Ιστορία - Θεωρία

από @Αναρχοαναμνήσεις

"Μαυροκόκκινη Πρωτομαγιά-κρεμασμένα αφεντικά"


από Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto

223 τίτλοι για download σε μορφή pdf, χωρισμένοι σε 4 κατηγορίες : - Θεωρητικά και αυτοβιογραφικά βιβλία, κείμενα και αναλύσεις - Ιστοριογραφία - Σύγχρονες αναλύσεις, βιβλία και κείμενα - Μπροσούρες, αναλύσεις και βιβλία συλλογικοτήτων


από Ελευθεριακή Κοινότητα

Η δημοκρατική αντίσταση των Κούρδων στο ISIS δείχνει ότι ο αντι-φασισμός δεν μπορεί να διαχωριστεί από το ευρύτερο αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, την πατριαρχία και το κράτος. της Ντιλαλ Ντιρίκ Εικονογράφηση του Javier de Riba . Φωτογραφία από την T homas Koch / Shutterstock απο το https://roarmag.org/magazine/dilar-dirik-kurdish-anti-fascism/


από Μπέρτολτ Μπρεχταπό MAURICE GODELIER

ΤΟΜΟΣ Ι ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ι. Η ΔΟΜΙΚΗ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ 1. ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ; Ι. ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΙΙ. ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙΙ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 2. ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ 3. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ»: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑ 4. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ: ΚΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΝΟΙΑΣ Ή ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ; Ι. ΕΝΑΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΙ. ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΙΙΙ. ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΚΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΝΟΙΑΣ Ή ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ; ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ (Θ. ΠΑΡΑΔΕΛΛΗΣ)


από Μαλβίνος

Ήδη ακούμε το παπαδαριό του μεταφυσικού κοινωνισμού να ψέλνει: «δεν είστε αναρχικοί! Και ιδού η απόδειξη! Χρησιμοποιείτε τον Μαρξ, τον Ενγκελς, τον Ντεμπόρ! Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την αναρχία!». Οι κακόμοιροι οι ρασοφόροι της ορθοδοξίας, δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ο Μαρξ δεν ανήκει στους «μαρξιστές», ο Ντεμπόρ δεν ανήκει στους καταστασιακούς, ο Νίτσε δεν ανήκει στους «νιτσεϊκούς» κ.ο.κ. Όλοι τους έχουν γίνει κομμάτια του κοινωνικού πλούτου των ιδεών και όχι ιδιοκτησία στα χέρια των ειδικών της ιδεολογίας. Μας ανήκουν και είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗΣ για την ανάπτυξη της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ θεώρησης.


από @aixmi.wordpress.com

Η «δικιά μας» ιστορίααπό ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 1431ΑΜ


από @

Εμιλιάνο Ζαπάτα: «Γη και ελευθερία»


από back to roots

διαθεση για διαβασμααπό ΚΟΝΤΡΑ

65 χρόνια από το έγκλημα του μοναρχοφασισμού


από @Sergey Gennadiyevich Nechayev

Sergey Gennadiyevich Nechayev Γράμμα προς τη Νεολαία https://www.scribd.com/document/343607815/Sergey-Gennadiyevich-Nechayev-%CE%93%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B7-%CE%9D%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B1


από αναρχική ομάδα cumulonimbus

cumulonimbus.squat.gr


από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr)

Ακόμα και ο πολύς Θουκυδίδης, όπως έχουμε αναλύσει αλλού, έγραψε την ιστορία του ως Αθηναίος, ως στρατηγός και μετά ως ιστορικός. Οι δύο πρώτες ιδιότητες ,είναι φανερό πως κυριαρχούν στο έργο του. Και τι να πει κανείς φυσικά και για εκείνους που δεν ευτύχησαν να είναι όχι πατέρες ,ούτε... πατριοί της επιστημονικής Ιστορίας, όπως ο Ξενοφών, ο Πολύβιος ο Μεγαλοπολίτης, ο Αρριανός, ο Προκόπιος. Περισσότερο μυθ-ιστορία, παρά εξιστόρηση (ιστορείν) και αντικειμενική προσέγγιση όσων κατέγραψαν, είναι στο σύνολο το έργο τους.


από χεβάλ ανόν

Αμβούργο 14 με 16 Απριλίου 2017 Αμφισβητώντας την καπιταλιστική νεωτερικότητα III: Αποκαλύπτωντας την Δημοκρατική Νεωτερικότητα - Αντίσταση, εξέγερση και κατασκευή του νέου (Challenging Capitalist Modernity III: Uncovering Democratic Modernity ― Resistance, Rebellion and Building the New)


από @

Ένα ευφυές και καλογραμμένο βιβλίο, που δείχνει ότι, εκτός από μια στεγνή οικονομική πραγματεία, "Το Κεφάλαιο" μπορεί να διαβαστεί σαν ένα γοτθικό μυθιστόρημα, οι ήρωες του οποίου υποδουλώνονται από το τέρας που οι ίδιοι δημιούργησαν: τον καπιταλισμό. Και κάτι άλλο: «όσο υπάρχει καπιταλισμός», λέει ο Wheen, «θα πρέπει πάντα να διαβάσουμε "Το Κεφάλαιο" και φυσικά να προσπαθούμε να το κατανοούμε».


από https://engymo.wordpress.com

https://engymo.wordpress.com Κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο από τις εκδόσεις μας. Λόρεν Γκόλντνερ: "Σύντομη ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος από τον Λασσάλ έως τον νεοφιλελευθερισμό-Η παραμορφωτική ηγεμονία της αντιπαραγωγικής μεσαίας τάξης"


Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License