Ο «Παναγιωτάς», οι «Θερμοπύλες» και το Indymedia

Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο της Ελευθεροτυπίας! Αποδεδειγμένα υπεύθυνο το ΛΑΟΣ

post image


Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο www.thermopilai.gr δημοσιεύεται ανυπόγραφο άρθρο, το οποίο ‘αποκαλύπτει’ ότι η ιστοσελίδα του Athens Indymedia φιλοξενείται σε server του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


  Στο ίδιο άρθρο, που έχει τίτλο «Αναρχικοί indymedia και Πολυτεχνείο»,  ερωτάται ο Πρύτανης αν αληθεύει αυτό, με ποιο κριτήριο φιλοξενούνται ιστοσελίδες σε εξυπηρετητές που ανήκουν σε Δημόσιο ΑΕΙ κ.α.

Ερωτήματα που στη συνέχεια θα πάρουν τη μορφή επερώτησης στη Βουλή με την υπογραφή του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου και η οποία θα οδηγήσει στην επιστολή (26/1/2009) του υφυπουργού Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρου προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κ. Μουτζούρη, με την οποία ζητείται ο εντοπισμός και η διακοπή του Indymedia.

Η ιστοσελίδα «thermopilai» που δημοσιεύει το εν λόγω άρθρο ανήκει στον Πατριωτικό Σύλλογο και Κέντρο Ελληνικών Μελετών «Θερμοπύλες», η οποία έχει ως κεντρική της ετικέτα το μοτό «Τιμή μας η πίστις στο έθνος» και, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρουσα ψηφοφορία σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν το κάψιμο και οι λεηλασίες: να καταστείλουν τη βία χρησιμοποιώντας κάθε μέσο (σφαίρες καουτσούκ) και να επέμβει ο στρατός, είναι ανάμεσα στις προσφερόμενες απαντήσεις του γκάλοπ. 

Από μία απλή αναζήτηση στον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ προκύπτει ότι τόσο τα γραφεία του Συλλόγου στο Περιστέρι όσο και το τηλέφωνο επικοινωνίας που υπάρχει στο site είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα του τοπικού παραρτήματος του ΛΑΟΣ στο… Περιστέρι.

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου κάνει την εμφάνισή του το stop-indymedia.blogspot.com. Το συγκεκριμένο μπλογκ ξεκινά τη λειτουργία του βασιζόμενο στην «αποκάλυψη» του thermopilai. Σχεδόν όλες οι δημοσιεύσεις έχουν την υπογραφή «Δημήτρης Παναγιωτάς», που προφανώς αποτελεί λογοπαίγνιο με το όνομα του Παναγιώτη Δημητρά από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Στο προφίλ, άλλωστε, του χρήστη «Δημήτρη Παναγιωτά» φαίνεται ότι ανάμεσα στα μπλογκ που «παρακολουθεί» είναι και εκείνο του «Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Κώλου» (http://ass-watch.blogspot.com), το οποίο φιλοξενεί φανταστικά άρθρα όπως την επιστολή προς τον δήμαρχο της Αθήνας προκειμένου να στηθεί άγαλμα στην συνδικαλίστρια Κων. Κούνεβα, την οποία «υπογράφει» ο πρόεδρος «Παναγιωτάς» και η γραμματέας «Ταρχίδια Νασούκοβα».

Ενδεικτικά φυσικά τα παραπάνω για να γίνουν κατανοητές οι «δημοκρατικές» -κατά τα λοιπά- ευαισθησίες του stopindymedia που βλέπει ως «εθνοπατέρα μολότωφ» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανό, ως «Τσου μωρή» τον Λάκη Λαζόπουλο, ως υποκριτή και αλήτη τον… Pitsiriko και που φιλοξενεί, βέβαια, φωτογραφία του δολοφονημένου Γρηγορόπουλου (1992-2008)…  

Η ηλεκτρονική επίσκεψη τόσο στις… Θερμοπύλες, όσο και στο stopindymedia και τα «ξαδερφάκια» του blogs αναδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο ότι πρόκειται για ιστοσελίδες που φιλοξενούν απόψεις ακροδεξιών στοιχείων.

Το stopindymedia, βέβαια, «κρύβεται» πίσω από την ανωνυμία, την οποία εάν για κάποιο λόγο δεν του την προσέφερε το blogspot,  ενδεχομένως να την αναζητούσε διακαώς μέσω ενός server που βρίσκεται σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου.

Εάν, για παράδειγμα, ο Δημητράς, ο Λαζόπουλος, ο Ψαριανός και πόσο μάλλον η συνδικαλίστρια Κούνεβα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, κατέθεταν μηνυτήριες αναφορές και ζητούσαν τον εντοπισμό των υβριστών τους, θα έπρεπε να κινηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπίσει τους bloggers, όπως έγινε το 2006 με τη μήνυση που είχε καταθέσει ο τηλεαστέρας - πωλητής βιβλίων Δ. Λιακόπουλος εναντίον blogger που τον κορόιδευε. 

Σε ότι αφορά τις “Θερμοπύλες» ακόμη και αν τα άρθρα είναι ανυπόγραφα, «καλύπτονται» από έναν Σύλλογο που έχει γραφεία και τηλέφωνο μέσω… ΛΑΟΣ Περιστερίου, το οποίο, καθ’ όπως φαίνεται, αρέσκεται στο να «χαϊδεύει» αυτιά... πατριωτών που στα γκάλοπ τους ρωτούν αν πρέπει να βγει ο στρατός στους δρόμους. Ερώτημα που «προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό μας πολίτευμα», για να δανεισθούμε την τελευταία φράση της επιστολής του υφυπουργού Παιδείας προς τον Πρύτανη, την οποία χρησιμοποιεί αναφερόμενος στο Indymedia. 

Εικόνες:

από Ερευνητής 06/02/2009 8:47 μμ.


Αξιοσημείωτα "Φιλικά ιστολόγια" της σελίδας

Τα ναζιστικά "Μαύρος κρίνος" και "Athens front"

και φυσικά η κλασσική αδα
Troktiko-Vendetta-Ρεσάλτο

από s 06/02/2009 9:33 μμ.


post image
facebook

Εικόνες:

org

από ll 06/02/2009 9:36 μμ.


thermopilai.org einai to sosto, oxi .gr. To anevasan pali stin eleftherotypia alla me allo titlo

από πΟΤΕ 06/02/2009 9:52 μμ.


post image
Για να μην υπάρχει αμφιβολία για το τηλέφωνο.

Εικόνες:

από πΟΤΕ 06/02/2009 9:53 μμ.από Ένας άλλος ερευνητής 06/02/2009 10:17 μμ.


post image
Στο google cache μπορείτε να δείτε οτι στο παλιό blog υπάρχει embed του καναλιού "Sotiropoylos" που σήμερα ανήκει στο φασιστικό blog "Vendetta".

Εικόνες:

από . 07/02/2009 2:01 πμ.


Παναγιώτη;

από . 07/02/2009 2:14 πμ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License