FASHION WITHOUT COMPASSION-Aνοιχτή Επιστολή του ΠΟΦΥΖΩ προς το περιοδικό «Mirror»

Στο τεύχος 129, του Φεβρουαρίου 2009 το Mirror, παρακινεί τις αναγνώστριες να προτιμούν αληθινή γούνα. Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο "Fur Play" γράφουν: «Από την άλλη καταλαβαίνει κανείς πόσο παράλογο μοιάζει το γεγονός ότι κάποιοι σχεδιαστές που δεν χρησιμοποιούν ποτέ γούνα χρεώνουν τα συνθετικά προϊόντα τους σαν να είναι αληθινά – οπότε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ REAL THING;»

Aνοιχτή Επιστολή του ΠΟΦΥΖΩ προς την Εκδότρια του Περιοδικού Μόδας «Mirror»
 
Κοιν/ση: Προς όλα τα Περιοδικά Μόδας
 
 
Θέμα: FASHION WITHOUT COMPASSION
 
Στο τεύχος 129, του Φεβρουαρίου 2009 του Mirror, με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διαβάσαμε την ερώτηση που απευθύνετε προς τις αναγνώστριες του περιοδικού σας, κάτω από τον τίτλο "Fur Play" και που είναι η εξής:
 
«Από την άλλη καταλαβαίνει κανείς πόσο παράλογο μοιάζει το γεγονός ότι κάποιοι σχεδιαστές που δεν χρησιμοποιούν ποτέ γούνα χρεώνουν τα συνθετικά προϊόντα τους σαν να είναι αληθινά – οπότε γιατί να μην πάρεις το real thing;»
 
Εμείς έχουμε να σας αναφέρουμε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια λόγους, όσους δηλαδή και τα ζώα που θανατώνονται με τους πιο φρικιαστικούς τρόπους για να γίνουν γούνα, και θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να σας θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
 
1)    Τη σημερινή εποχή και με τη σύγχρονη τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας και που μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε ό,τι σχέδιο, χρώμα και ύφασμα επιθυμούμε, με ποια λογική εσείς γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττει η βιομηχανία της φρίκης και της ντροπής που φτιάχνει ρούχα γδέρνοντας ακόμα ζωντανά πλάσματα, αλλά και παρακινείτε το αναγνωστικό σας κοινό να γίνει κι αυτό συνένοχο;
 
2)    Ειλικρινά πιστεύετε ότι αυτός είναι ο προορισμός των ζώων του πλανήτη: να θανατώνονται για να μετατραπούν σε γιακάδες, παλτά, παπούτσια και αξεσουάρ μόδας;
 
3)    Έχετε δει σχετικά βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν όλη τη κτηνωδία και τη φρίκη της γουνοποιίας, από τη στιγμή που θα πιαστεί το ζώο από το δήμιο του, μέχρι την ώρα που θα ξεψυχήσει; Γνωρίζετε για τις συνθήκες με τις οποίες εκτρέφονται τα γουνοφόρα ζώα;
 
4)    Πώς μπορείτε να συγκρίνετε, έστω οικονομικά, ανόμοια πράγματα όπως είναι η συνθετική γούνα και η αληθινή, όταν η πρώτη ύλη της συνθετικής είναι ένα τεχνικό άψυχο υλικό, ενώ της αληθινής, ένα έμψυχο ον που βιώνει την αιχμαλωσία, το μαρτύριο του πόνου και την αγωνία του θανάτου, όπως ακριβώς ο άνθρωπος;
 
Όσον αφορά γιατί κάποιοι σχεδιαστές που δεν χρησιμοποιούν αληθινή γούνα – και μπράβο τους!- να κοστολογούν τη συνθετική γούνα το ίδιο με την αληθινή, ε, αυτό εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς, εάν σκεφτεί ότι η πρώτη ύλη δεν κοστίζει τίποτα στους γουνοποιούς και γουνοσχεδιαστές. Γιατί είτε αρπάζουν τα ζώα από το περιβάλλον τους, είτε τα εκτρέφουν, είναι ΤΣΑΜΠΑ. Γι'αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να σιχαθούν να βάφουν τα χέρια τους με το αίμα αθώων πλασμάτων, γιατί από το τσάμπα αυτοί βρήκαν τρόπο να γίνονται πλούσιοι.
 
Ύστερα από όλα αυτά, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι κάτι πρέπει να πηγαίνει πολύ λάθος με όλους εκείνους που λανσάρουν και διαφημίζουν τη γούνα. Έτσι, καταλήξαμε σε τρεις πιθανότητες που είναι οι εξής: ή βρίσκονται σε πνευματικό λήθαργο και τελούν εν παντελή άγνοια για το τι σημαίνει γούνα, πράγμα που το αποκλείουμε, ή είναι ψυχικά διαταραγμένοι και διψούν κι αυτοί για αίμα, έχουν δηλαδή μετατραπεί σε βρικόλακες της μόδας, ή, τέλος, είναι ηθικά διεφθαρμένοι, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μάρκετινγκ και τα κέρδη του.
 
Σε κάθε περίπτωση εμείς ευχόμαστε ψυχική υγεία, ηθική ανάταση, πνευματική αφύπνιση και μια γερή δόση οικολογικής συνείδησης!
 
Και επειδή εμείς θεωρούμε καθήκον μας ως συνάνθρωπoι να βοηθήσουμε σε όλα τα παραπάνω, σας αποστέλλουμε συνημμένα ενημερωτικό και «εκπαιδευτικό» υλικό. 
 
When you play fur, you don't play fair…
 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
 
http://www.peta.org/feat/chineseFurFarms/index.asp

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License