουν όλα στην αστυνομικό....Η αστυνομικος δεν λειτουργησε μόνη της λειτουργησε έχοντας πλατες την επικρατουσα άποψη στη βουλη και τη δική της νοοτροπια.
Αν καποιος ευθύνεται, δεν είναι ουτε το σχολειο, ουτε η αστυνομικος, ουτε οι καθηγητές είναι η επικρατουσα νοοτροπία που ξεκινά από μεσα απο τη Βουλη.
Καποιοι φαίνεται συνεχίζουν να τρομοκρατουν....τους καθηγητές....δηλώσαν σήμερα στα παιδια ότι επειδη ενεπλάκησαν τρίτοι στο θέμα, τους γονεις που το δημοσιοποιησαν , την ΕΛΜΕ , τον βουλετη του συριζα...τα πράγματα έγιναν χειρότερα για αυτους. Ας βγουν να πουν ποιοι τους απειλουν και τους τρομοκρατουν...; Για να μη γίνονται βορρα στα μμε και να μην τους ασκειται τρομοκρατια...

από που διέρευσαν.... 06/02/2009 5:23 μμ.


τα σχόλια που ενόχλησαν τη βουλη...πρωτίστως και την ασυνομικό δευτερευοντως...για να καταλάβουμε ποιοι ενοχληθηκαν και να μη τα ρίχνουμε όλα στη μπατσίνα, για αυτά τα σχόλια ενοχλήθηκαν, τρομοκρατήθηκαν απο διάφορους μέσα απο τη Βουλή αρχικά και εκ των υστέρων απο τη μπατσινα οι καθηγητές και οι μαθητές του 14....
  1. "Είστε μαλάκες όλοι!".
  2. "Μας έπρηξε αυτή η αστυνομικός"
και διέρευσαν μέσα απο τη Βουλή.....και τα δημοσιευει η ΑΥΓΗ...

από .. 06/02/2009 6:15 μμ.


επίσης καποιοι μεσα απο τη βουλη χρησιμοποιησαν με αθέμιτο τροπο τις φόρμες αξιολογησης για να μεταθεσουν τη μπατσίνα και πηρε φόρα κι αυτη και ζήταγε τα ρεστα, δηλαδή στις πλατες 14χρονων υπαλληλοι, πιθανά βουλευτες, αστυνομικοι , υπουργοι και ότι άλλο και προκειμένου να πετύχουν οτι ειχαν ως στοχους ασκουν τρομοκρατία στο σχολειο και τους μαθητες, θέλουν να φακελώσουν, μεταθετουν την αστυνομικίνα, παραπάεμπουν το θέμα στη δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαιδευσης για να τιμωρήσουν τους καθηγητές,διαψευδουν....ξανατρομοκρατουν...

από Πήτερ Παν 06/02/2009 11:57 μμ.


Δυστυχώς το θέμα δεν είναι για να λήγει. Αφορά ένα κάρο ζητήματα, που αν τα αφήσουμε να περνάνε στο ντούκου, μαύρο φίδι και "λήξαν" δακρυγόνο που μας έφαγε.

-το σχόλιο "είστε όλοι μαλάκες", σαφώς και δεν απευθύνεται μόνο στη μπατσίνα, εκτός κι αν...

 -η μετάθεση της, αν όντως έγινε, σηκώνει πολύ κουβέντα για το πως λειτουργεί το "μπουρδέλο η βουλή", όπως άλλωστε πάνω στη ρουφιανιά και το ρουσφέτι λειτουργούν, όχι όλα, αλλά πολλά ζητήματα του δημόσιου βίου

-η μπατσίνα δεν τα έκανε λαμπόγυαλο, όπως κάνουν συνήθως οι συνάδελφοι της αλλά μπήκε στο σχολείο, με ποια ιδιότητα άραγε; με δική της πρωτοβουλία (δε νομίζω); για να ζητήσει τι;

-με ποιο δικαίωμα ή ποια ιδιότητα καθηγητές, μπατσίνες ή η βουλή ζητάνε τα ονόματα και τις απαντήσεις σε ένα κλειστό ερωτηματολόγιο για μαθητές;

-αν το θέμα δεν είχε βγει στη δημοσιότητα πως θα είχε λήξει;

-και τέλος και κυριότερο!!!! Αυτή η ιστορία με το γραφολογικό έλεγχο είναι τόσο απίστευτη που πραγματικά απορώ πως δεν έχουν σηκωθεί και οι πέτρες... α, ρε που ζούμε....

-και θα τρελαθούμε τελείως;;; αν οι καθηγητές όντως δεν ενέδωσαν στις πιέσεις και αν δεν πίεσαν τα παιδιά για τι ακριβώς φοβούνται; και ποιους φοβούνται; γιατί το να φοβάται ο εκπαιδευτικός ή οι μαθητές είναι πάρα πολύ σοβαρό και καθόλου "λήξαν". Εκτός αν έγινε κάτι άλλο και κάποιοι είναι έκθετοι. Οφείλει να βγάλει κείμενο και ο σύλλογος και η ΕΛΜΕ και οι μαθητές, το θέμα κάθε άλλο παρά "λήξαν" (γουστάρω έκφραση) είναι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License