Ελευθεριακό Στέκι "αντίταξις"

από Αντίταξις 03/03/2009 9:38 μμ.

Νέο στέκι στο Λαύριο

post image

Μέσα στο πλαίσιο της πόλης μας,τα θεσμιμένα είναι απο παλιά λίγο-πολύ γνωστά.Το κοινωνικό έχει πλέον πάρει την μορφή του,εγκλωβισμένο καθώς παραμένει στο επιβαλόμενο Θέαμα με την όποια μάσκα του(καφετέριες,κλάμπ κτλ),το κρατικό έχει κρατήσει τον ρόλο του προστάτη που καλείται να σώσει τον “ανήσυχο” (με τα γνωστά ανταλάγματα όπως η είσπραξη πολιτικής υπεραξίας και το φαγοπότι εις βάρος των πάντων), ενω το ιδιωτικό είναι μονόδρομος για την αξιοπρεπή διαφορετικότητα,ελλείψει προφανώς άλλων θέσεων για αυτήν.

Μέσα στα όρια αυτά,κάποιοι απο μας προσπαθούμε να ανατινάξουμε τα αναχώματα του τυπικού δημιουργώντας καινούριες δομές στις οποίες μόνοι μας θα κρατήσουμε το αναδημιούργητο. Ορμητήριο για αυτές τις δομές ευελπιστούμε να γίνει στο μέλλον το ελευθεριακό στέκι “αντίταξις” το οποίο αρχίζει την λειτουργία του σαν χώρος πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.Αυτοοργανωμένα,αντιιεραρχικά και μακριά απο σχέσεις Θεάματος και εμπορίου δημιουργούμε ένα χώρο στον οποίο θα μπορούμε να διεκδικούμε την ελευθερία μας σε κάθε επίπεδο:πολιτικά,πολιτιστικά,κοινωνικά.
Το στέκι αυτό ευελπιστεί να είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που ονειρευόμαστε.Μιας κοινωνίας χωρίς εξουσία,χωρίς ιδιοκτησία,χωρίς διαχωρισμούς λόγο διαφορετικότητας,χωρίς προκαταλήψεις απέναντι στο μη οικείο.Πάνω σε αυτές τις βάσεις το στέκι θα είναι μια μικρή ουτοπια η οποία θα λειτουργεί σαν αντίταξη στον υπόλοιπο κόσμο μας ο οποίος μας έχει δείξει άλλωστε την χρεοκοπία του σε κάθε επίπεδο πολύ καιρό τώρα.
  Πάνω λοιπόν στις αρχές της αντιεξουσίας,της αυτονομίας και της αυτοοργάνωσης,οι αποφάσεις του στεκιού θα λαμβάνονται απο τα άτομα τα οποία θα πραγματώνουν την κινητήριο δύναμη του εγχειρήματος αυτού και που μεσω συνελεύσεων θα λαμβάνονται με ομοφωνία ή με ισχυρή πλειοψηφία.Καμμία αυθεντία δεν θα θεσμοθετεί και δεν θα στέκεται κριτικά απέναντι στην απόφαση αυτή και κανένας φορέας δεν θα μπορέσει να επωφεληθεί απο την δράση των ανθρώπων του στεκιού.
  Στόχος μας άλλωστε είναι η αδιαμεσολάβητη δράση και επικοινωνία με το περιβάλλον του Λαυρίου και των γύρω περιοχών σε πεδία που μέχρι πρότινως αφήνονταν στο απυρόβλητο.Εργασιακά,οικολογικά,σχολική καταπίεση, ρατσισμός,δημόσιοι χώροι είναι μερικές απο τις θεματικές που σκοπεύουμε να αγγίξουμε μέσω παρεμβάσεων,αφισσών,κειμένων,εκδηλώσεων κ.α. καθώς επίσης και πολιτιστική δράση όπως προβολές ταινιών,εκθέσεις φωτογραφίας,λειτουργία βιβλιοθήκης κτλ.Ουσιαστικά,η δυναμική του έμψυχου δυναμικού είναι αυτή που θα καθορίσει το όριο.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους ενδιαφέρονται να πράξουν πάνω σ’ αυτό το επίπεδο,πολιτικά και πολιτιστικά, να συμπορευτούν μαζί μας στην προσπάθεια αυτή.Κάθε βοήθεια και κάθε εποικοδομιτική κριτική είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενη.

 

 

 

Eλευθεριακό στέκι “αντίταξις”

Γερασιμίδου 45 και Βασιλείου,Νεάπολη

 

 Εγκαίνια Σάββατο 7 Μαρτίου στις 7

Email επικοινωνίας:antitaxis@gmail.com

Εικόνες:

από @ 03/03/2009 9:41 μμ.


καλεσμα στεκιου

Εικόνες:

από βλάχα 05/03/2009 4:36 μμ.


και συντρόφισσες. Πολύ χαρούμενα νέα είναι αυτά και για μας στην επαρχία που το παλεύουμε.
Χαιρετισμούς θερμούς.

από κρας 05/03/2009 6:08 μμ.


Ειναι το πρωτο στεκι που δημιουργειται στα (νεοκτιστα)ανατολικα προαστια της αθηνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Τίτλος:

Δημιουργός:

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License