Διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομία στο Φοίνιξ των ΗΠΑ

11111111

                                                          

                            

Στις 28 Φλεβάρη 5.000 πολίτες της πολιτείας του Φοίνιξ στις ΗΠΑ διαδήλωσαν ενάντια στην θηριωδία της αστυνομίας που κατηγορούν για κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απέτισαν την παραίτηση του σερίφη Joe Arpaio, το άμεσο σταμάτημα των επιδρομών σε χώρους εργασίας και γειτονιές μεταναστών και την κατάργηση των 287 παραγράφων της «συμφωνίας»  που επιτρέπει στην τοπική δικαιοσύνη  να συλλαμβάνει ανθρώπους με την υποψία  ότι είναι σε εδάφη των ΗΠΑ χωρίς τα νόμιμα χαρτιά.

 

Η αστυνομία μπροστά στον απρόσμενο όγκο της διαδήλωσης διέκοψε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης «επιτρέποντας» την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των χιλιάδων διαδηλωτών.


                      

 

« Η χώρα  γίνεται καθημερινός μάρτυρας ενός τελετουργικού απόλυτης προσβολής των μεταναστών, ζώντας ένα από τα πιο τρομακτικά επεισόδια της ιστορίας της», δήλωσε ο Pablo Alvarado διευθυντής του δικτύου της Εθνικής μέρας εργατικής οργάνωσης.

Τους τελευταίους μήνες η αστυνομία με επικεφαλής τον προαναφερόμενο σερίφη, αύξησε  τις επιχειρήσεις σκούπας ενάντια σε Λατίνους μετανάστες συλλαμβάνοντας και αλυσοδένοντας δεκάδες εκατοντάδων από αυτούς τους οποίους στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με ηλεκτρικούς φράκτες και  που τα φυλάνε  πάνοπλοι αστυνόμοι.

                             

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License