Δικαστές χρηματίζονταν για να φυλακίζουν ανηλίκους στην Πενσιλβάνια

...

Δύο δικαστές παραδέχτηκαν σήμερα ότι έλαβαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια από ένα ιδιωτικό αναμορφωτήριο ανηλίκων στην Πενσιλβάνια προκειμένου να καταδικάσουν σε μεγάλες ποινές εκατοντάδες νέους και εφήβους.

Οι δικαστές Μαρκ Τσιαβαρέλα και Μάικλ Κόναχαν, του Πρωτοδικείου της Κομητείας Λουτζέρνε, στην Πενσιλβάνια, παραδέχτηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σκράντον ότι από το 2003 μέχρι το 2006 αμοίβονταν για τις «υπηρεσίες» τους από δύο ιδιωτικές οργανώσεις προστασίας ανηλίκων, τις PA Childcare και Western PA Childcare.

«Η δήλωσή σας ότι ατίμασα το δικαστικό σώμα είναι αληθής. Οι ενέργειές μου κατέστρεψαν όσα κόπιασα να πετύχω και μόνο εγώ ευθύνομαι για αυτό», ανέφερε ο Τσιαβαρέλα σε επιστολή του προς το δικαστήριο. Ο Κόναχαν, που, όπως και ο Τσιαβαρέλα, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε επταετή κάθειρξη, δεν έκανε καμία δήλωση.

Όταν ένα άτομο στέλνεται σε κέντρο κράτησης η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις πληρώνεται από τις τοπικές αρχές για να καλύπτει το κόστος της φυλάκισης. Έτσι, όσα περισσότερα παιδιά καταδικάζονταν, τόσα περισσότερα χρήματα κέρδιζαν οι εν λόγω εταιρείες.

Οι έφηβοι που δικάζονταν από τον Τσιαβαρέλα συχνά στέλνονταν σε σωφρονιστήρια για ασήμαντες αφορμές που δεν θα μπορούσαν να αποτελούν ούτε καν πταίσματα.

Ένας 17χρονος μάλιστα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών επειδή ήταν μαζί με έναν άλλο ανήλικο που συνελήφθη για κλοπή από κατάστημα. Αλλα παιδιά καταδικάστηκαν για «επίθεση» μετά από κάποιο καυγά στην αυλή του σχολείου τους, ένα «παράπτωμα» που συνήθως τιμωρείται με μια απλή παρατήρηση.

Μολονότι το Σύνταγμα εγγυάται σε όλους το δικαίωμα νομικής εκπροσώπησης, πολλά παιδιά παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο επειδή τους είχαν πει πως τα παραπτώματά τους ήταν τόσο ασήμαντα που δεν χρειάζονταν συνήγορο.

Η Μάρσα Λέβικ, σύμβουλος στο Νομικό Κέντρο Ανηλίκων, εκτιμά ότι από τους 5.000 ανήλικους που δικάστηκαν από τον Τσιαβαρέλα, 1.000-2.000 καταδικάστηκαν σε πολύ σκληρές ποινές. Όπως είπε, το Κέντρο θα μηνύσει τους δικαστές και τις δύο εταιρείες ζητώντας να αποζημιωθούν τα θύματα.

Να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια, αφού απομάκρυνε τους δύο δικαστές, διόρισε έναν τρίτο για να επανεξετάσει όλες τις υποθέσεις.

από A 16/02/2009 4:26 μμ.


gnorizei kaneis an idiotikes eteries exoun analavei kai fylakes i alla pramata se sxesi me dikastiria/poines edw sthn ellada kai sthn evropi?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License